En directe
EN DIRECTE
ÚLTIMA HORA

Segueix tota l'actualitat del dia

Pluja al barri del Poblenou de Barcelona, zona afectada per l'avís de pluges per diumenge 27 d'agost

Segueix tota l'actualitat del dia

Temps de lectura: 1 minut

18:55

Habitatge. El primer tinent d'alcaldia d'Esplugues de Llobregat i regidor d'Urbanisme, Eduard Sanz, demana la sortida immediata de les famílies que segueixen dins l'edifici El Barco, després que aquest dilluns es declarés el seu estat de ruïna. Sanz apel·la al "seny" i la "responsabilitat" dels que encara no han abandonat l'immoble -entre cinc i sis famílies segons el conssitori- perquè "estan posant en risc la seva seguretat".

18:08

Independentisme. El Consell de Ministres ha aprovat aquest dimarts recórrer davant del Tribunal Constitucional (TC) la ILP tramitada al febrer a la mesa del Parlament per declarar la independència. Tal com ha remarcat en roda de premsa el ministre de Presidència i Justícia, Félix Bolaños, la impugnació de l'acord de la mesa per part de l'executiu suposa la seva "paralització immediata".

17:35

Internacional. El Regne Unit ha aturat l'extradició "imminent" de l'activista i fundador de Wikileaks, Julian Assange, als Estats Units, on s'arrisca a una pena de més de 100 anys de presó per espionatge. Un tribunal de Londres ha acceptat aquest dimarts l'última petició d'Assange per frenar l'entrega als EUA perquè veu "possibilitats reals" que se li estiguin vulnerant els drets humans.

16:55

Salut. El Govern destinarà 1,8 milions d'euros enguany i els pròxims dos anys per potenciar la recerca i la innovació de la professió d'infermeria. L'objectiu és que puguin fer projectes assegurant que les seves tasques assistencials estan cobertes per contractacions o substitucions.

16:05

Internacional. El cap del Servei Federal de Seguretat (FSB) de Rússia, Aleksandr Bórtnikov, ha acusat aquest dimarts Ucraïna d'haver participat "directament" en l'atemptat de divendres passat als afores de Moscou. També ha assenyalat els Estats Units i el Regne Unit i ha dit que hi estan implicats.

15:40

Economies. El producte interior brut per càpita d'Espanya del 2023 va ser 11 punts inferiors que la mitjana europea, tres menys que l'any anterior, que va ser de 14. De fet, Espanya l'any passat va quintuplicar el creixement econòmic de la mitjana dels països de la zona euro.

15:10

La portaveu del Govern, Patrícia Plaja, ha descartat que el Govern prevegi sortir de la fase d'emergència per la sequera a causa de les pluges dels últims dies, que han permès que les reserves d'aigua als embassaments superin el 16%, que és la xifra que es va marcar per a lentrada en aquesta fase.

14:35

Un mosso d'esquadra detingut en una operació policial contra el blanqueig de capitals a Lleida. Fonts policials revelen que va ser el testimoni protegit en la causa de l'1-O que va declarar contra els Mossos.

14:00

Temps. Previsió de pluges intenses amb tempesta i ratxes de vent a partir d'aquest migdia. L'afectació es preveu a l'extrem sud i al nord-est de Catalunya.

13:10

La Guàrdia Civil ha detingut a Barcelona un home suposadament relacionat amb el Daeix després de detectar que difonia propaganda jihadista a les xarxes socials.

12:45

Eleccions 12-M. El Partit Popular ja té candidat per a les eleccions a Catalunya del 12 de maig: Alejandro Fernández ha guanyat el pols a Gènova. 

11:32

Cas Koldo. La Fiscalia Anticorrupció hauria tingut llest un primer esborrany de la querella sobre la trama Koldo, però va decidir frenar la investigació just un mes abans de les eleccions generals del 23-J. 

10:44

Eleccions 12-M. Units per Avançar es vol tornar a presentar amb el PSC a les eleccions del 12 de maig. Segons un comunicat del partit liderat per Ramon Espadaler, així ho ha decidit el Consell Nacional de la formació per unanimitat.

10:20

Eleccions 12-M. Marta Vilalta, Raquel Sans i Laia Cañigueral acompanyaran Pere Aragonès als comicis del 12-M. Esquerra Republicana de Catalunya ha proclamat aquest dilluns els seus candidats per les quatre demarcacions provincials. El partit ja havia triat Aragonès com a cap de cartell, i ara ha oficialitzat qui l'acompanyarà en la nova aventura electorals. 

09:50

Eleccions 12-M. Laia Estrada ha guanyat la consulta interna per ser candidata de la CUP el 12-M a l'espera de ser ratificada pel partit, segons ha avançat el diari Ara. La militància de la CUP votava des de diumenge qui situava al capdavant de la llista a Barcelona, si la candidatura liderada per qui ha estat diputada per Tarragona en la legislatura que ara ha acabat o una altra encapçalada per Laure Vega.

09:20

Sequera. Els pantans del sistema Ter-Llobregat, el de Sau, el de Susqueda, el de la Baells, el de la Llosa del Cavall i el de Sant Ponç, han superat el 16% de capacitat (concretament el 16,05%), segons l'informe diari que elabora l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA). La situació hídrica de la zona va dur el Govern a decretar la fase d'emergència a la conca quan es va baixar dels 100 hectòmetres cúbics.

  • Superar aquesta xifra podria dur l'executiu català a variar la situació, però la setmana passada la portaveu del Govern, Patrícia Plaja, ja advertia que per canviar d'estadi s'hauria de superar la xifra de forma sostinguda.
09:02

Temps. Durant les pròximes hores creuarà un front, canvi de massa d'aire, que anirà acompanyat de precipitació i d'una baixada de la temperatura.