En directe
EN DIRECTE
ÚLTIMA HORA

Segueix tota l'actualitat del dia

Els diputats i diputades es van reunit a la cambra del Senat

Segueix tota l'actualitat del dia

Temps de lectura: 1 minut

19:00

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha anunciat que el Consell de Ministres abordarà a la reunió d'aquest dimarts l'eliminació del visat d'or, també conegut com a 'Golden Visa', per als estrangers no residents a la Unió Europea que inverteixin en habitatge amb una inversió de valor o superior a 500.000 euros.

18:00

Actualització. La Guàrdia Civil i la policia espanyola han detingut almenys dues persones en una operació contra una suposada trama organitzada per explotar treballadors estrangers. Des d'aquest dilluns a la matinada, agents dels dos cossos estan practicant una desena d'escorcolls en establiments del sector de la restauració de la població costanera, majoritàriament, però també a Tarragona.

  • La primera arrestada és una dona que estaria relacionada amb la gestió de tres restaurants, situats al passeig marítim de Torredembarra, en els quals els agents han fet entrades i s'han emportat documentació. El segon detingut seria un home. Fonts pròximes al cas preveuen més arrestos durant l'operatiu que continua en marxa. La investigació està sota secret d'actuació.
17:00

Sanitat. L’Hospital Sant Joan de Déu i l’Hospital Clínic han creat un centre de cardiopaties congènites per oferir una atenció conjunta i durant totes les etapes de la vida als infants que neixen amb una malformació al cor, uns 600 cada any a Catalunya. L’objectiu és que aquests pacients visquin “més temps i millor” aprofitant els constants avenços mèdics.

16:00

Política. El PP ha suggerit aquest dilluns que el president del Govern espanyol no formarà part del primer llistat de compareixents de la comissió d'investigació del Senat sobre l'anomenat 'cas Koldo'. Això sí, el PP inclou la compareixença de Salvador Illa abans de les eleccions catalanes del 12 de maig. 

15:00

Eleccions 12-M. L'actor Joel Joan acompanyarà l'exconsellera de la Generalitat i cap de llista d'Alhora, Clara Ponsatí, com a número 10 del nou partit a les eleccions catalanes del proper 12 de maig.

14:15

Successos. La Policia Nacional ha desarticulat una organització criminal dedicada al tràfic de persones a Barcelona que entrava a la ciutat immigrants il·legals per 12.000 euros.

13:05

Medi ambient. L'observatori Copernicus alerta de l'augment d'episodis de pols sahariana pel "clima més càlid" a Europa en els darrers dies. En un comunicat publicat aquest dilluns, el Servei de Vigilància de l'Atmosfera de Copernicus preveu l'augment de "concentracions de partícules" per la "columna de pols que recorre gran part de la península Ibèrica" i que arriba al sud-est de França, Alemanya i fins i tot Escandinàvia.

  • A causa d'aquest episodi, els analistes de l'observatori han constatat una "degradació de la qualitat de l'aire en diversos països", així com "cels boirosos i dipòsits en superfícies com cotxes i finestres".
12:35

Economia. Puig ha confirmat la seva sortida a borsa, segons ha informat la companyia aquest dilluns. L’empresa catalana farà una oferta de les seves accions classe B adreçades a inversors qualificats, amb l’objectiu de recollir al voltant de 1.250 milions, i que se sumarà una altra oferta de major import de l’accionista majoritari de la companyia, controlada per Exea -societat patrimonial de la família Puig-. Tot plegat, segons fonts coneixedores, podria permetre a la companya captar uns 3.000 milions.

12:02

Metro Barcelona. La tuneladora de les obres de l'L9 del metro està aturada a menys de 500 metres de Mandri, segons ha avançat aquest dilluns 'La Vanguardia'. En concret, s'ha decidit fer parar els treballs per "revisar i posar a punt la roda de tall", que s'havia desgastat més del previst pel tipus de terreny de la zona a excavar. La previsió de Territori és que les excavacions es reprenguin a finals de maig, i s'arribi cap a l'estiu del 2024 al pou de Mandri.

11:26

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha defensat al Senat la llei d'amnistia, així com el finançament singular i un referèndum: "Per molt que es cridi, són inevitables". Durant la comissió general de les Comunitats Autònomes, que ha debatut l'amnistia aquest dilluns al Senat, el president del Govern ha insistit en la llei que ha de permetre "mirar endavant" i consolidar la via de la negociació.

10:35

Llei d'amnistia. El president de la Generalitat, Pere Aragonès, defensa la llei a la comissió general de comunitats autònomes, davant d'una cambra amb majoria del PP.

10:30

Successos. Una dona ha estat detinguda aquest dilluns al matí a Torredembarra arran de l'operatiu conjunt de la Guàrdia Civil i policia espanyola en contra d'una suposada trama organitzada per explotar treballadors estrangers. Agents dels dos cossos estan practicant una desena d'escorcolls en establiments de la població costanera, majoritàriament, però també de la ciutat de Tarragona.

09:55

Temps. La setmana s'inicia amb una jornada marcada per una notable presència de pols sahariana en suspensió, i es preveu una baixada significativa de la temperatura per a demà. Entre el dilluns a la tarda i el dimarts, es produiran alguns xàfecs.

09:25

La Guàrdia Civil i la Policia Nacional estan portant a terme un operatiu a Torredembarra, segons ha pogut saber l'ACN. Hi ha almenys un escorcoll en un domicili del Passeig de Colom, just davant del mar. Hi ha secret d'actuacions.

09:02

Senat. El president de la Generalitat, Pere Aragonès, tornarà a intervenir aquest dilluns davant una Comissió General de les Comunitats Autònomes que el PP ha volgut situar com a eix de la seva oposició a la llei d'amnistia. Aragonès prendrà la paraula en un debat en què tindrà com a altres protagonistes la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, i cinc presidents més del PP.