Fanzone
Foto: | FCB
La Lliga

Barça - Athletic Club: 182 partits d'història

Barcelona.
Temps de lectura: 2 minuts
Foto: | FCB

Diumenge a les 21h el Camp Nou viurà el 183è enfrontament entre el Barça i l'Athletic Club. Tots aquests partits són a Primera Divisió i només hi ha un equip al qual el Barça s'hagi enfrontat més: el Reial Madrid amb 185.

 

Un rival històric. L'Athletic Club és un dels tres equips que sempre han jugat a Primera Divisió. D'aquests 182 partits disputats fins ara, el Barça n'ha guanyat la meitat: 91. De fet, diumenge es trencarà una estadística, perquè fins ara, el Barça té el 50% de victòries: 91 victòries, 31 empats i 60 derrotes. Només el Reial Madrid amb 77 victòries contra el Barça ha guanyat més al conjunt blaugrana que l'Athletic Club.

Màxim golejador. L'Athletic Club és a l'equip que més gols li ha marcat el Barça amb un total de 346 en 182 partits: 1,67 gols per partit jugat. 

Derrota més gran de la història. Una altra dada curiosa que ens deixa aquests duels contra l'Athletic Club és que contra el conjunt d'Ernesto Valverde el Barça signa la derrota més gran de la seva història: 12 a 1. Va ser el 8 de febrer del 1931 a la jornada 10 de la Lliga d'aquella temporada. Aquell dia, els dos entrenadors eren anglesos. 

Iñaki Williams, a punt. L'Athletic s'ha entrenat aquest matí a Lezama per preparar el duel de diumenge amb la novetat d'Iñaki Williams. El davanter estarà disponible diumenge per un Ernesto Valverde que torna al Camp Nou després de ser entrenador del Barça.

Categoria: Fanzone
Etiquetes: Barça Lliga