En directe
EN DIRECTE
ÚLTIMA HORA

Segueix l'actualitat del dia

Vista aèria de Barcelona, amb la Sagrada Família al bell mig

Segueix l'actualitat del dia

Temps de lectura: 1 minut

20:20

Previsió del temps.

19:45

Sequera. El consell d'administració de l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) ha aprovat un increment de vuit milions d'euros del pressupost per a la línia d'ajuts destinada a millorar l'eficiència de les xarxes municipals. En total seran 128 milions, que arribaran a 707 municipis en forma de 824 subvencions.

19:20

Segueix la conferència de Carles Puigdemont en directe des d'Elna (Catalunya Nord). 

  • Crits d'"independència" just abans de començar el discurs. 
19:05

Trànsit. El conductor d'un turisme ha mort en un accident a la C-25 a Sant Sadurní d'Osormort, segons el Servei Català de Trànsit. Per causes que s'investiguen, s'ha produït un xoc frontal entre dos turismes, i, com a conseqüència, un dels dos conductors ha mort i dues persones més han resultat ferides.

18:15

Badalona. Teresa Prados, mare d’una de les noies que va denunciar ser agredida sexualment al centre comercial Màgic Badalona, ha lamentat que, un any després, “no s’ha fet res” i que les víctimes pateixen un “abandonament institucional” injustificable. “Encara esperem que l’ajuntament ens doni una resposta i es posi al costat de les víctimes”, ha denunciat aquest dijous en roda de premsa. Prados, en representació del moviment 'No esteu soles', ha recordat que tres de la desena de casos denunciats han estat arxivats sense arribar a judici i que les víctimes, per manca de recursos, no estan rebent suport psicològic.

17:35

Amnistia. El Consell General del Poder Judicial (CGPJ) ha aprovat aquest dijous un informe no vinculant i molt crític amb la proposició de llei d'amnistia: és inconstitucional. 

  • Els membres consideren que la llei xoca contra la Carta Magna perquè vulnera el dret a la igualtat i el principi de separació de poders.
17:25

Política. El líder de Junts, Carles Puigdemont, anunciarà aquesta tarda a partir de les 19:00 si es presenta o no a les eleccions catalanes del 12-M.

  • En aquests moments, assguren que hi ha 1.000 persones confirmades que assistiran a la conferència de l'expresident a Elna. 
16:45

El futbolista Dani Alves no sortirà de la presó aquest dijous perquè no ha dipositat abans de les 14:00 la fiança d'un milió d'euros que ha fixat l'Audiència de Barcelona.

16:00

Actualització. L'operatiu dels Mossos d'Esquadra en relació amb diferents plantacions de marihuana ubicades a Gavà, Castelldefels, Calafell, Mirador del Penedès i Avinyonet del Penedès ha acabat amb:

  • 8 detinguts, entre els quals un mosso  
  • 9 entrades realitzades  
  • 5 plantacions desmantellades
15:10

L'advocada de la víctima de Dani Alves, Ester García, ha parlat sobre la llibertat provisional sota fiança d'un milió d'euros per al futbolista. En declaracions a Telecinco, Ester García, ha afirmat que la jove es troba "molt indignada, molt desesperada i molt frustrada" per la decisió del tribunal.

  • La lletrada ha explicat que la víctima considera que tot l'esforç "no ha servit de res": "Ella sent que sí que l'han cregut, però que tot el seu esforç no ha servit de res. I que, al final, una persona condemnada per violació sortirà al carrer".
14:45

Economies. La compravenda d'habitatges a Catalunya va créixer un 1,4% al gener respecte al mateix mes de l'any anterior, fins a 8.986 operacions, segons dades de l'Institut Nacional d'Estadística (INE) publicades aquest dijous.

14:05

Futbol. L'entrenador del Barça, Xavi Hernández, ha estat amonestat amb dos partits de sanció per la vermella que va veure en el darrer partit de Lliga contra l'Atlètic de Madrid.

13:15

El ple del Congrés ha aprovat aquest dijous per majoria, amb l'abstenció del PP i el vot en contra de Vox, la creació d'una nova comissió d'investigació sobre els presumptes casos de corrupció en la compra de mascaretes i material contra la covid durant la pandèmia.

12:25

Segons l'últim baròmetre del CEO, el PSC guanyaria les eleccions al Parlament amb entre 35 i 42 escons. ERC quedaria segon amb entre 26 i 32 i Junts, tercer amb entre 24 i 29. El PP triplicaria els diputats actuals i els Comuns també pujarien en escons.

12:00

Luis Rubiales serà detingut un cop torni a l'estat espanyol. Tot plegat, per l'operació que s'està duent a terme per presumptes contractes irregulars durant la seva gestió al capdavant de la RFEF.

  • La defensa de Rubiales ha informat al jutge que porta el cas que té previst tornar a Espanya el pròper 6 d'abril, tot i això ha assegurat que es troba "a plena i total disposició" del jutjat.
11:30

Política. El ministre de Presidència, Justícia i Relacions amb les Corts, Félix Bolaños, ha tornat a deixar en mans dels jutges la possible detenció de l'expresident Carles Puigdemont si decideix tornar a Espanya abans que la llei d'amnistia sigui publicada al Butlletí Oficial de l'Estat. 

10:45

Actualització. La consellera de Justícia, Gemma Ubasart, ha dit aquest dijous al Parlament que el reclús que la setmana passada va matar una cuinera de la presó de Mas d’Enric havia tingut una evolució “favorable” i res feia preveure que tingués una reacció com aquella.

10:00

Conflicte a les presons. Ubasart diu al Parlament que l’evolució del pres de Mas d’Enric era “favorable” i no feia preveure que matés la cuinera.

09:41

La consellera Gemma Ubasart compareix a petició pròpia i també per la sol·licitud dels grups PSC-Units, JxCat i Vox.

  • Els sindicats dels funcionaris de presons, que exigeixen la dimissió de la consellera Ubasart i del secretari general de Mesures Penals, Amand Calderó, han convocat una protesta a l'exterior del Parlament. 
09:12

Conflicte a les presons. La consellera de Justícia, Gemma Ubasart, compareix al Parlament per donar explicacions sobre el conflicte obert amb els funcionaris de presons des de fa una setmana.

09:00

La previsió del temps per aquest dijous.