Fanzone
Novak Djokovic aixeca el trofeu de l'Open d'Austràlia
Foto: Novak Djokovic aixeca el trofeu de l'Open d'Austràlia | AAPIMAGE / DPA
Tennis

Djokovic conquereix Austràlia: atrapa Rafa Nadal en Grand Slams i torna al número 1

Temps de lectura: 3 minuts
Novak Djokovic aixeca el trofeu de l'Open d'Austràlia
Foto: Novak Djokovic aixeca el trofeu de l'Open d'Austràlia | AAPIMAGE / DPA

Novak Djokovic s'ha imposat a Tsitsipas a la final de l'Open d'Austràlia i ha guanyat el seu 22è Grand Slam, tot igualant Rafa Nadal, aquest diumenge 29 de gener. I de retruc, li ha tret el número 1 al murcià Carlos Alcaraz.

Per què és important? El serbi segueix en la lluita amb el mallorquí, el seu etern rival, per demostrar ser el millor tenista de la història. Aquest cop, Djokovic dona un cop de puny sobre la taula al torneig que el va deportar per no voler-se vacunar contra la covid l'any passat.

D'on venim:

  • El serbi (recentment qüestionat per un polèmic missatge ocult) es disposava a guanyar el seu 10è Open d'Austràlia a la final del primer Grand Slam de la temporada. Davant, el grec Stéfanos Tsitsipas, un convincent aspirant a assolir aquest nivell d'èxit per primer cop.
  • Novak no ha donat opció als seus rivals aquestes dues setmanes a Melbourne; ha jugat com a casa, malgrat el desterrament per negacionista dels vaccins.
  • Pel camí, Rafa Nadal va caure lesionat, així que 'Nole' era el rival a batre, i Tsitsipas ja sabia què era perdre davant d'ell; ho va fer a la final del Roland Garros del 2021.

Al detall: Novak Djokovic s'ha imposat a Stéfanos Tsitsipas amb una gran solvència. El marcador ha estat 6-3, 7-6 (4) i 7-6 (5) en gairebé tres hores: dues hores i 55 minuts.

  • El grec ha trigat a trobar el ritme a l'inici del xoc, mentre que a l'altra banda de la xarxa un Djokovic amb experiència ha demostrat la seva fiabilitat, sense concessions als seus serveis i amb una major efectivitat que el rival, emportant-se el primer set.
  • Tsitsipas va celebrar amb ràbia el marcador favorable de 2-3 instants després mentre la grada de la Rod Laver, dividida entre seguidors d'un i de l'altre, agraïa el partidàs al qual estava assistint.
  • Djokovic s'ha refet del seu pitjor moment de la final (amb caiguda inclosa) en salvar una pilota de set amb el 4-5. A partir de llavors, ha activat el mode creuer i tres errors del grec (un de forçat, però els altres dos no) van donar-li al balcànic el joc del desempat per 7-4.
  • Igual que va passar al segon ‘tie-break’, l'expertesa de Djokovic es va sobreposar a Tsitsipas, que va concedir imperdonables errors no forçats. Tanmateix, el grec no volia desistir i ha retallat distància per deixar el partit en 6-5.
  • I enmig d'un silenci sepulcral, 'Nole' ha esborrat les possibilitats de victòria del rival obrint la pista amb una dreta creuada que aquest no ha sabut tornar.

Per acabar: Djokovic torna al número 1 del rànquing ATP per ampliar el rècord de setmanes sent-ho, amb 374.

Categoria: Fanzone