En directe
EN DIRECTE
ÚLTIMA HORA

Segueix l'actualitat del dia

Gent caminant entre les parades de les Rambles el Dia de Sant Jordi

Segueix l'actualitat del dia

Temps de lectura: 1 minut

20:00

El govern espanyol ha respost aquest dimarts a la proposta de finançament singular plantejada avui per la Generalitat dient que el model s'ha de debatre conjuntament amb la resta de territoris. "Venen propostes per part de la comunitat autònoma de Catalunya, però n'hem rebut també d'altres comunitats", ha dit el ministre d'Economia, Carlos Cuerpo.

19:20

Economia. La proposta de finançament singular del Govern preveu que Catalunya recapti el 100% dels impostos per tenir "la clau de la caixa" d'uns 52.000 milions d'euros anuals, segons ha explicat la consellera d'Economia i Hisenda, Natàlia Mas Guix, en roda de premsa. El nou model proposat preveu que aportacions econòmiques a l'Estat i a un nou fons de reequilibri territorial.

18:45

Els Mossos d'Esquadra han detingut a Barcelona el presumpte autor de la sostracció i filtració de dades d'un servidor del cos el mes passat. Els fets van tenir lloc a mitjans de febrer, quan uns hackers van robar dades personals d'una setantena d'agents d'un servidor de correu electrònic corporatiu.

18:00

Accident mortal. La menor d'edat que va tenir un accident amb bicicleta a Barcelona, ha mort aquest dimarts. Els fets van tenir lloc diumenge a la nit, cap a les 21:00, a l'altura del número 128 de l'avinguda de Madrid, a les Corts. Segons la Guàrdia Urbana, la noia que anava amb bicicleta va topar amb un cotxe, però encara investiguen les causes de l'accident mortal. Fins al lloc dels fets es van desplaçar diversos efectius dels Serveis d'Emergències Mèdiques (SEM) i la van traslladar a l'hospital.

17:20

Política. El Govern proposa que Catalunya recapti absolutament tots els impostos generats a la comunitat autònoma: del 9% dels impostos a la totalitat, cosa que calcula que representa uns ingressos potencials de 52.000 milions d'euros anuals. 

16:00

Violació. La Fiscalia demana 45 anys de presó per a l'acusat de violar una menor la nit de la castanyada d'ara fa tres anys, a Igualada, quan la noia tornava a casa. A més, demanen una indemnització de 260.000 euros per a la víctima.

15:10

Drets laborals. La plantilla de Danone a Parets del Vallès ha desconvocat la vaga que va iniciar dissabte passat davant l'anunci de tancament de la planta. Sindicats i direcció han acordat un paquet de mesures que inclouen totes les peticions dels treballadors.

14:40

Sequera. Els pantans de les conques internes mantenen la seva pujada a causa del desgel prematur i ja es troben al 15,31%. Les temperatures atípicament altes que estem tenint aquests dies estan accelerant la fosa de neu al Pirineu. Això garanteix que els rius segueixin aportant força aigua als embassaments.

14:00

Amnistia. Un vàndal que va atacar la seu del PSOE a Almendralejo i un acusat de violència masclista que va destrossar el calabós de Langreo intenten beneficiar-se de l'amnistia després d'afirmar que van cometre les seves malifetes "per la independència catalana".

13:15

Amnistia. Els lletrats del Senat sostenen que l'amnistia és inconstitucional, però la tramitaran per "obligació legal".

12:30

Política. El comitè de Peticions del Parlament Europeu ha votat a favor de l'informe que posa en dubte el model d'immersió lingüística a Catalunya.

  • Expressen la seva "preocupació" per les "serioses disfuncions" que genera el model d'escola català pels alumnes que tenen el castellà com a llengua materna
11:05

Eleccions 12-M. El Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) ja ha publicat el decret de convocatòria de les eleccions del 12 de mig firmat pel president de la Generalitat, Pere Aragonès. Així doncs, comença el compte enrere cap a la cita electoral, la constitució del Parlament i, finalment, l'elecció de la persona que ocuparà la presidència de la Generalitat.

10:33

Cas Alves. Alves reitera a l’Audiència de Barcelona que no fugirà i demana la seva llibertat abans de la sentència ferma. La sessió ja ha acabat i ho ha fet sense veredicte: se sabrà en les properes hores.

10:00

Mobilitat. La C-32 entre Sitges i el Vendrell serà gratuïta a partir de la tardor per als desplaçaments d’anada i tornada en 24 hores entre dilluns i divendres no festius. El trajecte beneficiat és el que hi ha entre les barreres troncal i lateral de Cubelles i l’accés de Calafell. Actualment, aquest tram té un descompte del 75%.

09:25

Les presons catalanes funcionen aquest dimarts amb normalitat, segons han confirmat fonts del Departament de Justícia. Les protestes van començar divendres en rebuig a la mort dimecres passat d'una cuinera a mans d'un intern a la presó de Mas d'Enric, al Catllar. Els treballadors estan preparant una manifestació a la plaça Sant Jaume de Barcelona per aquest dimecres.

09:00

El temps per aquest dimarts.