Fanzone
BARÇA FEMENÍ

Alexia Putellas es torna a coronar a París

Alexia Putellas ha tornat a guanyar aquesta nit la Pilota d'Or per segona vegada consecutiva. Es converteix així en la primera jugadora en tota la història del guardó en fer-ho dues vegades. I també la primera a fer-ho de manera consecutiva. 

Per què és important? La del Mollet del Vallès ha tornat a fer història guanyant el màxim premi individual en el món del futbol. Això comporta que la Lliga Espanyola de futbol femení guanyi valor, ja que és on juga la millor jugadora i que el Barça guanyi reconeixement arreu del món. És també una manera de revalidar el lloc que mereix el futbol femení. 

Què ha dit Alexia Putellas? La jugadora, visiblement emocionada, ha recordat el dia de la seva lesió i el que troba a faltar tornar als terrenys de joc. A més, ha llançat un dard a la Selecció Espanyola, elogiant el funcionament de la Selecció Anglesa, amfitriona de l'última Eurocopa.

Per què l'han premiat? En aquesta passada temporada, 2021-22 ha aconseguit el triplet nacional amb el Barça, la Copa de la Reina, Lliga i Supercopa. A més, va ser subcampiona de la Champions League on va ser escollida MVP. 

En 42 partits oficials ha marcat 34 gols i ha repartit 18 assistències. A la Lliga va marcar 18 gols, sent així la migcampista amb més dianes, i quedant darrere de només dues davanteres Asisat Oshoala i Geyse Ferreira. A més, també va ser la màxima golejadora de la Champions League amb 11 gols. 

Els altres premiats: La Pilota d'Or masculina l'ha guanyat Karim Benzema, jugador del Reial Madrid. El Trofeu Kopa, que premia el jugador més prometedor de menys de 21 anys, l'ha guanyat el blaugrana Gavi, a més el guardó li ha donat el company del seu equip Pedri Gónzalez. El Trofeu Müller, que premia el màxim golejador entre la seva selecció i l'equip, l'ha guanyat l'actual blaugrana Robert Lewandoski. El Trofeu Yashin, que premia el millor guardameta, l'ha guanyat el porter del Reial Madrid Thibaut Courtois. I, finalment el Trofeu Sòcrates, que premia la millor acció social, l'ha guanyat Sadio Mané.

Categoria: Fanzone