En directe
EN DIRECTE
ÚLTIMA HORA

Segueix tota l'actualitat del dia

Barcelona

Segueix tota l'actualitat del dia

Temps de lectura: 1 minut

19:30

Els Mossos d’Esquadra han detingut tres homes relacionats amb la mort de dos més a Alella el 23 de juny del 2023 en un assalt entre dos grups criminals de narcotraficants enfrontats. Un home va morir per arma blanca i l’altre per arma de foc. Els investigadors treballen amb la hipòtesi que aquest última hauria matat el primer.

  • El passat 19 de març, els Mossos van realitzar un dispositiu per detenir els autors dels fets amb quatre escorcolls als domicilis dels investigats a Sabadell, Vilassar de Mar i Alella. Van detenir tres homes, dos dels quals relacionats amb la mort per arma de foc i el tercer per la logística associada al tràfic de drogues d’un dels grups enfrontats. Els dos investigats per la mort han ingressat a presó.
19:00

Medi Ambient. Els pescadors catalans han retirat més de 120.000 litres de brossa del mar durant el 2023 en el marc del projecte Pesca Neta, el doble que l'any anterior. L'increment de deixalles respon a l'augment d'embarcacions adherides al projecte Pesca Neta, que involucra 900 pescadors.

18:05

Desnonament. Desenes de persones han aturat aquest migdia el desnonament previst en un habitatge del barri de Sant Salvador de Tarragona. És el segon desnonament a què s'enfronta l'Atika i els seus dos fills petits d'ençà que ocupen el pis des de fa tres anys i vuit mesos.

17:15

Eleccions 12-M. Salvador Vergés per Girona, Mònica Sales per Tarragona i Jeannine Abella per Lleida seran els caps de llista de Junts per Catalunya pel 12-M. Els candidats han estat ratificats per la sindicatura electoral del partit després que hagin estat els únics en presentar-se.

16:20

El ple de l'Ajuntament de Barcelona ha rebutjat el pressupost per al 2024 presentat pel govern de Jaume Collboni. Els regidors de PSC (10) i ERC (5), que van arribar a un acord pressupostari, s'han quedat sols donant suport als comptes, que han topat amb el 'no' de TriasxBCN (11), BComú (9), PP (4) i Vox (2).

  • Per aprovar-los calia majoria simple, és a dir, més vots a favor que en contra, però el resultat ha estat 15 'sí' per 26 'no'. Collboni ja ha anunciat que convocarà un ple extraordinari el 27 de març per activar el mecanisme de la qüestió de confiança i tenir els comptes aprovats el 2 de maig.
15:35

Successos. La Policia Nacional ha detingut aquest dijous vuit persones per haver emmagatzemat presumptament milers d'arxius de contingut pornogràfic infantil. L'operació ha comptat amb la col·laboració de l’Europol i ha pogut localitzar als vuit detinguts arreu de l'estat espanyol, dos d'ells a Barcelona.

14:43

Cas Alves. Concedeixen una hora més a Dani Alves per pagar la fiança i poder sortir avui de la presó. Alves, condemnat per violar una dona en una discoteca, intenta reunir el milió d'euros de fiança per poder sortir aquest divendres en llibertat provisional.

14:00

Eleccions 12-M.  La coordinadora de Catalunya en Comú i fins ara presidenta del grup parlamentari d'En Comú Podem, Jéssica Albiach, ha estat l'única persona que ha presentat candidatura a les primàries dels comuns per ser cap de llista a les eleccions del 12 de maig.

13:15

Successos. Un veí de 70 anys s'ha tret la vida a Sabadell després de ser desnonat juntament amb la seva dona.

12:05

Política. La magistrada titular del Jutjat d'Instrucció número 19 de Madrid ha obert diligències prèvies per dos presumptes delictes de defraudació tributària i un presumpte delicte de falsedat documental contra Alberto González Amador, parella de la presidenta de Madrid, Isabel Díaz Ayuso.

11:08

Taula de diàleg. PSOE i ERC han decidit suspendre temporalment les reunions entre partits en què participa un verificador internacional fins que passin les properes convocatòries electorals catalanes, basques i europees. Les dues formacions assenyalen que a causa de la convocatòria d'eleccions al Parlament de Catalunya, han decidit suspendre aquesta reunió entre partits "prevista per a aquest trimestre, com s'ha fet en anteriors conteses electorals".

10:28

Sequera. Avui és el Dia Mundial de l'Aigua i els pantans de les conques internes segueixen pujant discretament i ja es troben en el 15,45%. El desgel de la neu al Pirineu manté l'arribada d'aigua als embassaments. No obstant això, l'ascens ha estat de poc més d'un 1% des del temporal de pluges i neu.

10:00

Internacional. La força aèria d'Ucraïna ha abatut durant aquesta nit de divendres fins a 92 dels 151 míssils i drons que Rússia ha disparat contra Ucraïna, segons fonts del cos ucraïnès. Una autoritat energètica de Kíiv assegura que ha estat l'atac més gran a la infraestructura energètica d'Ucraïna de tota la guerra, segons Reuters.

  • Els bombardejos han matat almenys dues persones i n'han ferit unes 14, segons les primeres informacions del ministeri de l'Interior ucraïnès.
09:25

Mossos d'Esquadra. El comissari en cap dels Mossos, Eduard Sallent, ha anunciat que es presentarà a la plaça de major que aquesta setmana ha sortit publicada al DOGC. Ho ha dit en una entrevista a 'El Periódico' en què ha afirmat que ho farà "en un acte de responsabilitat". Aquesta plaça correspon al màxim escalafó del cos i serà la segona d'aquest rang, ja que actualment Josep Lluís Trapero, antic cap, també té aquesta graduació. 

09:04

La previsió del temps per aquest divendres.