En directe
EN DIRECTE
ÚLTIMA HORA

Segueix tota l'actualitat del dia

Barceloneta

Segueix tota l'actualitat del dia

Temps de lectura: 1 minut

20:00

Els veïns de Gavà Mar consideren que es "inadmissible" i "incomprensible" la proposta del Govern d'ampliar l'activitat a l'Aeroport del Prat utilitzant les pistes tant per enlairaments com aterratges quatre hores al dia a l'estiu. El president de l'Asscoiació de Veïns, Carlos Domènech, assegura que suposa faltar a l'acord signat quan es va ampliar la T1, i retreuen que mai abans ERC els havia posat sobre la taula aquest plantejament.

19:35

Economies. El Banc Central Europeu (BCE) ha decidit mantenir el tipus d'interès bàsic en el 4,5%, tot i que ja es prepara per a una primera rebaixa a partir del juny. Després que la inflació al març se situés en el 2,4%, l'entitat manté el seu guió, que no preveia canvis en la reunió d'abril i apuntava al juny com a punt d'inflexió per alleugerir la política monetària.

19:00

Successos. La Policia Nacional ha detingut un home francès a Calonge per haver estafat 100.000 euros a compatriotes seus establerts a Catalunya amb tràmits falsos d’estrangeria. Fins ara s'han identificat cinc víctimes. Al detingut li consten 12 ressenyes policials a França pel mateix delicte.

18:00

El president del PP, Alberto Núñez Feijóo, ha remarcat que el seu partit acata les resolucions judicials de qualsevol tribunal i en aquest sentit, ha afegit que li agradaria que l'independentisme fes el mateix no "insulti" als jutges. Ho ha dit en resposta a la valoració del fet que l'advocat de TJUE hagi defensat anul·lar la decisió que va declarar inadmissible el recurs dels eurodiputats de Junts Carles Puigdemont i Toni Comín pel rebuig inicial del Parlament Europeu a donar-los l'escó.

17:00

Cultura. El Festival Grec 2024 ha presentat aquest dijous una extensa programació formada per una vuitantena d'espectacles i més de cinquanta activitats. El certamen, que se celebrarà del 26 de juny al 4 d'agost, planteja una celebració del talent local, així com un homenatge a mestres mundials de les arts escèniques. Sílvia Pérez Cruz serà l'encarregada d'inaugurar-lo amb tres nits de música, el 26, 27 i 28 de juny.

16:00

El CIS corresponent a l'abril manté el PP al capdavant amb una estimació de vot del 33,5%, però el PSOE es recupera i puja fins al 32,5%, deixant la diferència reduïda a només un punt davant dels 2,7 del mes anterior.

  • A la tercera plaça es consolida Vox amb una estimació de vot del 10,1%, mentre que Sumar cau per segon mes consecutiu i ara marca un 8,2%, un punt menys que al març. Per contra, Podem puja fins al 3,1%.
15:35

Senat. L'advocat Gonzalo Boye i els penalistes Manuel Cancio i Nicolás García-Rivas compareixeran a la comissió constitucional i de justícia del Senat, controlada pel PP, que tramitarà la llei d'amnistia. Ho faran a proposta de Junts, ERC i Esquerra Confederal.

15:00

Tribunals. L'Audiència de Tarragona ha condemnat tres membres d'un grup neonazi a diversos mesos de presó per agredir i extorsionar un altre integrant de l'organització durant els anys 2013 i 2014. També n'ha absolt un quart per dues faltes de lesions. A més, la jutgessa els ha imposat una indemnització de forma conjunta i solidària de 2.520 euros per a la víctima.

14:35

Política. L'advocat general del Tribunal de Justícia de la Unió Europea, Maciej Szpunar, ha donat la raó als eurodiputats de Junts Carles Puigdemont i Toni Comín i ha demanat anul·lar la negativa de l'Eurocambra a entregar-los l'escó en un primer moment per no jurar la Constitució.

13:15

Successos. Els 69 ciutadans bolivians atrapats en un vaixell d'MSC Cruceros amb problemes de visat seran deportats amb avió aquest dijous després d'enllestir els tràmits d'estrangeria.

12:23

Futbol. La policia nacional francesa ha detingut aquest dijous dos aficionats del FC Barcelona per crits racistes i salutacions feixistes durant el partit de quarts de finals de la Champions entre el FC Barcelona i el PSG.

12:00

Sumar ha confirmat que demanarà la compareixença la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, i la seva parella, Alberto González Amador, a la comissió d'investigació al Congrés sobre presumptes irregularitats en contractes de compra de material sanitari en pandèmia.

11:35

Cultura. L'actriu Aina Clotet va guanyar dimecres a la nit el premi a la millor interpretació al Festival Internacional de Sèries Canneseries pel seu paper a la producció catalana 'Això no és Suècia', informa 3Cat en un comunicat.

11:00

El Ministeri de Defensa ha cessat el capità que va dirigir els exercicis en què van morir dos militars a Cerro Muriano, a Còrdova. El comandament passa a la situació de servei actiu "pendent d'assignació de destinació".

10:20

Sanitat. Una nova teràpia basada en el medicament Levodopa i administrada per via subcutània disminueix les fluctuacions motores que provoca el Parkinson, segons s'extreu dels resultats d'un assaig clínic de fase III de caire internacional que ha comptat amb la participació de l'hospital Vall d'Hebron.

09:49

Aeroport. El Govern proposa suspendre l’operativa segregada actual de les pistes de l’aeroport del Prat i permetre que les dues paral·leles funcionin de forma independent, acollint tant aterratges com enlairaments, quatre hores al dia en els mesos de juliol i agost.

09:05

Temps. La temperatura ha pujat a gairebé arreu del país respecte fa 24 h. El vent ha fet que aquest ascens hagi estat d'entre 9 i 10 ºC a punts del Baix Empordà, i del Prepirineu.