En directe
EN DIRECTE
ÚLTIMA HORA

Segueix tota l'actualitat del dia

Vista aèria de Barcelona, amb la Sagrada Família al bell mig

Segueix tota l'actualitat del dia

Temps de lectura: 1 minut

20:00

Crisi a les presons. La Generalitat i els sindicats de presons han pactat aquest dimarts crear un grup de treball sobre seguretat a l’interior dels centres i un altre que seguirà negociant qüestions laborals, com feia fins ara. En una trobada aquest dimarts al matí al Districte Administratiu arran de la mort d’una cuinera de la presó de Mas d’Enric, les dues parts s’han emplaçat a seguir negociant properament en dos àmbits diferenciats.

19:00

Violència masclista. L'Ajuntament d'Amposta ha decretat tres dies de dol al municipi per l'assassinat d'una dona a mans de la seva exparella i n'ha condemnat el crim. El consistori ha convocat un minut de silenci a les set de la tarda d'aquest dimarts per rebutjar l'assassinat.

  • Segons fonts properes a la investigació, la dona podria fer dies que estava morta. La Policia Local va detenir aquest dilluns un home, de 47 anys, com a presumpte autor de la seva mort. L'arrestat tenia una ordre d'allunyament de la víctima. 
18:50

Salut. La Generalitat multa el curandero Josep Pàmies i la seva associació Dolça Revolució amb dues sancions de 600.001 euros per promoure el lleixiu per tractar l'autisme, segons ha avançat Catalunya Ràdio. En concret, aquest activista i pagès promou el clorit de sodi.

18:05

Economia. Catalunya ha acabat el març amb 3,73 milions de treballadors en actiu, la xifra més alta de la història en aquest mes. La Setmana Santa ha disparat l'ocupació i ha deixat la tercera xifra més alta dels registres, que es remunten al 2004. El mercat laboral català va sumar 32.548 ocupats més que el mes anterior.

17:25

Successos. S’investiga com a terrorisme gihadista l’atac a un establiment del centre comercial Màgic de Badalona.

17:00

Referèndum. Alberto Núñez Feijóo ha criticat que Pedro Sánchez no reaccioni a la proposta de referèndum plantejada per Pere Aragonès trencant amb l'independentisme. El líder del PP creu que si el president del govern espanyol tingués "sentit d'estat", posaria fi als acords amb ERC i Junts.

16:10

Cultura. Killers actuarà la setmana que ve, el 10 d’abril, a la sala Razzmatazz de Barcelona. El quartet de Las Vegas oferirà un únic concert abans de començar la seva gira que els portarà per diverses ciutats d’Estats Units i d’Europa. Nominats als Grammy, MTV Video Music Awards, NME Awards, entre d’altres, el grup va publicar just fa 20 anys el seu primer treball ‘Hot fuss’, que inclou hits com ‘Mr. Brightside’ i ‘Somebody Told Me’.

  • Les entrades es posaran a la venda aquest dijous a les deu del mati als webs de Live Nation i Ticket Master. 
15:30

Política. Begoña Gómez, la dona del president Pedro Sánchez, va ajudar dues empreses privades a aconseguir una adjudicació del govern espanyol l'any 2020, durant la meitat de la pandèmia de la covid-19.

15:00

Xarxes. Les xarxes del mitjà de comunicació 8TV ha fet rècord històric de visites aquest darrer any a les xarxes socials, tant a Instagram, com Youtube i Tik Tok, amb un total de 81.900.000 de visualitzacions. 

14:15

Cas Koldo. Koldo García, en una entrevista al diari 'El Mundo', ha tornat a parlar per negar rotundament que algú en el ministeri cobrés "un cèntim" per la venda de material sanitari durant la pandèmia de la Covid-19. 

  • Reconeix que va oferir aquestes mascaretes a quatre ministeris i a cinc governs autonòmics, però defensa que tot va ser legal.
13:25

Economies. L'atur va baixar a Catalunya en 1.984 persones al març (-0,57% respecte al febrer), després de reduir-se un 0,2% el mes anterior, i el nombre total de desocupats es va situar a 344.389.

13:01

Eleccions 12-M. El meteoròleg Tomàs Molina no tornarà a presentar el temps de TV3 després que aquest diumenge anunciés que formarà part de les llistes d'ERC a les europees. "No sortiré més per la tele, divendres passat va ser l'últim dia que vaig sortir", ha afirmat, tot i que continuarà treballant a la tele.

12:35

Tribunals. El jutjat d'instrucció número 15 de València ha acordat aquest dimarts l'arxiu provisional de la causa judicial oberta contra l'exvicepresidenta del govern valencià Mónica Oltra i diversos dels seus col·laboradors per la suposada ocultació del cas d'abusos comés pel seu exmarit. 

12:00

Eleccions 12-M. La candidatura d'Alhora, el projecte de Clara Ponsatí i Jordi Graupera, ha aconseguit els avals necessaris per presentar-se a les eleccions del 12-M per les quatre demarcacions. "Ja som una realitat: ens presentem" ha declarat Ponsatí.

11:20

En marxa una reunió entre els sindicats de presons i el Govern, la primera amb membres de Justícia des de l'assassinat de la cuinera de Mas d'Enric. La trobada és al departament i per part de l'executiu hi ha la secretària de funció pública, Alícia Corral, i el secretari de Justícia, Jordi Martinoy.

11:04

Eleccions. El cap de l'oposició a l'Ajuntament de Barcelona, Xavier Trias, ha afirmat en una entrevista a Europa Press, que no descarta un pacte Junts-PSC a la Generalitat. "No ho descarto mai, el problema és per fer què", ha dit. Alhora, ha avisat que la prioritat ha de ser que Catalunya no sigui "dependent".

10:20

Sequera. Les pluges de Setmana Santa mantenen l'ascens dels pantans de les conques internes, que ja es troben en el 16,86%. No obstant això, els embassaments del sistema Ter-Llobregat ja se situen en el 17,5%. Les xifres encara pujaran una mica més, però no s'esperen noves precipitacions els pròxims dies.

09:57

Eleccions 12-M. L'empresària Anna Navarro serà la número 2 de la candidatura de Carles Puigdemont a les eleccions del 12-M. Junts vol reforçar el perfil econòmic de la llista amb la incorporació de la referent del sector de les noves tecnologies.

09:04

Temps. La jornada comença amb una temperatura més alta respecte fa 24 h a la meitat sud del país, i d'altres punts del litoral, a conseqüència del vent de component oest que està bufant sobretot a punts del litoral i prelitoral.