En directe
Vista aèria de Barcelona, amb la Sagrada Família al bell mig
Foto: Vista aèria de Barcelona, amb la Sagrada Família al bell mig | Unsplash

Segueix l'actualitat del dia

Temps de lectura: 1 minut
Vista aèria de Barcelona, amb la Sagrada Família al bell mig
Foto: Vista aèria de Barcelona, amb la Sagrada Família al bell mig | Unsplash

20:32

Internacional. Almenys 14 persones han mort i 46 han quedat ferides en dos atacs russos amb míssils a Odessa, al sud d'Ucraïna i molt lluny de la línia de front, segons han informat les autoritats locals. L'atac ha afectat infraestructures civils, inclosos deu edificis d'habitatges i un gasoducte.

19:55

La ministra d'Igualtat, Ana Redondo, ha anunciat que el PSOE registrarà la setmana que ve al Congrés la seva proposició de llei per abolir la prostitució. El text se centrarà a ampliar el tipus penal de proxenetisme i castigar el lucre dels que cedeixen locals per als serveis sexuals.

19:10

El líder del PP, Alberto Núñez Feijóo, ha retret aquest divendres al president espanyol, Pedro Sánchez, que hagi renunciat a presentar els pressupostos generals de l'Estat per a 2024 fruit de la convocatòria de les eleccions catalanes.

  • Ha afirmat que el 12-M ha fet evident que "aquest primer any de legislatura només ha servit per aprovar la llei d'amnistia", que és, ha dit, "la llei més indigna dels últims 45 anys de la història del nostre país". 
18:35

Eleccions 12-M. L'expresident del Govern Quim Torra ha donat per fet que l'eurodiputat de Junts Carles Puigdemont podrà ser candidat, però no que pugui ser-ho "efectivament" per defensar la seva candidatura a la Presidència de la Generalitat: "Dependrà de moltes coses, però tant de bo fos així". Torra ha argumentat que tothom hauria de poder-se presentar i ser escollit, i espera que el 12-M sigui així per poder entrar en una "fase de democràcia més normal". 

17:50

Ponsatí i Graupera presenten Alhora per al 12-M.  "Els tres partits independentistes han renunciat a fer la independència". Amb aquesta denúncia, l'eurodiputada Clara Ponsatí i el filòsof Jordi Graupera han presentat el seu projecte polític Alhora, que ja han registrat al registre de partits polítics del Ministeri de l'Interior per a presentar-se a les eleccions del 12-M.

17:05

El Sindicat de Llogateres exigeix a la Generalitat que desplegui de manera "urgent" un règim sancionador per fer complir la limitació del preu del lloguer que entra en vigor aquest dissabte. La portaveu de l'entitat, Carme Arcarazo, ha demanat a l'executiu que "deixi la feina feta" abans de les eleccions del maig i ha proposat inspectors en matèria d'habitatge. 

16:30

Política. Alberto González Amador prepara una querella contra la vicepresidenta i ministra d'Hisenda, María Jesús Montero, i també contra la Fiscalia i l'Agència Tributària, per revelació de secrets. 

15:25

El temps del cap de setmana. Aquest cap de setmana s'espera un temps força estable amb ambient primaveral, però amb la presència d'alguns núvols baixos i boires.

14:45

Successos. Tres persones d'una mateixa família han aparegut mortes amb signes de violència aquest divendres. Els agents han trobat el cos d'una dona s'ha trobat en un domicili del districte de Sant Martí de Barcelona passades les 10:00. Una hora més tard, s'ha localitzat a Molins de Rei el cos sense vida d'un home que també presentava signes de violència.

  • També a Molins s'ha localitzat el tercer cos, d'un altre home que presumptament s'hauria suïcidat i qui podria guardar relació amb l'autoria dels fets, segons la policia catalana. La comissió judicial ha iniciat la tramitació per procedir a l'aixecament dels cadàvers.
14:00

Futbol. El Barça s'enfrontarà al PSG als quarts de final de la Lliga de Campions. Els dos equips han resultat aparellats al sorteig que s'ha realitzat aquest migdia a la seu de la UEFA a Nyón (Suïssa).

13:45

Sanitat. El ministeri de Sanitat ha admès possible vinculació entre una reacció a la vacuna de la covid i un accident que va acabar amb un home tetraplègic a Sant Adrià de Besòs. Ningú el va informar que no podia conduir, i els informes assenyalen una reacció de la vacuna com a causant del desmai.

13:15

Successos. Es confirma que el cap humà trobat a Can Ruti de Badalona el passat dijous és del veí de Vic de 44 anys desaparegut el passat 29 de gener.

12:35

Política. El president de Catalunya, Pere Aragonès, ha avisat el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, que ha de condonar part del deute de Catalunya, com es va pactar a l'acord d'investidura amb ERC, malgrat que hagi descartat aprovar els Pressupostos Generals de l'Estat per a aquest 2024.

11:25

Presons. El PSC demanarà la compareixença urgent de la consellera Gemma Ubasart al Parlament per la mort d'una cuinera a Mas d'Enric.

11:00

Eleccions. L'advocat de Carles Puigdemont, Gonzalo Boye, ha assegurat en una entrevista a Rac1 que l'expresident està disposat a tornar i que el detinguin. Ha assegurat que "Puigdemont està disposat a tornar i que el detinguin", però ha matisat que "no podran impedir que sigui president". 

  • Boye ha dit que "s'ha creat tot l'entramat jurídic perquè pugui tornar amb els termes que ell decideixi".
    L'advocat ha estat clar i ha confirmat que la por de Pedro Sánchez i Pere Aragonès és "que es pugui presentar a les eleccions, les guanyi i pugui ser investit president de Catalunya".
10:10

Habitatge. El Butlletí Oficial de l'Estat (BOE) publica aquest divendres 15 de març l'índex de referència del preu de lloguer. El BOE publicarà demà també una segona resolució ministerial sobre les zones tensades de la Generalitat de Catalunya, que inclou 140 municipis. 

09:25

Sequera. Del 15 de març al 15 d'octubre, no es podrà fer foc en terreny forestal, segons ha informat el Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural. Aquesta prohibició entra en vigor en un dels anys més complicats pels efectes de la sequera, una de les més intenses i extenses del darrer segle.

09:01

Temps. La jornada comença amb núvols a la meitat est. S’esperen xàfecs al centre del dia al nord-est i Pirineu. La temperatura serà més alta al sud.

Categoria: En directe