En directe
EN DIRECTE
ÚLTIMA HORA

Segueix tota l'actualitat en directe

Barceloneta

Segueix tota l'actualitat en directe

Temps de lectura: 1 minut

21:56

Atenció: La policia ha acordonat l'accés a la seu del PP que, a més, ha estat desallotjada.

20:00

Eleccions 12-M. El PPC proposa l'expulsió dels estrangers multireincidents i el desallotjament exprés en 24 hores dels habitatges ocupats. Són mesures que formen part del 'Pla per a Catalunya' que el PP planteja de cara a les eleccions del 12-M. En matèria econòmica, la candidatura liderada per Alejandro Fernández vol reduir a la meitat l'estructura del Govern i eliminar l'impost de successions.

19:20

Societat. Tres premi Nobel de la Pau han impulsat un manifest de suport a Ruben Wagensberg, activista, pacifista i defensor dels Drets Humans. Jody Williams (1997), Alfonso Pérez Esquivel (1980) i Najet Zammouri (2015) signen el text a favor Wagensberg, davant l'acusació de terrorisme en el marc de la causa del Tsunami Democràtic. També signen el manifest Federico Mayor Zaragoza, exdirector general de la UNESCO (1987-1999); Feridoon Aryan, exportaveu d'UNICEF Afganistan, i acadèmics com John Paul Lederach (EUA), el Dr. Thomas Schmidinger (Àustria) o Harsha Walia (Canadà).

18:00

El consell d’administració del Circuit ha aprovat que el traçat de Montmeló (Vallès Oriental) el gestioni Fira de Barcelona per "anar més enllà" del món del motor. Així ho ha dit el director general de la institució ferial, Constantí Serrallonga, aquest dimecres en la presentació de l'acord, fet al recinte automobilístic. Fira de Barcelona explotarà l'espai sota el nom de la societat Fira Circuit a partir de l'1 de gener de 2025 i el contracte s'allargarà durant 20 anys.

17:15

Eleccions 12-M. El president del govern espanyol i líder del PSOE, Pedro Sánchez, participarà almenys en quatre acte de campanya a Catalunya. Serà present al tret de sortida de demà des de Sabadell i també en altres actes a Santa Coloma de Farners, Sant Boi de Llobregat i Montmeló.

16:20

Cultura. El cantautor Joan Manuel Serrat ha estat guardonat aquest dimecres amb el Premi Princesa d'Astúries de les Arts 2024. Segons ha confirmat la Fundació Princesa d'Astúries, el músic rebrà aquest reconeixement després d'haver-se retirat dels escenaris a finals de 2022.

  • El jurat del premi ha acordat concedir-lo per unanimitat per l'abast d'una trajectòria artística que transcendeix la música i esdevé "un referent cívic, sumant a les lletres de les cançons la força de l'himne col·lectiu amb voluntat universal". També han aplaudit l'arrel mediterrània i la poesia i la música "al servei de la tolerància", els valors compartits, la riquesa de cultures i llengües i la voluntat de llibertat.
15:45

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha defensat que l'acord de Govern sobre el Hard Rock "no canvia el rumb ni la naturalesa del projecte que hi havia fins ara" i ha argumentat que es tracta d'un document impulsat per actualitzar "característiques tècniques". Des de Belfast, Aragonès ha recordat que és un projecte que no considera una prioritat i que no tenia "ni un euro" previst als pressupostos que finalment no van tirar endavant.

  • El president ha negat haver amagat aquest acord i ha recordat que és el Govern mateix qui l'ha fet públic a través del portal de transparència. En aquest sentit, emmarca les crítiques sorgides després de la notícia al clima de campanya: "No entraré en dinàmica electoralista".
15:00

Successos. La policia britànica ha detingut dos jugadors de la Premier League de 19 anys i del mateix equip acusats de violació durant el cap de setmana passat.

14:15

Govern espanyol. La vicepresidenta primera i ministra d'Hisenda, María Jesús Montero, ha reivindicat l'increment de recursos i mesures financeres a Catalunya, xifrant aquest augment en 50.000 milions d'euros més des que Pedro Sánchez va arribar a la Moncloa.

13:00

Eleccions 12-M. El ministre de Presidència i Justícia, Félix Bolaños, ha assegurat aquest dimecres que el PP i Junts haurien d'anar plegats a les eleccions del 12-M per la seva "nostàlgia" del 2017. "Els proposo un nom: Junts pel Conflicte, perquè són dues cares de la mateixa moneda, separadors i separatistes", ha asseverat en una resposta al PP durant la sessió de control a l'executiu espanyol al Congrés.

12:35

Successos. Una nena de 12 anys ha resultat ferida després de llençar-se per la finestra d'una escola de Balaguer. Els Mossos d'Esquadra han obert una investigació per aclarir els fets, ja que l'adolescent es va llençar sense dir res a ningú i, segons les primeres informacions, sense donar cap senyal previ de voler autolesionar-se de cap manera.

11:26

El Govern va renovar el seu compromís amb el projecte de Hard Rock el 27 de febrer, el mateix dia que va tancar l'acord de pressupostos amb el PSC. Segons ha avançat 'La Directa', aquell dia l'executiu va fer un Acord de Govern que consta de dos punts. Mitja hora després d'aprovar aquest canvi, es va produir l'acord entre Aragonès i Illa per aprovar els pressupostos, però no es va fer cap menció al Hard Rock.

11:00

Un jutjat de Madrid ha obert diligències per presumpte tràfic d'influències contra Begoña Gómez, dona del president del govern espanyol, Pedro Sánchez. Segons ha avançat El Confidencial i ha confirmat l'ACN, el procediment està en mans del jutjat número 41 de la capital espanyola, que preveu ordenar la compareixença de diversos testimonis per delimitar els negocis de la dona de Pedro Sánchez. Concretament, el magistrat vol investigar les pressumptes relacions de la dona de Sánchez amb diverses empreses privades, com Globalia o Air Europa, que van acabar rebent fons i contractes públics de l'executiu de Sánchez.

10:23

Successos. Els Mossos d'Esquadra han detingut almenys onze persones -deu homes i una dona- en el marc d'un operatiu contra un grup especialitzat en el cultiu i el tràfic de marihuana a les Terres de l'Ebre i al Camp de Tarragona. El cos policial ha efectuat set entrades i escorcolls als municipis de l'Ametlla de Mar, el Perelló, Camarles, Deltebre i Salou. En tres de les entrades a les Terres de l'Ebre, s'han desmantellat plantacions de marihuana interiors. La investigació continua oberta.

09:00

Temps. Comencem aquest dimecres amb un ambient força fred arreu del país, i amb valors negatius a diversos municipis de l'interior del territori.