Fanzone
El Barça al Camp Nou
Foto: El Barça al Camp Nou | Alejandro García /Efe
Barça (1-0) València

Un Barça mandrós es conforma amb l'1-0 de Raphinha

Temps de lectura: 3 minuts
El Barça al Camp Nou
Foto: El Barça al Camp Nou | Alejandro García /Efe

Als de Xavi Hernández jugar a l'hora de la migdiada, no els cau especialment bé i menys en l'atac, perquè els fa mandra enfront d'un València que ni s'immuta. 

Per què és important? Els de Xavi no viuen de res més enllà que del gol de Raphinha i de tancar-se a la seva àrea. El Barça no aconsegueix, ni tampoc intenta, sentenciar davant un València que desaprofita amb la indiferència una oportunitat per a trencar la urgència del descens.

Els motius 

  • El Barça, amb permís d'un Xavi que dirigia el seu partit des de lluny per la seva sanció, no li havia semblat gens bé que li diguessin que no havien mostrat cap mena de futbol al Bernabéu. Tot i això, aquest cop tampoc va fer molt més que viure de la individualitat de Raphinha i d'aguantar-ho tot
  • Així, i malgrat que va ser el València qui va començar a mossegar i intentar buscar el gol, els culers a casa es fan grans i poc van poder fer els 'ches' davant Araujo, qui va comandar els seus soldats en la defensa.
  • Ansu i Ferran, sent l'hora de la migdiada, sortien mandrosos, però per sort, Raphinha no coneix aquesta tradició al Brasil. El 22 deixaria una sublim actuació que culminaria amb el primer gol del partit.
  • Kessié després del seu 'quasi gol' al Bernabéu venia animat i també es va sumar a l'atac. 
  • El València sofria la pena màxima i el mal rotllo s'apoderava dels blaugranes, perquè Ferran havia decidit rotundament que ell anava a llençar-lo i que Ansu, qui s'allunyava de l'àrea capbaix, esperés al pròxim cop. 
  • Hugo Duro es quedava gairebé sol amb Ter Stegen i Araujo, no va tenir més opció que frenar-lo i acceptar les conseqüències: vermella directa. 
  • Amb l'expulsió del central uruguaià, Marcos Alonso entrava al camp i el gran sacrificat era Ansu. El València no podia tenir-ho més de cara i els va avivar mentre els culers tornaven a aglutinar-se a la seva àrea, però l'únic que creava perill, i tampoc massa, era Lino. 
  • Un altre cop, el Barça s'atrinxerava. Xavi es va carregar a Roberto per Eric, i al mig del camp. Els culers estaven més per aguantar l'1-0, que per fer el segon. 
  • El València, condemnat al descens, va acabar protestant un possible penal de Kessié, enfront de la seva falta d'encert a porteria i el Barça, demanant l'hora i alleujat de què l'àrbitre no l'hagués revisat. 

Al detall: Després que Ferran fallés el penal, el primer a consolar-lo va ser Ansu. 

Situació actual: Amb aquest resultat el Barça ha aconseguit tres punts d'or que poden valer una Lliga. La Xavineta trepitja l'accelerador amb força i el Madrid haurà de fer el Mateix aquest vespre contra el Betis, si vol seguir-li la pista.

Categoria: Fanzone