En directe
EN DIRECTE
ÚLTIMA HORA

Segueix tota l'actualitat del dia

Barceloneta

Segueix tota l'actualitat del dia

Temps de lectura: 1 minut

19:10

Política. El Parlament europeu ha aprovat el Pacte sobre Migració i Asil de la Unió Europea. Després de vuit anys de disputes entre els 27 estats membres, les propostes de compromís estableixen un equilibri entre les obligacions dels països d'arribada, com ara Itàlia, i l'ajuda de destinacions riques com Alemanya.

18:00

Cas Alves. L'Audiència de Barcelona ha desestimat els recursos contra la llibertat sota fiança de Dani Alves, condemnat per violació. El tribunal respon a les acusacions que l'empresonament del futbolista no pot "avançar els efectes" d'una sentència que encara no és ferma i descarta novament el risc de fuga.

17:00

Successos. Els Mossos d'Esquadra van detenir dimarts a la tarda un home que s'havia tancat en un domicili amb el seu fill, un nadó, i a qui acusen d'un delicte de maltractament en l'àmbit de la llar, segons avança el Diari de Terrassa.

16:00

Barcelona. La Sindicatura de Greuges de Barcelona ha demanat a l'Ajuntament continuar avançant en la retirada de simbologia feixista. La Sindicatura ha demanat fer públic el cens de plaques i altres referències a retirar i estudiar canals perquè la ciutadania pugui avisar si detecta simbologia d'aquest tipus.

15:25

Violència vicària. Un home va matar presumptament la seva parella i els dos fils de vuit anys aquest dilluns al Prat de Llobregat. Segons ha pogut saber l'ACN, van trobar unes claus amb l'home i en un vehicle proper van localitzar una nota de comiat on demanava perdó pel que havia fet. No consten antecedents judicials entre la parella, segons ha informat el TSJC.

15:00

Política. "Que valent és amb els dictadors morts i que submís és amb els vius, sobretot quan comparteixen negocis sense explicar", li ha retret Feijóo al president, després de la seva visita la setmana passada al Valle de Cuelgamuros, on es va fotografiar amb les restes mortals de víctimes de la Guerra Civil i la dictadura. 

14:15

Successos. La Policia Nacional ha detingut un ciutadà belga presumptament relacionat amb xarxes del narcotràfic que portava un fusell i munició ocults al seu equipatge després de ser sorprès a l'estació sud d'autobusos de Méndez Álvaro a Madrid.

13:00

La consellera d'Igualtat i Feminismes, Tània Verge, ha anunciat aquest dimecres la convocatòria "urgent" per divendres del grup d'anàlisi de feminicidis arran de la violenta d'una dona i els seus dos fills menors al Prat de Llobregat, dels quals s'han trobat els cossos després que el pare se suïcidés.

12:35

Bombers. Un incendi en una nau del polígon industrial Barcelonès del municipi d'Abrera, al Baix Llobregat, ha mobilitzat 14 dotacions dels Bombers de la Generalitat per apagar-lo.

12:06

Amnistia. El PP activarà avui el xoc Senat-Congrés per l'amnistia i aprovarà que la cambra alta exigeixi a la baixa la retirada de la proposició de llei. En el debat d'aquest matí, el PSOE, ERC i Junts els ha acusat d'estar impulsant un "disbarat" i d'estar creuant una "línia vermella".

11:40

L'equip de govern de Ripoll, governat per Aliança Catalana, ha censurat el cartell de la festa major de Ripoll, escollit durant la Fira de les 40 hores, tal com es fa cada any. Es tracta d'una proposta colorista protagonitzada per persones i personatges de tot tipus. El que no ha agradat a l'equip de Sílvia Orriols és que a la part de baix hi apareix una noia amb vel, tal com ha expressat ella mateixa per xarxes.

11:03

Toni Comín serà el candidat de Junts per Catalunya a les eleccions europees del proper mes de juny. Comín encapçalarà la llista de la formació després que Carles Puigdemont renunciés a presentar-se als comicis europeus del 9 de juny per centrar-se a les eleccions catalana.

10:25

L'advocat general del Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE) es pronuncia dijous sobre el recurs dels eurodiputats de Junts Carles Puigdemont i Toni Comín per la negativa inicial del Parlament Europeu a donar-los l'escó. Serà el polonès Maciej Szpunar qui emetrà la seva opinió no vinculant sobre el recurs que Puigdemont i Comín van presentar a l'alta instància a Luxemburg contra la decisió del Tribunal General de la Unió Europea (TGUE) del juliol del 2022 de considerar inadmissible el recurs d'ambdós eurodiputats contra la decisió de la cambra. 

10:00

Eleccions 12-M. Un total de 20 candidatures es presenten a les pròximes eleccions al Parlament del 12 de maig. set de les quals són independentistes. A banda de les tres forces que tenen representació a la cambra catalana (ERC, Junts i al CUP) també concorren als comicis Alhora, la formació liderada per l'exconsellera Clara Ponsatí; Aliança Catalana, el partit d'extrema dreta de Sílvia Orriols; el Front Nacional de Catalunya; i Convergents, el partit de l'exconseller Germà Gordó, que es presenta només a la demarcació de Tarragona.

09:32

Crim. Els Mossos d'Esquadra investiguen la mort violenta d'una dona i els dos fills menors al Prat de Llobregat. El pare s'hauria suïcidat, segons ha informat la policia catalana. Els fets van tenir lloc aquest dilluns al vespre, quan es van localitzar els cossos de la dona i els menors al seu domicili. Hores abans s'havia tingut coneixement que un home, que ha resultat ser el pare dels menors, s'havia suïcidat a l'estació del Prat de Llobregat. 

09:05

Temps. Aquest dimecres comença amb temperatura més baixa que ahir a la mateixa hora. Els valors més alts es donen a les zones on el vent bufa amb cops forts.