En directe
EN DIRECTE
ÚLTIMA HORA

Segueix tota l'actualitat del dia

Panoràmica de Barcelona

Segueix tota l'actualitat del dia

Temps de lectura: 1 minut

19:30

CGPJ. Les negociacions entre el PP i el PSOE per renovar el Consell General del Poder Judicial continuen "encallades" —en paraules del representant popular, Esteban González Pons— i les dues parts, amb la Comissió Europea com a intermediària, es tornaran a reunir a finals de mes a Madrid.

19:00

Memòria democràtica. El ministre de Política Territorial i Memòria Democràtica, Ángel Víctor Torres, ha afirmat aquest dimecres que el govern espanyol declararà la "reparació i reconeixement personal" a la família de Salvador Puig Antich com es va fer ja amb el president Lluís Companys. "Continuarem treballant amb la llei de memòria democràtica i la seva aplicació amb pròxims passos", ha remarcat el ministre en una pregunta de Junts on es demanava a l'executiu demanar perdó en nom de l'Estat per la mort de l'activista antifranquista, executat el 1974.

18:15

Amnistia. Diverses associacions de jutges, fiscals, advocats de l’Estat, inspectors d’hisenda i treball, funcionaris de la seguretat social i secretaris municipals han presentat aquest dimecres a Barcelona un manifest contra la llei d’amnistia i en favor dels “valors constitucionals de legalitat, seguretat jurídica, igualtat i separació de poders”.

17:41

ÚLTIMA HORA. Pere Aragonès convoca eleccions anticipades a Catalunya el 12 de maig.

17:25

Successos. El jutjat d'instrucció 1 de Tarragona ha acordat aquest dimecres presó provisional, comunicada i sense fiança, per a l'home de 19 anys detingut per la mort d'un altre el passat 3 de març al barri de Campclar de Tarragona.

16:50

El Parlament Europeu també ha ratificat la primera llei per regular la intel·ligència artificial del món, que ja es va acordar el desembre passat entre les institucions europees. Ha tirat endavant per una majoria aclaparadora (523 vots a favor, 46 en contra i 49 abstencions).

16:30

Automoció. Seat va augmentar els beneficis operatius l'any 2023 fins als 625 milions d'euros, l'equivalent a 19 vegades més que els 33 milions d'euros del 2022, per l'augment de les vendes de Cupra, una major producció i la millora de l'eficiència.

15:57

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha demanat un recés del ple de pressupostos i convoca per aquesta tarda una reunió del Consell Executiu per retirar la llei d'acompanyament després del veto als pressupostos. Aragonès compareixerà davant dels mitjans de comunicació una vegada acabi la reunió amb els consellers.

15:54

Pressupostos catalans. Els pressupostos han comptat amb els vots a favor dels grups parlamentaris d'ERC, del PSC i de la diputada no adscrita Cristina Casol, amb un total de 67 vots. Junts, Vox, CUP, En Comú Podem, Ciutadans i PP hi han votat en contra, sumant 68 vots.

15:50

🔴 Última hora. El Parlament tomba els pressupostos de la Generalitat. El suport d'ERC, el PSC i una diputada no adscrita no ha estat suficient. Sense l'aprovació dels pressupostos del 2024, el president de la Generalitat, Pere Aragonès, s'haurà de plantejar si convoca eleccions al Parlament de Catalunya.

15:39

Actualització. El portaveu de Ciutadans, Carlos Carrizosa, nat que no es tingui en compte el vot de l'exconseller Lluís Puig, exiliat. La votació dels pressupostos, doncs, ha tornat a aturar-se. La presidenta Anna Erra ha convocat una reunió de la mesa per reconsiderar la petició de Ciutadans.

15:30

🔴Pressupostos. Arrenca de nou el ple sobre els pressupostos després que aquest matí s'hagi produït el debat amb la intervenció de tots els grups parlamentaris. A hores d'ara al Govern li falta un vot per aconseguir que els comptes es tramitin.

15:05

Mobilitat. Un tram de l'L4 del metro de Barcelona quedarà fora de servei durant cinc dies coincidint amb aquesta Setmana Santa. Concretament, el tall serà entre el dijous 28 de març i el dilluns 1 d’abril al tram entre Bogatell i Barceloneta a l'L4 del metro. Els usuaris podran, per tant, desplaçar-se entre La Pau i Bogatell, per una banda, i entre Barceloneta i Trinitat Nova per l’altra. L’interval de pas de la línia 4 durant els dies feiners del tall (dijous 28/3 i dissabte 30/3) serà de 5 minuts.

14:32

Pressupostos. Acabat el debat a la totalitat dels pressupostos, la presidenta del Parlament, Anna Erra, ha suspès la sessió, que es reprendrà a les 15:30 amb la votació.

14:15

Successos. Un mosso d'Esquadra ha estat ferit greu i hi ha 15 agents més lesionats després dels aldarulls previs al partit de Champions entre el Barça i el Nàpols a Montjuïc.  

13:10

Cultura. El lingüista, escriptor i traductor Albert Jané i Riera guanya el 56è Premi d'Honor de les Lletres Catalanes. Amb 93 anys, Jané ha dedicat tota la seva vida a la llengua catalana. El jurat d'aquesta 56a edició del premi n'ha destacat l'aportació literària i com a traductor.

12:36

Nova enquesta CIS: El PSOE s'enfonsa després del cas Koldo i el PP amplia el seu avantatge a 2,7 punts.

12:35

Pressupostos. La presidenta d'En Comú Podem, Jéssica Albiach, ha arrencat la seva intervenció afirmant que Catalunya podria tenir avui uns pressupostos però que "sembla que això no passarà avui" perquè Esquerra "ha acceptat que tiri endavant el Hard Rock a canvi del suport del PSC". Albiach ha retret al president Aragonès una falta de lideratge.

12:00

Parlament. En perill els pressupostos del Govern. Els comuns rebutgen l'última oferta de l'executiu de Pere Aragonès d'una moratòria al Hard Rock, ja que consideren que el Camp de Tarragona no està en fase d'emergència per sequera i queden molts anys pel projecte. 

  • La consellera d'Economia, Natàlia Mas Guix, ha criticat els comuns d'"incoherència i electoralisme" prenent aquesta decisió. 
11:52

Parlament. La líder dels comuns, Jéssica Albiach, pressiona al president Pere Aragonès per l'acord dels pressupostos: "Si rectifica i diu clarament que atura el Hard Rock, retirem l'esmena. Depèn de vostè". 

11:10

Els Mossos han desallotjat aquesta matinada, als volts de les sis, el centre social ocupat L’Obrera de Sabadell, ubicat al número 142 de l’avinguda de Barberà. L’acció s’ha fet quan l’edifici era buit sense cap incident i immediatament després una retroexcavadora ha iniciat l’enderroc.

10:40

Congrés. El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha exigit al líder del PP, Alberto Núñez Feijóo, la dimissió d'Isabel Díaz Ayuso com a presidenta de la Comunitat de Madrid després del cas de corrupció que esquitxa a la seva actual parella. 

10:10

Pressupostos. Els comuns rebutgen la proposta del Govern d'estudiar una moratòria als macroprojectes amb motiu de la sequera, tal com va aprovar el Parlament. En Comú Podem subratlla que el mateix Govern diu que no afectaria el Hard Rock perquè el Camp de Tarragona no està en emergència i encara falta molt temps per posar en marxa el projecte.

10:00

Successos. En marxa un dispositiu policial a Tarragona contra un grup criminal investigat per tràfic de drogues, falsificació de monedes, tinença d'armes de foc i pertinença a grup organitzat. Hi ha 150 efectius desplegats i s'estan realitzant entrades a diversos municipis.

09:25

Congrés. El ple del Congrés dels Diputats ha aprovat per unanimitat una proposició de Llei Orgànica del PP per a l'atenció integral de les necessitats de les persones afectades per l'Esclerosi Lateral Amiotròfica (ELA).

  • La iniciativa suposa un pas endavant en el reconeixement de la dependència de les persones amb ELA, la reducció dels temps de diagnòstic, millora dels tractaments, un increment de la qualitat de l'assistència, impuls a l'R+D+I i un accés àgil i equitatiu a les innovacions tecnològiques i terapèutiques.
09:00

Temps. Jornada amb ambient assolellat i temperatures més altes. A alguns punts del territori els termòmetres es poden enfilar fins als 20 °C.