En directe
EN DIRECTE
ÚLTIMA HORA

Operació sortida pel pont

Vehicles entrant al túnel de Glòries a Barcelona

Operació sortida pel pont

Temps de lectura: 1 minut

19:00

Podemos ha patit un ciberatac que ha provocat la fuga de dades personals dels inscrits i també d'altres de gestió econòmica del partit i que està sent investigat per agents el Grup de Recerca Tecnològica de la Brigada de Policia Judicial de Madrid, segons ha avançat elDiario.es.

18:15

Temps. Els dos elements protagonistes de les pròximes hores seran la precipitació i el vent, amb onades que avui encara poden superar els 2,5 metres.

17:40

Eleccions europees. ERC, EH Bildu i BNG han sumat Ara Més de les Illes Balears per reeditar la coalició Ara Repúbliques i concórrer junts a les eleccions europees al juny en un acord subscrit aquest dijous a la seu nacional dels republicans.

17:00

Successos. Aquest dijous han marxat de l’edifici El Barco d’Esplugues de Llobregat els dos últims veïns que continuaven dins des que dilluns l’Ajuntament en va ordenar el desallotjament per estat ruïnós. Als 38 habitatges que té la finca hi vivien més d’un centenar de persones -25 menors-, la majoria de les quals van marxar les primeres 24 hores. Aquest dimecres quedaven quatre veïns que es resistien a abandonar els pisos, però dos d’ells ja van acceptar anar-se'n al vespre i aquest migdia ho han fet els dos restants.

16:25

Salut. Els hospitals podran gestionar directament baixes i altes per parts i cirurgia major ambulatòria. Se sumaran, doncs, a les baixes laborals per ingrés hospitalari programat o urgent que ja es tramiten des de tots els hospitals del sistema sanitari integral d'utilització pública de Catalunya (Siscat).

15:50

Eleccions 12-M. La candidata dels comuns, Jéssica Albiach, ha assegurat que la decisió de Podem de no presentar-se a les eleccions catalanes és un "acte de generositat i responsabilitat" perquè permet no fragmentar més el vot de l'esquerra. Ho ha dit en declaracions des de Vilafranca aquest dijous.

15:05

Els Mossos d'Esquadra investiguen una agressió en grup a un jove al carrer Santa Llúcia de Manresa. Els fets van passar dimecres a les 20 h i, quan els agents van arribar, els agressors ja havien fugit. Només hi havia la víctima estesa a terra per les contusions, però conscient.

14:30

Successos. La Policia Nacional, amb col·laboració amb la policia francesa, ha detingut un matrimoni que havia rebut 140.281 euros en ajudes socials d'Espanya durant 10 anys mentre vivia a França.

13:50

Dani Alves ha comparegut per primera vegada aquest dijous davant l'Audiència de Barcelona per certificar que no s'ha fugat i ha estat rebut entre crits de "violador de merda".

13:05

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha decidit ajornar el judici per l'1-O contra els dirigents republicans Josep Maria Jové, Lluís Salvadó i l'ara consellera de Cultura, Natàlia Garriga, perquè no coincideixi amb la campanya de les catalanes i els mateixos comicis.

  • El judici, fixat pel dia 10 d'abril i amb vistes previstes fins al 29 de maig, queda doncs ajornat i properament es fixarà una data que vagi més enllà de les urnes.
12:38

Les carreteres catalanes registren ja les primeres retencions de trànsit per l'operació de sortida de Setmana Santa. Segons ha informat el Servei Català de Trànsit (SCT), ara com ara, l'AP-7 acumula diverses aturades intermitents en els dos sentits de la marxa. En concret, hi ha retencions en els trams entre Santa Perpètua de Mogoda i Montornès del Vallès i Sant Vallgorguina i Sant Celoni, ambdós en direcció nord, i entre Sant Cugat del Vallès i Castellbisbal i Martorell i Gelida, en direcció sud. 

12:25

Turisme. L'Aeroport de Barcelona gestionarà un total de 4.529 vols entre aquest Dijous Sant, 28 de març, i Dilluns de Pasqua, 1 d'abril, un 1,5% més, en què dilluns torna a ser el dia de més activitat, amb 1.016 operacions.

12:00

Medi ambient. Les pluges intermitents de les darreres setmanes han suposat una "enorme alegria" pels pagesos gironins que veuen com no hauran de comprar farratge i podran fer servir el que han plantat per alimentar el bestiar. Les regades del mes de març han fet que es pugui començar a tallar el que s'ha sembrat i que servirà per donar de menjar al bestiar. 

11:30

Successos. Els Mossos d'Esquadra investiguen els trets que es van produir el dimecres a la nit des d'un vehicle contra la façana d'un edifici del carrer General Manso de la capital comarcal.

10:22

Obituari. Consternació per la mort de la periodista cultural Anna Pérez Pagés. Ha dedicat prop de 25 anys a la cultura i la comunicació i va dirigir i presentar els programes 'Àrtic' i 'A escena' a Betevé.

09:44

L'exfutbolista Dani Alves s'ha presentat aquest dijous davant l'Audiència de Barcelona per a la primera de les compareixences setmanals que haurà de fer mentre segueixi en llibertat provisional per certificar que no s'ha fugat.

09:25

El Servei Català de Trànsit (SCT) incorporarà per primera vegada dos carrils addicionals de sortida de l'AP-7 per afavorir la circulació en l'operatiu especial de Setmana Santa. Entre dijous i divendres es produiran unes 575.000 desplaçaments de sortida i que n'hi haurà uns 590.000 de retorn. El SCT ha demanat "prudència" als conductors, especialment durant les tardes del divendres i del dissabte, quan es preveuen més sinistres.

09:03

Temps. La jornada comença amb un ambient notablement més càlid, la pujada de temperatura respecte ahir a aquesta hora és d'entre 3 i 12 °C. El Meteocat manté actives alertes per fort vent i temporal marítim a tota la costa.