Fanzone
Preparatius per la inauguració del Mundial de Qatar 2022
Foto: Preparatius per la inauguració del Mundial de Qatar 2022 | Europa Press
Futbol i drets humans

Comença el Mundial de Qatar 2022: tot el que has de saber

Preparatius per la inauguració del Mundial de Qatar 2022
Foto: Preparatius per la inauguració del Mundial de Qatar 2022 | Europa Press

Aquest diumenge 20 de novembre comença el Mundial de Futbol a Qatar amb el partit inaugural entre la selecció amfitriona i la de l'Equador. La competició s'allargarà durant 28 dies amb la disputa de fins a 64 partits de 32 seleccions de tot el món. 

Per què és important? L'elecció del país amfitrió per acollir el campionat, que se celebra cada quatre anys, ha estat polèmica. Segons el diari britànic The Guardian, més de 6.500 treballadors migrants han mort en aquest país del Golf Pèrsic des de l'adjudicació del Mundial.

Al detall:

  • La selecció francesa intentarà revalidar el títol aconseguit a Rússia el 2018, mentre que Argentina i Brasil buscaran conquerir un títol que se li escapa a Sud-amèrica des que la 'canarinha' aconseguís la seva històrica cinquena victòria el 2002.
  • També seleccions com Bèlgica, Anglaterra, Alemanya o Espanya són candidates, menys favorites, a aixecar la copa del món.
  • La Selecció espanyola debuta dimecres 23 a les 17 i arriba amb un equip molt jove i sense grans estrelles. La novetat més destacada és la convocatòria del culer Alejandro Balde i el gran protagonisme de l'entrenador, Luis Enrique, que ha debutat com streamer.
  • El Barça és el club que més jugadors aporta al Mundial, amb 17 (vuit a la Roja).

Com funciona?

  • La fase de grups, que es desenvoluparà del 20 de novembre al 2 de desembre, consta de 3 jornades en què els 4 equips de cada grup s'enfrontaran entre ells.
  • Conclosa la primera fase, els dos millors equips de cada grup s'enfrontaran a vuitens de final, enfrontant-se els segons de cada grup amb els primers d'altres grups en eliminatòries.
  • La gran final del Mundial tindrà lloc el dia 18 de desembre a les 16:00.

La polèmica: Les acusacions al govern de Qatar de vulnerar els drets humans dels treballadors ha provocat diverses crítiques des de mitjans i xarxes socials d'arreu del món.

  • Per la seva part, el president de la FIFA, Gianni Infantino, al discurs d'inauguració del Mundial davant dels mitjans de comunicació ha defensat l'elecció de la seu. "Hi ha una doble moral. Jo soc europeu. Qui ajuda els treballadors migrants? El Mundial ho fa, la FIFA ho fa", ha afirmat.
  • D'altra banda, molts artistes de renom internacional ha refusat actuar al Mundial. Entre ells es troben Shakira, J Balvin o Dua Lipa. El cantant colombià Maluma, però, sí que ha confirmat la seva participació.

On es podrà veure? Tots els partits d'Espanya es podran veure a TVE, a més d'un duel de cada grup i un partit de cada ronda eliminatòria, incloent-hi la final. Els partits d'altres seleccions es podran veure a Movistar+ i mitjançant l'aplicació Gol Mundial.

Categoria: Fanzone