En directe
EN DIRECTE
ÚLTIMA HORA

Segueix tota l'actualitat del dia

Segueix tota l'actualitat del dia

Temps de lectura: 1 minut

18:15

Barcelona. El Forn Ginebra, amb una història de 100 anys, abaixa la persiana de manera definitiva. Recentment, ha estat substituït per una fleca francesa anomenada "Baguette".

17:00

Cultura. La celebració de Sant Jordi arreu del món arribarà aquest 2024 a almenys 325 actes, en 192 ciutats de 29 països. Les delegacions del Govern a l'Exterior, l'Institut Ramon Llull, les comunitats de catalans a l'estranger i particulars impulsaran tota mena d'activitats amb una presència més sòlida d'accions a l'Àsia. Berlín (Alemanya) serà un dels focus destacats d'aquest any, amb una festa literària aquest diumenge a l'antiga fàbrica de cervesa berlinesa Kulturbrauerei. 

16:00

El candidat de Junts, Carles Puigdemont, s'ha reunit aquest dilluns amb la direcció de Foment del Treball a Perpinyà. Segons un comunicat de partit, la trobada ha servit per analitzar la situació econòmica de Catalunya i la patronal ha traslladat les seves demandes de cara al 12-M. Per part de Junts també hi han participat el secretari general de Junts, Jordi Turull, el president del grup parlamentari, Albert Batet, i la número dos de la candidatura, Anna Navarro.

15:25

Successos. Segon apunyalament en dos dies a Sidney, Austràlia. Hi ha almenys quatre ferits després que una persona sense identificar hagi apunyalat a un bisbe mentre donava la misa aquest dilluns.  

14:55

Successos. La Guàrdia Civil ha detingut dues persones i ha desmantellat una plantació de marihuana en una operació que ha portat a terme aquest dilluns a Mataró (Maresme), segons ha informat el cos policial.

  • Els agents han entrat i registrat una masia aïllada situada al veïnat de Valldeix, als afores de Mataró. Al seu interior han trobat una plantació de marihuana que ocupava tota la planta baixa de la finca i que tenia un sistema per garantir la temperatura i la humitat de les plantes, segons ha pogut saber l'ACN. L'operació continua oberta i no es descarten més detinguts.
14:10

Economia. El govern espanyol no descarta vincular el futur de l'impost a la banca amb objectius com el finançament a les petites i mitjanes empreses. Segons ha argumentat aquest dilluns el ministre d'Economia, Carlos Cuerpo, el gravamen creat el 2022 ha sigut un "èxit" que ha permès finançar de manera "justa" l'escut social sense perjudicar la solvència i els resultats del sector financer, de manera que no es descarta consolidar-lo.

13:45

Terrorisme. El conseller d'Interior, Joan Ignasi Elena, ha admès que el risc d'actuacions terroristes s'ha "intensificat" per part de llops solitaris i que el risc actual que hi ha és que es pugui produir un atac d'una persona individual "amb allò que tingui al seu abast", com poden ser armes blanques. 

12:43

Economia. El Govern ha decidit afegir 131 municipis a la llista de zones tensionades on es podrà limitar el preu del lloguer, segons ha anunciat aquest dilluns la consellera de Territori, Ester Capella, des de la Val d’Aran.

  • Territori ha iniciat els tràmits per afegir aquestes localitats -entre les quals hi ha Vielha, Cadaqués, Begur, Besalú o Altafulla, entre d’altres- a les 140 zones tenses ja en vigor. Així, en total Catalunya comptarà amb 271 localitats on es podrà aplicar el topall dels lloguers, una mesura que cobrirà una zona on viuen més de 7 milions de persones, el 90% de la població.
12:00

Conflicte. Desenes d'activistes aquest matí han bloquejat les entrades dels ports de Barcelona i Tarragona en solidaritat amb Palestina.

11:35

Eleccions 12-M. Vox ha apuntat que no els han convidat al debat de PIMEC que té lloc aquest dilluns al matí al Born Centre Cultural per les seves "crítiques" a les subvencions que rep la patronal. "Estan venuts i a les ordres de la Generalitat", ha dit el portaveu del partit d'extrema dreta a les portes de l'antic mercat. També consideren que no hi estan perquè van criticar la "foto" de patronals i sindicats amb Aragonès donant suport a el projecte de pressupostos del 2024.

11:05

Eleccions 12-M. El candidat del PSC, Salvador Illa, veu "molt difícil" un govern amb Junts després de les eleccions del 12-M. Però ha subratllat que intentarà arribar a acords amb diferents formacions com ja ha fet en l'àmbit municipal i ha citat els pactes amb Junts, ERC, comuns i PPC. En una entrevista a la Cope, ha replicat al candidat de Junts, Carles Puigdemont, que és el PSC i no Pedro Sánchez qui negociarà els pactes per formar el pròxim govern.

10:30

Eleccions 12-M. Ciutadans ha lamentat haver estat exclòs del debat que organitza PIMEC aquest dilluns al matí per contrastar les propostes econòmiques de cada formació de cara les eleccions del 12-M. "PIMEC ha preferit convidar els responsables del procés", ha dit el candidat de Cs, Carlos Carrizosa.

10:00

Internacional. Les autoritats de l'Iran han reobert aquest dilluns els aeroports Imam Khomeini i Mehrabad, situats a la capital, Teheran, després de les restriccions imposades durant la jornada de diumenge després de l'atac amb míssils i dons contra Israel en resposta al recent bombardeig contra el seu Consolat a la capital de Síria, Damasc.

09:25

Protestes. L'Agrupació dels Cossos de l'Administració d'Institucions Penitenciàries (ACAIP) ha sol·licitat al director de Mas d'Enric que es faci una placa commemorativa per recordar la Núria, la cuinera assassinada a mans d'un pres.

09:02

Temps. La setmana comença amb una temperatura similar o lleugerament més alta que ahir en aquesta mateixa hora a molts indrets del territori. També observem inversió tèrmica, que s'anirà trencant a mesura que avanci el matí.