En directe
EN DIRECTE
ÚLTIMA HORA

Segueix tota l'actualitat del dia

Vista aèria de Barcelona, amb la Sagrada Família al bell mig

Segueix tota l'actualitat del dia

Temps de lectura: 1 minut

19:00

Barcelona. El Mercat de La Boqueria de Barcelona i 12 mercats més de diversos països han subscrit una petició per sol·licitar a la Unesco que els reconegui com a Patrimoni de la Humanitat, informa La Boqueria aquest divendres en un comunicat.

18:00

El futbolista Dani Alves s'ha presentat divendres davant l'Audiència de Barcelona per a la segona de les compareixences setmanals que haurà de fer mentre segueixi en llibertat provisional per certificar que no s'ha fugat, la primera va ser dijous passat, ja que divendres era festiu.

17:00

Internacional. Israel permetrà l'entrada "temporal" de nova ajuda humanitària a Gaza a través del pas fronterer d'Erez, al nord de la franja, i del port d'Ashdod, situat a uns 30 quilòmetres al nord de l'enclavament. En un comunicat publicat aquest divendres per l'oficina del primer ministre israelià, Benjamin Netanyahu, el govern apunta que la mesura és d'aplicació "immediata" i que té per objectiu "evitar una crisi humanitària" i "garantir que continuen els combats".

16:00

Economia. La farmacèutica catalana Grifols s'ha despertat aquest divendres en positiu, amb els seus títols pujant al voltant d'un 2%, arribant a uns 9,22 euros per acció, malgrat que dijous al vespre elevés la seva ràtio de deute després d'un nou càlcul.

15:35

Política. La número 2 de PSC a les eleccions catalanes, Alícia Romero, ha rebutjat "posar vetos" per formar govern després de 12 de maig i ha defensat la capacitat d'arribar a acords amb tothom, al marge de l'extrema dreta. En una entrevista a Ser Catalunya ha recordat que els socialistes ja han tancat pactes amb ERC, Junts i comuns en altres institucions i, per tant, ha reivindicat la capacitat de "pactar amb qui toqui en els temes importants".

15:00

Eleccions 12-M. A poc a poc es van coneixent els noms que acompanyaran als primers llocs de la llista del 12-M l’expresident de la Generalitat i candidat de Junts, Carles Puigdemont. Després de saber-se que l’empresària del sector tecnològic Anna Navarro serà qui ocupi la segona posició de la candidatura per Barcelona, ara es dona a conèixer que l’exconseller Josep Rull serà el número 3. 

14:15

Okupació. Un veí de Creixell, al Tarragonès, va sortir de casa aquest dijous per fer una visita al seu amic a l'hospital i quan va tornar al seu pis, dos homes que li havien okupat la casa.

13:20

Successos. Els Mossos d'Esquadra han detingut a Lleida almenys 10 dones d'origen estranger que fingien ser víctimes de violència masclista per obtenir els papers i acollir-se a ajudes.

12:10

Barcelona. El president de Trias per Barcelona, Xavier Trias, ha assegurat que creu que deixarà el grup municipal abans de l'estiu, més tard del previst inicialment a causa de les eleccions catalanes i europees. En una entrevista a Catalunya Ràdio ha afirmat que deixarà el consistori "abans de l'estiu" i ha declarat que "hauria de passar alguna cosa molt estranya" perquè no deixés el seu càrrec actual en la data prevista.

11:40

Lloguer. El Govern ha enviat aquest divendres el requeriment al govern espanyol per reclamar que l’aplicació del topall del preu del lloguer inclogui l’índex català, i no només l’espanyol. Com ja va anunciar la consellera de Territori, Ester Capella, el 20 de març passat, el Govern exigeix a l’Estat que rectifiqui i permeti combinar els índex català i espanyol. Si el ministeri d’Habitatge no dona resposta al requeriment en un mes i un dia, Capella podria portar el cas als tribunals, amb l’obertura d’un procés contenciós administratiu a l’Audiència Nacional.

11:00

Amnistia. L'Audiència Nacional ha demanat a la Fiscalia si és competent per investigar PSOE, Junts i ERC arran de la llei d'amnistia, després que l'associació Abogados Cristianos presentés el març passat una querella contra els impulsors de la mesura. A l'escrit, la titular del Jutjat Central d'Instrucció número 3 indica que els fets que es descriuen a la denúncia "presenten característiques que fan presumir la possible existència d'una infracció penal". 

10:35

Presons. La concentració de treballadors a les portes de la presó de Ponent ha finalitzat una vegada s'ha fet el canvi de torn de primera hora del matí. Segons fonts sindicals, tot i que l'objectiu era bloquejar els accessos la presència policial dels Mossos d'Esquadra ho ha impedit i després de negociar amb els agents s'ha decidit permetre la sortida i entrada de treballadors. Segons les mateixes fonts, hi ha malestar entre els treballadors perquè consideren que les negociacions amb l'administració "no avancen".

10:00

La ministra de Sanitat, Mónica García, ha apostat aquest divendres per posar de nou l'Estat a "l'avantguarda" de la lluita contra el tabaquisme. Pel que fa a la proposta de prohibir fumar a les terrasses de bars i restaurants, García ha defensat que cal ser "ambiciós" per evitar que les noves generacions no comencin a fumar i ha descartat que la mesura pugui tenir un impacte econòmic pel sector de l'hostaleria. 

10:00

La ministra de Sanitat, Mónica García, ha apostat aquest divendres per posar de nou l'Estat a "l'avantguarda" de la lluita contra el tabaquisme. Pel que fa a la proposta de prohibir fumar a les terrasses de bars i restaurants, García ha defensat que cal ser "ambiciós" per evitar que les noves generacions no comencin a fumar i ha descartat que la mesura pugui tenir un impacte econòmic pel sector de l'hostaleria. 

09:17

Treballadors de la presó de Ponent es concentren des de primera hora del matí a les portes del centre penitenciari. L'acció s'emmarca en el cicle de protestes que van començar arran de la mort d'una cuinera a mans d'un intern a la presó de Mas d'Enric el 13 de març. Els treballadors es troben a l'accés al centre penitenciari, però no l'estan bloquejant. Hi ha presència dels Mossos d'Esquadra. 

09:00

Predicció del temps.