En directe
EN DIRECTE
ÚLTIMA HORA

Segueix tota l'actualitat del dia

Barceloneta

Segueix tota l'actualitat del dia

Temps de lectura: 1 minut

19:00

Política. El líder del PSC i exministre de Sanitat, Salvador Illa, ha confirmat que compareixerà a la comissió d'investigació del Senat sobre el cas Koldo.

18:00

Els sindicats no s'han presentat a la reunió amb el Departament de Justícia prevista per aquest dimarts sobre condicions laborals. Aquesta havia de ser la primera trobada sobre aquesta temàtica, després que a principis de mes es reprenguessin les negociacions entre sindicats i conselleria i s'acordés la creació de dues taules de negociació. La primera, sobre seguretat, sí va celebrar una primera trobada dijous passat.

17:20

Sequera. La Generalitat no reduirà a curt termini el cabal d'emergència del Ter a 600 litres per segon (l/s) arran de les pluges i les nevades dels darrers dies. De fet, d'ençà que al febrer el Govern va decretar l'emergència per sequera no s'ha arribat mai a aquest topall, perquè l'aigua que es desembassa s'ha anat reduint esgraonadament i actualment se n'alliberen 1.000 l/s. En paral·lel, l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) ja ha dut a terme 40 avingudes puntuals -hidropuntes- entre el Ter i la Muga.

16:50

Barcelona. La Casa Batlló ha iniciat la restauració de la façana posterior de l’edifici i el seu pati, un espai que pertanyia a l’habitatge de la família Batlló. Es tracta de la primera restauració integral que s’hi fa des del 1906, l’any de la seva construcció.

16:10

Successos. El veí de Bellcaire d'Empordà acusat de matar el seu fill de cinc anys la matinada del 3 d'abril passat, va apunyalar vint vegades la seva parella per tot el cos i li va trencar diversos ossos de la cara.

15:00

El Tribunal Constitucional (TC) ha admès a tràmit per unanimitat el recurs que ha presentat el govern de Pedro Sánchez contra la iniciativa del Parlament que demanava declarar la independència de Catalunya. D'aquesta manera el TC suspèn la ILP que el Parlament va admetre a tràmit el febrer per declarar la independència de Catalunya.

14:15

Cas Koldo. El PP està preparant un escrit per elevar-lo al Tribunal Suprem o a l'Audiència Nacional. Asseguren que tenen clar que la decisió d'anar als tribunals està "presa" i és "ferma": "Portarem el president del govern espanyol als tribunals per aclarir el seu conflicte d'interessos".

13:03

Metro. La parada de metro de Sants Estació, de l’L5 ha estat desallotjada per presència de fum, segons informa Betevé. Segons ha indicat Transports Metropolitans de Barcelona (TMB), els trens no s’aturen en aquesta estació i fan el viatge directe entre Plaça de Sants i Entença i viceversa. Per ara, es desconeix l’origen del fum.

13:00

Eleccions 12-M. "Convertirem els 'nos' del govern espanyol en 'sís', si tenim la força a Catalunya per fer-ho possible". Així s'ha expressat el president de la Generalitat, Pere Aragonès, per demanar obtenir els suports necessaris el 12-M, per forçar la Moncloa a negociar un referèndum acordat i pactat. En una entrevista a TV3, aquest dimarts al matí, el president ha recordat que l'Estat també havia rebutjat en un principi tant la llei d'amnistia com el traspàs de Rodalies, dos escenaris que ara s'han encarrilat.

12:32

El Tribunal Europeu de Drets Humans ha condemnat Suïssa per no limitar de forma "apropiada" les emissions d'efecte hivernacle i perjudicar així la salut de les dones grans. En una sentència emesa aquest dimarts, el TEDH ha donat la raó a un grup de dones suïsses majors de 65 anys, les 'KlimaSeniorinnen', constatant que el govern suís ha vulnerat el seu dret a la vida privada i familiar per les seves insuficients mesures contra l'escalfament global.

11:55

Successos. La Guàrdia Civil ha detingut aquesta nit un home de 46 anys acusat de matar i decapitar el seu pare a Ribera de Arriba, Astúries. La detenció s'ha produït passades les 22:00, després que els veïns avisessin al cos que un home estava atacant amb una destral a tothom qui passava per la carretera.

11:11

Eleccions 12M. El candidat de Junts a les eleccions del 12 de maig, Carles Puigdemont, ha anunciat que tornarà a Catalunya el dia del ple d'investidura encara que no sigui escollit president de la Generalitat. Així ho ha dit en una entrevista a Rac1 on ha anunciat que deixarà la política activa si no és investit després de les eleccions del proper 12 de maig. "Es tanca una etapa personal i política. Es tanca l'etapa de l'exili i s'acaba el gruix de la repressió", ha afegit.

10:33

Terrorisme. L'Estat Islàmic ha amenaçat de perpetrar atemptats terroristes durant els partits d'anada dels quarts de final de la Lliga de Campions. La Fundació Al-Azaim i Sarh al-Khilafah, mitjans no oficials simpatitzants dels gihadistes, han difós diverses imatges en què s'amenacen els estadis on es duran a terme els partits de la competició europea de futbol.

09:20

Canvi climàtic. El mes de març d'enguany va ser el març més càlid des que es tenen dades. Segons les dades presentades aquest dimarts pel programa europeu Copernicus, la temperatura global es va situar en els 14,14 graus centígrads de mitjana, 0,73 graus per sobre la temperatura mitjana registrada al mes de març entre els anys 1991 i 2020 i 0,1 graus per sobre el març de 2016, la data que fins ara ostentava el rècord.

09:02

Temps. Aquest dimarts comença amb ruixats que afecten punts del nord-est i del Pirineu. Comparat amb ahir a la mateixa hora (dades de les 6 h), la temperatura és clarament més baixa a bona part del territori.