En directe
EN DIRECTE
ÚLTIMA HORA

Segueix tota l'actualitat del dia

Vista aèria de Barcelona, amb la Sagrada Família al bell mig

Segueix tota l'actualitat del dia

Temps de lectura: 1 minut

17:00

L'Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris (AEMPS) ha ordenat la prohibició de la comercialització i la retirada del mercat de tots els exemplars d'aquest complement alimentari en càpsules. Es tracta de 'Melatonin 7' i, segons Sanitat, presenta melatonina en unes dosis que la converteix en un medicament i no en un suplement alimentari, com presenten el producte.

16:00

Cultura. El cantant barceloní Carlos Sadness ha publicat el cinquè disc 'Realismo mágico' (Sony Music), que reivindica les emocions com la tendresa, l'empatia i la generositat davant d'un context d'elevat consum i de velocitat que condiciona les relacions. El treball, que va a recerca de la màgia de les persones, recupera la sonoritat habitual de la icona de l'indie pop espanyol.

15:35

Economia. El Fons Monetari Internacional (FMI) ha elevat quatre dècimes la previsió de creixement del PIB espanyol per al 2024, fins a l'1,9%, i manté en el 2,1% la millora per al 2025. Segons una declaració publicada aquest divendres pel personal tècnic de l'organisme, l'economia espanyola ha demostrat una "gran resiliència" en un context de "debilitament" a la zona euro i d'enduriment de les condicions financeres.

15:00

Violència. La Policia Local de Sant Pere de Ribes deté un home per atacar l'exparella amb un ganivet

14:35

Eleccions 12-M. La candidata de Comuns Sumar, Jéssica Albiach, ha reiterat que la seva formació vol arribar a pactes amb altres partits d'esquerres. "Volem aliances progressistes, però per fer polítiques progressistes", ha advertit en una entrevista aquest divendres a TV3, sobre els pactes posteriors a les eleccions del 12-M.

14:00

Eleccions 12-M. El candidat del PPC a les eleccions, Alejandro Fernández, ha dit que a Catalunya i a l'Estat "no hi ha la confiança suficient" per millorar el finançament a causa del procés. Tot i que no ha explicat la seva proposta, sí que ha apuntat que hauria d'estar consensuada amb totes les comunitats autònomes. "És impossible tenir la confiança necessària per tenir un repartiment per al conjunt d'Espanya amb una part que diu que declararà demà la independència", ha manifestat.

13:15

Eleccions 12-M. Toni Comín tornarà a Catalunya amb Carles Puigdemont el dia que es faci la investidura al Parlament després de les eleccions catalanes del 12 de maig.

12:35

Successos. Un nen de sis anys s’ha punxat amb una xeringa en sortir de l'Escola de la Concepció, a la Dreta de l'Eixample. 

  • La xeringa estava abandonada en una jardinera que hi havia just al davant de la sortida de l’alumnat més petit.
11:45

La diada de Sant Jordi tornarà a tenyir Catalunya de vermell, del roig intens dels set milions de roses que es vendran a floristeries, parades, escoles o centres de treball. La majoria provenen de Colòmbia i Equador, principals productors mundials de rosa. Que es facin a Catalunya cada vegada n'hi ha menys, i actualment només queda un productor a Santa Susanna (Maresme), que en preveu comercialitzar unes 50.000 unitats, un 15% menys que l'any passat.

10:10

Cultura. Oques Grasses han publicat aquest divendres el seu esperat sisè disc ‘Fruit del deliri’ (Halley Records), tres anys després del seu celebrat treball ‘A tope amb la vida’. El grup aprofundeix en l’àlbum amb la combinació de sonoritats urbanes (‘Gossejo’) i electròniques (‘Bambie’) amb melodies més emotives i sensibles tan remarcables com ‘Córrer pels camps’ o ‘Com el dia i la nit’.

09:37

Economia. L'Índex de Preus de Consum (IPC) ha crescut quatre dècimes al març a Catalunya fins a un 3,1% més que l'any passat. Els preus han augmentat sobretot per l'encariment de la llum i els carburants, segons les dades publicades aquest divendres per l'Institut Nacional d'Estadística (INE). La taxa anual de la inflació subjacent, que no té en compte els preus més volàtils, s'ha mantingut en el 3,4%.

09:05

Temps. La jornada comença amb una temperatura més alta que ahir en aquesta mateixa hora a bona part del territori, tret d'alguns punts dels dos extrems del país on el vent ha afluixat i és més baixa. La temperatura màxima d'avui podrà enfilar-se fins als 28 °C a punts de l'interior.