En directe
EN DIRECTE
ÚLTIMA HORA

Segueix tota l'actualitat del dia

Vista panoràmica del litoral de Barcelona des de la platja de la Nova Icària

Segueix tota l'actualitat del dia

Temps de lectura: 1 minut

19:00

Cas Koldo. Illa assegura que compareixerà dilluns a la comissió del Congrés sobre mascaretes amb la "consciència tranquil·la"
 

18:30

Sequera. Les piscines privades podran ser considerades refugi climàtic i, per tant, obrir-se al públic i omplir-se "en les quantitats indispensables per garantir la qualitat de l’aigua i sempre que s’apliquin mesures d’estalvi addicionals". 

17:20

Acord entre la xinesa Chery i la catalana Ebro EV-Motors per reactivar l'antiga fàbrica de Nissan gairebé tres anys després del tancament de les instal·lacions de la japonesa a Catalunya. Les dues empreses han anunciat la creació d'una 'joint venture' amb participació majoritària d'Ebro per fabricar vehicles Omoda i Ebro a la Zona Franca.

16:45

Amnistia. La Mesa del Congrés dels Diputats ha acordat aquest dimarts –amb els vots de la majoria conformada per PSOE i de Sumar i el 'no' de PP i Vox- rebutjar la petició del Senat –controlat pel PP- d'aturar la tramitació de la llei d'amnistia. La Mesa ho ha fet en base a un informe dels lletrats molt contundent que acusa la cambra alta de pretendre una "clara ingerència" en l'autonomia parlamentària. El document, de 14 pàgines, afirma que el Senat pretén "assumir funcions de fiscalització del funcionament intern" del Congrés.

16:00

Sequera. Els embassaments del sistema Ter-Llobregat, que proveeixen Barcelona i la seva àrea metropolitana i Girona i el seu entorn, han tornat a augmentar la seva capacitat i se'n troben 18,87%, acostant-se al 19% del seu volum, quan dimarts passat estaven al 18,38%.

15:40

Sequera. La candidata de Comuns Sumar al 12-M, Jéssica Albiach, acusa el Govern d'arribar "tard" i d'adoptar una conducta "erràtica" en la gestió de la sequera després que s'hagi desdit de la prohibició d'omplir piscines i permetre-ho ara si s'obren a la ciutadania. Albiach diu que caldrà veure com es concreta l'accés lliure a les piscines dels hotels i en tot cas reclama que es prioritzi "l'aigua per als veïns" i es posi fi a la "barra lliure" del sector turístic.

15:00

Barcelona. El desnonament de la Danitza, veïna del carrer del Carme 106, s'ha ajornat fins al 7 de maig. El llançament estava previst per aquest dimarts, però, tot i que ha fet acte de presència, la comitiva judicial no l'ha executat. A les portes de l'immoble s'han concentrat des de les deu del matí un centenar de persones per aturar el desnonament i mostrar el suport a aquesta veïna, que viu a l'immoble des del 2008 i que el 2019 ja va patir un altre intent de desnonament.

14:00

El Govern aprova un decret llei de mesures urgents per la sequera, que incorpora noves eines acordades amb el món local i els agents econòmics. El decret afegeix tres concrecions al Pla Especial de Sequera (PES):

  • L’establiment d’un cens de refugis climàtics on els municipis podran incloure piscines públiques i privades obertes a la ciutadania;
  • La fixació de llindars de consum per plaça per als establiments d’allotjament turístic equivalents al consum dels ciutadans de Catalunya, i la introducció d’un règim especial per regular les aportacions de recurs hídric que facin al sistema les dessalinitzadores portàtils de titularitat privada.
13:35

Seguretat. Els Mossos d'Esquadra escortaran uns 900 aficionats del París Saint-Germain des de plaça Espanya fins a la grada d'animació de l'Estadi Olímpic de Montjuïc amb motiu del partit que els enfronta al FC Barcelona. Així ho ha explicat a Catalunya Ràdio el director dels Mossos d'Esquadra, Pere Ferrer, que ha dit que l'objectiu és que hi hagi "mínima zona d'interacció" entre les aficions rivals per "minimitzar riscos". En total es calcula que uns 2.600 aficionats del PSG vindran a Barcelona per acompanyar el seu equip.

13:00

Economia. CriteriaCaixa ha confirmat que manté converses amb un potencial grup inversor que està "en contacte amb alguns dels accionistes de referència de Naturgy i interessat a assolir un potencial acord de socis amb Criteria", en un comunicat remès a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) aquest dimarts.

12:35

Successos. Els Mossos d'Esquadra han detingut un home de 62 anys per diversos delictes de furt i violació de domicili que fingia ser un revisor de l'electricitat per robar a Barcelona. 

11:40

Eleccions 12-M. El número 3 de la llista de Junts, Josep Rull, ha garantit que "l'únic pla" és la investidura de Carles Puigdemont. "No hi ha pla B. L'únic pla, l'A, el B i el C es diu Carles Puigdemont. Això és el que fa que la candidatura sigui tan potent i inspiradora", ha insistit en una entrevista a La Xarxa en ser preguntat sobre si ell podria aspirar a la investidura en cas que els terminis d'aplicació de l'amnistia impedissin una eventual elecció de Puigdemont.

11:00

Internacional. Registrat un incendi a l'històric edifici de la Borsa de Copenhaguen que ha afectat la teulada i ha provocat ja l'esfondrament del seu icònic capitell.

10:35

Consum. Mercadona informa que retornarà els diners a tothom que hagi comprat tauletes de xocolata del lot afectat per la presència d'un "cos estrany".

10:02

Eleccions 12-M. La presidenta de l'ANC, Dolors Feliu, ha anunciat que no es presentarà a les eleccions de la direcció de l'entitat per revalidar el càrrec com a secretària nacional: “No tinc forces per a un segon mandat”.

09:31

Eleccions 12-M. El president de la Generalitat i candidat d'ERC, Pere Aragonès, ha assegurat que no abandonarà responsabilitats després de les eleccions del 12 de maig. "Jo continuaré al servei de Catalunya i al servei del meu projecte polític en qualsevol circumstància", ha dit en una entrevista a Onda Cero. Així ho ha afirmat després que el candidat de Junts, Carles Puigdemont, hagi avançat que deixarà la política activa si no és escollit president de la Generalitat.

09:02

Temps. Avui comencem la jornada amb una temperatura més baixa a molts punts de la meitat nord del país. En canvi, a la resta la temperatura ha estat més alta a conseqüència de la presència de núvols i el vent que està bufant sobretot al sud del territori, i altres punts del litoral.