En directe
EN DIRECTE
ÚLTIMA HORA

Segueix tota l'actualitat del dia

Panoràmica de Barcelona

Segueix tota l'actualitat del dia

Temps de lectura: 1 minut

19:00

Tribunals. La Fiscalia Provincial de Barcelona ha recorregut contra la decisió del Jutjat d'Instrucció núm. 3 de Barcelona d'arxivar la querella per crims contra la humanitat i tortures a la comissaria de Via Laietana dels germans Ferrándiz.

18:20

Medi ambient. El Govern ultima el pla que ha de limitar la circulació dels vehicles dièsel amb etiqueta groga a les zones de baixes emissions (ZBE) a principis del 2026 i prohibir-la el gener del 2028. Segons el conseller David Mascort, s'aprovarà el decret en les pròximes setmanes.

18:00

El Senat ha aprovat la reprovació del ministre de Presidència i Justícia, Félix Bolaños, amb la majoria absoluta del PP. El motiu esgrimit pels populars és que "donés publicitat" i "tergiversés" l'esborrany de l'informe de la Comissió de Venècia sobre l'amnistia i un suposat atac a la cambra alta.

17:35

Llengua. Aquest dimecres 3.711 professionals de la salut han començat els cursos de català que el Govern va impulsar per millorar el nivell de llengua dels sanitaris. Per col·lectius, 1.229 són metges, 753 infermers, 581 són personal tècnic de cures auxiliars d'infermeria i 478 són personal d’administració.

17:00

Política. El líder del PP, Alberto Núñez Feijóo, ha amenaçat aquest dimecres a citar a la comissió d'investigació del Senat a Pedro Sánchez pel cas Koldo i per les activitats professionals de la seva dona, Begoña Gómez, si no dona cap explicació "decent".

16:00

Madrid. Alberto González Amador, parella de la presidenta madrilenya, Isabel Díaz Ayuso, ha presentat una querella davant el Tribunal Superior de Justícia de Madrid (TSJM) contra la fiscal en cap de Madrid, Pilar Rodríguez Fernández, per suposada revelació de secrets, ha avançat El Español.es.

15:35

Actualització. L'expresident de la Reial Federació Espanyola de Futbol (RFEF) Luis Rubiales, ha quedat en llibertat aquest dimecres a última hora del matí després d'arribar a Espanya en un vol procedent de República Dominicana i ser detingut a l'aeroport d'Adolfo Suárez Madrid-Barajas.

15:00

Successos. Un total de 69 ciutadans bolivians no poden desembarcar d'un creuer amarrat al port de Barcelona perquè no disposen d'un visat vàlid per ingressar a l'espai Schengen europeu, documents que la Policia Nacional creu que són falsos.

14:15

Badalona. L'alcalde, Xavier García Albiol, ja ha deixat clar que els qui okupaven pisos als blocs desallotjats després de l'esfondrament mortal del 6 de febrer a Badalona no tornaran a entrar. 

  • Després de les aproximadament tres setmanes que han durat les inspeccions als 420 habitatges afectats, el consistori ha pogut comprovar com "alguns pisos, sobretot al carrer Ausiàs Marc, estaven okupats". 
13:35

Economies. La campanya de la declaració de la renda ha començat aquest dimecres 3 d'abril. Un tràmit anual que han de fer milions de treballadors a Espanya, per la qual cosa és clau saber quan, com i on confeccionar i presentar l'esborrany.

13:00

Política. El president espanyol, Pedro Sánchez, ja ha aconseguit el rècord de recaptació més gran de la història tributària i els ciutadans paguen 3.890 euros més per llar que durant el govern de Mariano Rajoy. 

12:25

Els Mossos d’Esquadra han detingut a Albons el pare que hauria matat el fill i apunyalat la mare en un domicili de Bellcaire d’Empordà (Baix Empordà). Un menor de 4 o 5 ha aparegut mort i la seva mare ferida greu aquest dimecres al matí. Des del principi, la principal hipòtesi ha estat que l’autor dels fets seria el pare, que els hauria atacat a ganivetades.

12:10

ÚLTIMA HORA. Luis Rubiales ha estat detingut per la Guàrdia Civil després d'aterrar a Espanya. 

11:45

Rodalies. Un atropellament a l'R1 de Rodalies modifica els horaris i la circulació de trens.

11:20

Cultura. El novel·lista John Barth, autor d'El plantador de tabaco (Sexto Piso), ha mort als 93 anys. L'autor nord-americà era conegut per la gran inventiva de la seva narrativa, que desafiava les convencions del llenguatge i la trama. Barth advocava per una literatura postmoderna de formes trencadores.

10:55

Sequera. El conseller d’Acció Climàtica, David Mascort, ha avisat que per aixecar l’emergència per sequera cal arribar al 27 o 28% als pantans de les conques internes. “Si tenim previsió que hi hagi pluges i arribem a un percentatge important de les conques internes és possible que ens plantegem aixecar l’emergència”, ha dit a Catalunya Ràdio, però ha afegit que cal arribar a nivells com els de l’any passat en aquesta època de l’any.

10:20

El govern espanyol estudia fer una declaració d'emergència a la costa catalana per accelerar la recuperació de les platges, després que el temporal Nelson que les ha afectat durant el cap de setmana n'hagi deixat diverses d'afectades i sense sorra. El delegat del govern espanyol a Catalunya, Carlos Prieto, s'ha reunit aquest dimarts amb els subdelegats del govern a Barcelona, Tarragona i Girona i amb els caps de demarcació de costes d'aquestes províncies per avaluar la situació provocada pel temporal.

10:00

Successos. Un home ha aparegut mort amb signes de criminalitat a l'interior d'un pis de Torredembarra (Tarragonès) aquest dimecres, segons ha avançat 'El Diari de Tarragona'. Els Mossos d'Esquadra han rebut l'avís cap a les quatre de la matinada. El domicili on ha aparegut el cos es troba a prop del mar, al carrer Verge del Carme. La Divisió d'Investigació Criminal del Camp de Tarragona dels Mossos s'ha fet càrrec del cas.

09:20

Els Mossos d'Esquadra investiguen aquest dimecres la mort d'un menor a la matinada a un habitatge de Bellcaira d'Empordà (Girona). Segons ha avançat El Caso, a la mateixa escena del crim també s'investiga l'apunyalament de la mare, que ara és a l'hospital.

09:00

Temps. La jornada arrenca amb una temperatura força més alta a la meitat nord del territori i al terç oest del país respecte la T de fa 24 h. Destaquem els 15.8 ºC a Anglès. A banda, avui al migdia, la T podrà enfilar-se fins als 26 °C; aquesta més alta a punts del litoral.