Fanzone
Xavi Hernández, entrenador del FC Barcelona, durant una sessió d'entrenament
Foto: Xavi Hernández, entrenador del FC Barcelona, durant una sessió d'entrenament | EFE
Barça - Girona

Xavi obre la porta a Abde i lamenta les "males sensacions" de Pedri i Dembélé

Temps de lectura: 3 minuts
Xavi Hernández, entrenador del FC Barcelona, durant una sessió d'entrenament
Foto: Xavi Hernández, entrenador del FC Barcelona, durant una sessió d'entrenament | EFE

L'entrenador del FC Barcelona, Xavi Hernández, vol passar pàgina de la humiliació del Clàssic i augmentar la distància respecte al Madrid a 15 punts la Lliga. És l'objectiu que s'ha marcat en la roda de premsa prèvia al partit de dilluns a les 21, en què també ha obert la porta del primer equip al cedit Abde i ha lamentat les sensacions dels lesionats.

Per què és important? El Barça torna a la comoditat de la Lliga amb el derbi català (dilluns a les 21) després de rebre una golejada del màxim rival a l'Spotify Camp Nou. De fet, els blancs han perdut el seu partit contra el Villarreal, marcat per la terrible agressió de Valverde a un jugador groguet al pàrquing del Bernabéu.

Sobre la derrota contra el Madrid i l'oportunitat de dilluns: El míster culer ha reconegut que als seus jugadors els falta "maduresa" en "partits grans".

  • "Tenim un equip jove i hem de madurar a base de castanyes com aquesta. Si l'any que ve ens toca el Madrid, haurem de ser més contundents, no cometre tants errors... Hi ha moments en què, psicològicament, ens hem d'unir".
  • "El partit de demà cobra més transcendència perquè podem deixar el Real Madrid a 15 punts, faltant 30 per jugar. Demà és una prova molt bona per reaccionar després de l'eliminació. És una oportunitat i no podem fallar. Volem ser campions i demà és un passet més. Ens donaria un marge molt important".

Una victòria certificaria la lliga? Tot i que el Barça podria posar-se a 15 punts i que "la distància seria espectacular, no es donaria per guanyada la lliga, perquè faltarien per guanyar 16 punts encara".

  • "Quan la guanyem, ja ho celebrarem, però l'hem de guanyar. Es minimitza guanyar la lliga, però fer-ho és l'hòstia, per a nosaltres és extraordinari".

L'estat dels lesionats: Les sensacions de Pedri i Dembélé "no són bones" i no volen "córrer cap risc", ha assegurat.

  • "A nivell físic, m'han passat dades que som els que més correm, els que fem més sprints. Les lesions són normals, tots els equips en tenen, però aquí se li dona massa importància".

Tornarà Abde? Xavi ha obert la porta a la tornada de l'extrem blaugrana cedit a l'Osasuna.

  • "Està aprofitant bé la seva cessió, està marcant diferències i a Pamplona estan molt contents amb ell. Està sent un professional, jugant molt bé. Ha d'estar així cada partit aquí. Quan torni, ho veurem, valorarem i mirarem què fem.

La no renovació de Busquets: El capità encara ha de decidir el seu futur, lluny de Can Barça o jugant-hi una última temporada.

  • "Veurem com acaba la temporada. Li he dit molts cops que per a mi Busi és molt important, no només en l'àmbit futbolístic, sinó també al vestuari. Vull que s'hi quedi i l'hi he dit, però l'entenc perfectament".

Això diu del Girona: El partit serà complicat perquè el Girona fa molt bé les coses, ha dit.

  • "Míchel treballa molt bé, és un equip que sap el que fa amb la pilota i sense ella juga amb bloc baix i defensa molt bé i és molt solidari. Ens costarà segur, però l'ajuda de l'afició i la derrota del Madrid ens motiven més a anar pel partit".

Previsions: El Barça encara el xoc contra el Girona (dilluns 10 d'abril a les 21) amb quatre baixes importantíssimes: Pedri, de Jong, Andreas Christensen i Ousmane Dembélé. Completen la convocatòria els canterans Alarcón, Estanis, Garrido i Casadó.

Categoria: Fanzone