En directe
EN DIRECTE
ÚLTIMA HORA

Segueix tota l'actualitat del dia

Vista panoràmica de Barcelona ennuvolada

Segueix tota l'actualitat del dia

Temps de lectura: 1 minut

19:00

Habitatge. El pla d’expropiacions de l’edifici Venus, al barri de la Mina de Sant Adrià de Besòs (Barcelonès), ja és definitiu. El Consorci de la Mina -format per la Generalitat, l’Ajuntament i la Diputació de Barcelona- ha aprovat aquest dijous el pla que preveu enderrocar el bloc el 2028. El projecte afecta 244 habitatges de protecció oficial i 15 locals i és el procés d’expropiació més important que s’ha fet a Catalunya. Un total de 105 veïns compleixen els requisits del pla per ser reallotjats i els altres tenen dret a una indemnització o a un lloguer social per a famílies vulnerables.

18:00

L'Agència Tributària de Catalunya (ATC) va fer aflorar durant l'any passat 286 milions d'euros en frau fiscal sobre impostos propis i cedits a la Generalitat, segons dades publicades aquest dijous pel Departament d'Economia. Un 42% del total destapat, 121 milions d'euros, van ser de l'impost de successions i donacions; seguit de l'impost de transmissions patrimonials i actes jurídics documentats, amb 84 milions.

17:00

Serveis. Els municipis de Lleida afectats pel tall d'internet i telefonia provocat per un incendi en una instal·lació de Movistar van recuperant progressivament el servei. La incidència afecta clients d'aquesta companyia i els Mossos estan intentant aclarir si va ser un incendi intencionat o un robatori.

16:15

Conflicte. Aquest migdia han sortit de l’aeroport del Prat quatre dels sis membres de la delegació catalana de la Flotilla de la Llibertat que els pròxims dies salparà en direcció a Gaza amb ajuda humanitària i centenars d’observadors internacionals. Els altres dos, l’exalcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i el candidat dels comuns a les europees, Jaume Asens, ho faran demà. La Flotilla de la Llibertat està formada per almenys tres vaixells. Un portarà les 5.500 tones d’ajuda humanitària i als restants hi viatjaran els activistes, polítics i periodistes, entre d’altres, que faran d’observadors.

15:40

L'Ajuntament de Barcelona preveu obrir totes les piscines públiques aquest estiu, segons avança Catalunya Ràdio. Fonts municipals expliquen que s'ha decidit declarar totes les piscines públiques de la ciutat, una cinquantena, com a refugi climàtic perquè puguin obrir a l'estiu.

14:50

Caso Koldo. La comisión de investigación de Senado sobre el caso Koldo ha confirmado que el propio Koldo García comparecerá en este foro el lunes 22 de abril, después de que finalmente se haya logrado contactar con él para informarle de la citación a esta investigación que quita su número, según informaron a Europa Press fuentes parlamentarias.

14:10

El Govern instal·larà una dessalinitzadora flotant al port de Barcelona que entrarà en funcionament en cas que el sistema Ter-Llobregat entri en emergència II, un escenari que no es preveu per abans del proper octubre.

  • La dessalinitzadora flotant produirà 14 hm³ anuals, l'equivalent al 6% del consum d'aigua de l'àrea metropolitana de Barcelona. La instal·lació aportarà 40.000 m³ d'aigua a la xarxa de distribució i, amb aquesta operació, es descarta portar vaixells carregats d'aigua des d'altres territoris.
13:40

Eleccions 12-M. Unes dues-centes cinquanta persones de diverses procedències polítiques i professions han llançat un manifest de suport a la llista de Junts + Puigdemont per Catalunya, que encapçala Carles Puigdemont, per a les eleccions del Parlament del 12 de maig. Tal com asseguren al seu web, es tracta d’una “iniciativa popular” a la qual s’hi pot adherir qualsevol ciutadà.

13:00

Amnistia. El president del Senat, el popular Pedro Rollán, ha afirmat aquest dijous que ha de ser el ple del Congrés, i no la seva mesa, qui ha de respondre al xoc constitucional obert entre ambdues cambres per l'amnistia. "El Senat està exercint el seu dret i responsabilitat a l'hora de tramitar una iniciativa com correspon", ha explicat a la Cope.

12:15

Cas Koldo. La Mesa de la comissió del Senat sobre el cas Koldo ha informat que no ha aconseguit contactar amb Koldo García per informar-lo que ha de comparèixer dilluns que ve en la investigació parlamentària.

11:02

Llei amnistia. Dirigents independentistes i socialistes han defensat novament la llei d'amnistia al Parlament Europeu, en aquest cas en el marc de la darrera reunió del Comitè de Llibertats Civils, Justícia i Afers Interns. "La llei rectifica un error gravíssim del sistema institucional espanyol que mai hauria d'haver succeït", ha apuntat l'eurodiputat de Junts, Toni Comín.

  • En el mateix sentit s'han expressat les membres del PSOE, els quals han defensat "l'objectiu legítim" de la "reconciliació" que persegueix l'amnistia i han assegurat que la Comissió de Venècia "avala" el text. Per la seva banda, PP i Cs han carregat contra la norma i han apuntat que aquesta ofereix "impunitat indiscriminada" als socis de govern de Pedro Sánchez.
10:35

Rodalies. El tren que ha sortit de Barcelona a les 5:56 i que havia d'arribar a Figueres a les 7:47 ha circulat amb mitja hora de retard com a conseqüència d'un acte vandàlic, segons ha informat Renfe. En concret, s'han posat pedres i pneumàtics sobre la via entre Maçanet i Caldes. Des de Renfe han assegurat que l'acte no ha afectat la seguretat dels viatgers.

10:00

Pegasus. El fiscal s'ha posicionat a favor d'arxivar la investigació a l'exdirectora del CNI Paz Esteban per l'espionatge amb el programari Pegasus al president de la Generalitat, Pere Aragonès. Fonts jurídiques indiquen que el fiscal ha argumentat que el CNI tenia autorització judicial per a l'espionatge entre l'estiu del 2019 i el maig del 2020.

09:40

Conflicte. Els caps d'estat i de govern de la UE han demanat aquest dijous a Israel "màxima contenció" i "evitar qualsevol acció" que "pugui incrementar la tensió" al Pròxim Orient. En les conclusions de la cimera que reuneix els líders a Brussel·les, els 27 condemnen "de manera ferma i inequívoca" l'atac iranià contra Israel i subratllen la "plena solidaritat" amb el país hebreu, així com el "compromís" amb la seva seguretat i "l'estabilitat regional". El text pactat pels 27 reclama "aturar tots els atacs" i fa una crida a "totes les parts" a la "contenció" per evitar una escalada.

09:05

Temps. Comencem el dia amb precipitació feble a punts de la meitat nord del litoral i prelitoral. Aquesta precipitació va associada a núvols amb poc desenvolupament vertical, 4 km. Destaquem els 3 mm que s'han registrat a la Roca del Vallès o els 2.7 mm a la Bisbal d'Empordà.