Fanzone
Luis de la Fuente, nou seleccionador espanyol
Foto: Luis de la Fuente, nou seleccionador espanyol | Europa Press
Futbol

De la Fuente: "Si hi ha algú que coneix el present i el futur del futbol espanyol soc jo"

Luis de la Fuente, nou seleccionador espanyol
Foto: Luis de la Fuente, nou seleccionador espanyol | Europa Press

Aquest dilluns s'ha presentat el nou seleccionador espanyol, Luis de la Fuente, en substitució a Luis Enrique, després de l'eliminació al Mundial de Qatar. El nou seleccionador té contracte fins al 2024.

Per què és important? L'entrenador de la selecció sub-21 ha estat l'escollit per la RFEF per iniciar un nou projecte després del Mundial. Albert Luque també ha estat nomenat nou director de la RFEF en relleu de Molina.

Què ha dit? Luis de la Fuente, el nou seleccionador espanyol ha explicat que...

  • "Tots els jugadors que són susceptibles de ser seleccionables tenen oportunitat de venir. Tenim un principi format, però evidentment hi ha molt bons jugadors i tots tenen les portes obertes de la selecció".
  • "Hi ha una cosa que és innegociable, una idea i un model. Això s'adapta a qualsevol sistema, no és incompatible. Jo tractaré d'incorporar matisos per a millorar. Intentarem créixer i continuar millorant, interpretant l'actualització que viu el futbol. No estem tancats a res, estem oberts a anar canviant quan la necessitat sigui oportú".
  • "Vaig ser 15 anys futbolista professional, 13 en Primera, vaig guanyar títols, vaig ser internacional en totes les categories menys en l'absoluta, porto 10 anys en l'RFEF, he viscut Europeus, JJOO... He conviscut amb 16 futbolistes dels quals van estar amb Espanya en aquest últim Mundial. Si hi ha algú a Espanya que coneix el present i el futur del futbol espanyol soc jo".
  • "No vull que hi hagi 48 milions d'entrenadors a Espanya, vull que hi hagi 48 milions de jugadors, que es posin la samarreta i ens sentim un equip. Vull recuperar l'esperit de 2010, aquest sentit de pertinença, de "jo soc espanyol..."
  • "No tanco les portes a ningú. Soc un home convençut del talent jove, però també dels veterans que tant ens han donat i continuen donant-nos a primer nivell i en la selecció. No estarem pendents del carnet d'identitat".
  • "Sergio Ramos? Pot venir a la selecció' Sí, Està en bon estat? Sí. Tots els futbolistes que estiguin en condicions són susceptibles de ser seleccionats.
  • "Celebro que Busquets vulgui seguir i per descomptat que compto amb ell. És una història viva del futbol parlant no sols en passat, també en present i futur".

A més:

  • "Considerem molt important el treball del psicòleg, per a nosaltres i per als jugadors. El nostre psicòleg és un gran coneixedor del futbol i és un suport en tots els aspectes"
  • "Tot en el futbol és entrenable. Una part crucial en el joc són els penals, igual que tirar un córner. No tothom val per a tirar penals. Valorarem qui té més facilitat. A mi m'agrada triar qui tira els penals".

En context: De la Fuente ha estat seleccionador de la sub21, on ja ha coincidit amb 15 jugadors dels 26 convocats a Qatar: Unai, Guillamón, Eric, Balde, Pau Torres, Pedri, Rodri, Llorente, Asensio, Olmo, Yéremi Pino, Ansu, Nico i Gayá.

Categoria: Fanzone