En directe
Foto: | Unsplash

Segueix l'actualitat del dia

Temps de lectura: 1 minut
Foto: | Unsplash

20:15

Tsunami Democràtic. La sala penal de l'Audiència Nacional ha avalat de nou la tesi de terrorisme de Manuel García-Castellón en la causa de Tsunami Democràtic. El tribunal ha rebutjat el recurs pendent de la Fiscalia, que defensava que els fets eren desordres públics, per la qual cosa la causa havia d'anar a Catalunya.

20:15

Tsunami Democràtic. La sala penal de l'Audiència Nacional ha avalat de nou la tesi de terrorisme de Manuel García-Castellón en la causa de Tsunami Democràtic. El tribunal ha rebutjat el recurs pendent de la Fiscalia, que defensava que els fets eren desordres públics, per la qual cosa la causa havia d'anar a Catalunya.

19:25

Conflicte a les presons. El bloqueig de les presons obliga a anul·lar una cinquantena de judicis i 78 tràmits més.

18:55

Accident. Una noia menor d’edat es troba en estat crític després de patir un accident de trànsit mentre anava en bicicleta al barri de les Corts. El sinistre es va produir aquest diumenge cap a les 21 h a l’avinguda de Madrid, a l’altura del número 128. Segons informa la Guàrdia Urbana, per circumstàncies que encara no han transcendit, la noia va topar amb un cotxe.

18:25

Cas Koldo. Air Europa ha confirmat que Begoña Gómez, la dona del president del govern espanyol, Pedro Sánchez, es va reunir el juny i el juliol del 2020 amb Javier Hidalgo, conseller delegat de l'aerolínia en aquell moment.

  • Quatre mesos després, Air Europa va rebre 475 milions d'euros de l'estat espanyol. 
17:40

Violència vicària. La Guàrdia Civil investiga la mort d'un home i les seves dues filles, de dos i quatre anys, a Almeria, en el que podria ser un cas de violència vicària. Si es confirmessin, serien quatre menors d'edat assassinats per violència de gènere el 2024 i 54 des del 2013.

17:05

Internacional. La Unió Europea ha emès un comunicat en què lamenta la "repressió" i la manca de "transparència i d'alternatives a Vladímir Putin" en les eleccions russes d'aquest cap de setmana, i no reconeix els resultats dels comicis que s'han dut a terme en la part ucraïnesa ocupada.

16:25

Eleccions 12-M. El portaveu de Podem, Pablo Fernández, ha afirmat aquest dilluns que la seva formació aposta per arribar a un acord amb altres forces polítiques per concórrer plegats a les eleccions del 12-M, però també està preparada per anar en solitari als comicis.

  • Fernández ha recordat que Podem Catalunya celebra aquesta setmana les primàries per elegir candidat als comicis.
15:55

Pressupostos Barcelona. L'alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, garanteix que Barcelona tindrà pressupost per al 2024 encara que l'oposició rebutgi els comptes en la votació prevista al ple d'aquest divendres. "Si hi ha grups que perseveren en la seva irresponsabilitat en l'àmbit local, tenim altres mecanismes per aprovar pressupostos", ha dit Collboni.

15:15

Política. El líder del PP, Alberto Núñez Feijóo, ja ha engegat la campanya electoral pel 12-M i ho ha fet atacant ERC, PSC i Junts i avisant del "perill" que suposa concedir el govern de la Generalitat als qui demanen l'autodeterminació.

14:00

L'Audiència de Barcelona decidirà aquest dimarts si l'exfutbolista Dani Alves podrà sortir del centre penitenciari Brians 2 o continua tancat, mentre no hi hagi sentència ferma sobre el cas. L'advocada Inés Guardiola va presentar el 8 de març el recurs d'apel·lació contra la sentència de l'Audiència de Barcelona i, a més, la petició de la celebració de la vista que resolgui la posada en llibertat del condemnat, fins que es resolguin els recursos.

13:30

Política. La parella de la presidenta de la Comunitat de Madrid, Alberto González Amador, va intentar vendre vacunes contra la covid 5 vegades més cares del seu preu real.

12:15

Presons. Gemma Ubasart manté la mà estesa als sindicats i els urgeix perquè seguin a negociar: "Hem tornat a convocar els representants sindicals a les dues del migdia. Hem de parlar. Reiterem la demanda de diàleg", insisteix la consellera. 

11:25

Presons. La Secretaria de Mesures Penals del Departament de Justícia ha enviat una carta als treballadors penitenciaris on alerta que el tancament de presons “pot precipitar situacions crítiques als centres que no afavoreixin en cap cas la imatge del col·lectiu penitenciari, ni la superació de la situació actual”.

11:20

Eleccions 12-M. Aquest dilluns a les 11:18 el president, Pere Aragonès, ha signat la convocatòria d’eleccions anticipades després del fracàs de la votació dels comptes al Parlament.

10:55

Eleccions 12-M. Carles Puigdemont anunciarà aquest dijous des d'Elna la seva decisió sobre les eleccions catalanes del 12 de maig. Segons ha informat Junts, l'expresident s'explicarà en una conferència que tindrà lloc a les 19 hores a l'ajuntament del municipi nord-català.

10:20

Trànsit. La circulació ferroviària està interrompuda entre Blanes i Maçanet-Massanes per una incidència a la catenària des de primera hora del matí. Els trens de la línia R1 i RG1 inicien i finalitzen recorregut a Blanes.

09:51

Primera enquesta 12 de maig. Segons SocioMétrica, la victòria socialista és més marcada i obtindria 42 diputats, 9 més que els que té actualment. Els de Carles Puigdemont serien segons, amb 33 escons, i avançarien els republicans, que es quedarien amb 28. Lluny d'aquests hi hauria el PP, que pujaria molt i arribaria als 12, seguit de Vox amb 11, els comuns amb 5 i la CUP amb 4.

09:25

Predicció del temps per aquesta setmana.

09:00

Presons. El Govern ha convocat els representants sindicals dels funcionaris de presó a una reunió aquest matí per tractar la crisi oberta. A la trobada no hi seran ni la consellera, Gemma Ubasart, ni el secretari de Mesures Penals, Amand Calderó.

Categoria: En directe