En directe
EN DIRECTE
ÚLTIMA HORA

Segueix tota l'actualitat del dia

Segueix tota l'actualitat del dia

Temps de lectura: 1 minut

19:00

Sequera. El Govern ha descartat l'entrada en la fase 2 d'emergència per sequera al sistema Ter-Llobregat, però preveu mantenir les restriccions actuals durant l'estiu. Després que les pluges de les darreres setmanes hagin fet augmentar les reserves d'aigua als embassaments del territori, l'executiu català ha assegurat que els propers mesos no serà necessari endurir les mesures per assegurar l'abastiment. 

19:00

Sequera. El Govern ha descartat l'entrada en la fase 2 d'emergència per sequera al sistema Ter-Llobregat, però preveu mantenir les restriccions actuals durant l'estiu. Després que les pluges de les darreres setmanes hagin fet augmentar les reserves d'aigua als embassaments del territori, l'executiu català ha assegurat que els propers mesos no serà necessari endurir les mesures per assegurar l'abastiment. 

18:15

Successos. Els Mossos d'Esquadra estan investigant un tiroteig amb arma de foc que ha tingut lloc a plena llum del dia aquest dijous al carrer Góngora del districte de Nou Barris de Barcelona.

17:00

Televisió. El Consell d'Administració de RTVE no ha aprovat el fitxatge de David Broncano per adaptar La Resistència a La 1 de TVE. La proposta no ha tingut els vots suficients davant l'absència de l'expresidenta Elena Sánchez, que no s'ha presentat al Consell ni ha delegat el seu vot.

  • De moment es desconeix si la nomenada presidenta provisional, Concepción Cascajosa, tornarà a presentar el fitxatge perquè el tornin a votar els consellers.
16:30

Successos. Els Mossos d'Esquadra han intervingut en un robatori amb violència i intimidació a un taxista de Tarragona gràcies a la ràpida reacció del conductor, que va posar els quatre intermitents per alertar-los. 

15:25

Sequera. La portaveu del Govern, Patrícia Plaja, ha afirmat que l'Executiu català descarta aplicar noves mesures restrictives els propers mesos després de les pluges registrades a Catalunya durant aquest mes de març.

  • "No hi haurà més restriccions de cara a l'estiu, però tampoc menys de les que ja teníem".
15:00

Eleccions 12-M. El candidat del PSC al 12-M, Salvador Illa, ha qualificat de "coseta electoral" la promesa del candidat d'ERC, Pere Aragonès, de crear una conselleria específica per al català. "No crec que aquest tema se solucioni creant una consellera sinó fent les coses diferent", ha afegit en una entrevista a RTVE.

14:35

Amnistia. La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ja ha confirmat la seva assistència el pròxim dilluns a la Comissió General de les Comunitats Autònomes del Senat, a la que també participarà el president de la Generalitat, Pere Aragonès. Ayuso és una de les 13 presidentes autonòmiques del PP que poden prendre la paraula a la sessió.

14:00

Economia. La vicepresidenta tercera del govern espanyol i ministra per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic, Teresa Ribera, ha augurat aquest dijous preus "molt baixos" de l'electricitat durant un temps, fenomen que ha atribuït a l'auge de les energies renovables a l'Estat. "Pot haver-hi puntualment episodis com el de dilluns, amb preus negatius", ha explicat en una entrevista a RNE.

13:15

Eleccions 12-M. El secretari general de Junts, Jordi Turull, ha assegurat que els pròxims comicis són la clau per al "futur de la nació" on el "dilema" serà si "a Catalunya governa Puigdemont o PSOE",  "Puigdemont o Sánchez".

12:00

Els 69 bolivians retinguts en un creuer d'MSC des de dimecres per no disposar d'un visat vàlid per entrar a l'espai Schengen han pogut desembarcar en un espai de trànsit del Port de Barcelona aquest dijous al matí, després que el govern espanyol i la naviliera hagin tancat un acord per tal que el creuer pogués continuar la seva ruta. Segons ha informat la Delegació del govern espanyol a Catalunya, MSC ha posat a disposició un segon vaixell, provinent de Livorno (Itàlia), per tal que el grup de bolivians puguin tornar a embarcar.

11:35

Eleccions 12-M. El candidat del PPC a les eleccions catalanes, Alejandro Fernández, ha dit que el 12-M és la seva "oportunitat" per "garantir entre tots el pacte constitucional, l'esperit de convivència". "Això significarà acabar amb el procés i amb el sanchisme", ha apuntat davant la plana major dels populars catalans i del líder del partit a nivell estatal, Alberto Núñez Feijóo.

11:00

Internacional. Les autoritats de Taiwan ha elevat aquest dijous a més de mil la xifra provisional de ferits pel terratrèmol de dimecres, el més potent registrat a l'illa els últims 25 anys, si bé no es descarta que el balanç de víctimes augmenti, ja que unes 140 persones seguirien atrapades a diferents zones.

10:35

L'ONG World Central Kitchen (WCK) ha sol·licitat una investigació "independent" sobre el bombardeig israelià que va matar dilluns set cooperants a la Franja de Gaza, amb l'objectiu que una "tercera part" aliena a Israel determini, entre altres coses , si hi va haver intencionalitat per part de les Forces Armades israelianes.

10:02

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha explicat que dilluns tornarà al Senat per defensar "a tot arreu" l'amnistia i el referèndum. "Hauran de sentit que l'amnistia és necessària i que serveix per acabar amb la repressió. Defensar això és positiu. Volien que fos un monòleg i no serà així", ha dit en una entrevista a 'Ser Catalunya'. El Senat aprovarà un informe impulsat pel PP que sosté que l'amnistia és "un cop mortal per a l'Estat constitucional i autonòmic".

09:38

Violència de gènere. Més de 200 persones s’han concentrat aquest dimecres al vespre a la plaça Comptes d’Empúries de Bellcaire d’Empordà (Baix Empordà) per condemnar el crim que s’ha viscut al municipi i lluitar en contra de la violència vicària.

09:00

Predicció del temps a mitjà termini. Temps càlid i assolellat a l'interior, en canvi, serà una mica més fresc i amb alguns bancs de boira a la costa.