L'anàlisi dels jugadors blaugranes

1X1 del Getafe 0 - 0 FCB: El Barça es deixa dos punts en un altre partit estèril

Temps de lectura: 6 minuts

El FC. Barcelona ha empatat a zero contra el Getafe en un partit soporífer i veu com els seus perseguidors li retallen dos punts. Avui Xavi Hernández ha sofert un atac d'entrenador. No ha escollit bé ni el seu "outfit".

Què en sabem? El FC. Barcelona ha sumat un nou punt en un partit soporífer. El dia que el Barça havia de tancar la lliga ha ofert un partit infumable. Potser el Barça guanya la lliga, però cal una reflexió de cara al futur, perquè veure jugar a l'equip és senzillament dolorós i insofrible. L'equip dirigit per Xavi juga a un ritme insuportablement lent i fa els partits molt fàcils als equips que juguen amb bloc baix. Sense ritme, ni joc. Cap imaginació ni desbordament. Quasi no s'ha generat perill contra un equip que lluita per la permanència. Repassem els protagonistes d'aquest avorrit partit.

Ter Stegen: Inèdit

• Un altre "clean sheet del porter alemany, avui quasi inèdit.
  • Dels seus peus ha nascut l'acció de perill més destacada del Barça. Amb això es resumeix el partit.

Sergi Roberto: Desgraciat.

• El jugador de Reus no ha pogut aguantar ni 15 minuts. Va ser substituït per una lesió muscular, tot i que el ritme de partit no era massa exigent.
  • El passat partit contra el Girona Roberto va jugar 45 minuts, avui només 15 i potser es perd el que resta de temporada. Així i tot, compta amb dues temporades més per recuperar el seu millor de forma.

Araujo: Ferm

• Segur i contundent en fase defensiva, i també quan se sumava al centre del camp a tallar el joc aeri del rival. L'únic que ha mostrat rebel·lia per guanyar un partit essencial de la temporada, però que per moments semblava de pretemporada.
  • Com la fortuna somriu als valents, un rebuig seu, molt deficient, no ha acabat en gol de Borja Majoral per mil·límetres, quan el partit es moria.

Koundé: Seriós.

• Partit seriós del defensa central, avui a la seva posició preferida, la de central. Amb inclinació a caure a la dreta per ajudar a Eric García.
    A la segona part s'ha incorporat amb intenció a l'atac per la banda dreta, però no ha pogut generar massa perill.

Alba: Sorpresiu

• Moviment estrany de Xavi en fer-lo entrenar com a extrem, per després fer-lo servir com a lateral.
  • Un dels pocs que han centrat amb qualitat i sentit. Així i tot la seva velocitat decreixent fa que no desbordi ja a ningú i el seu fons físic només dona per 50 minuts.

Busquets:

• Tot el futbol passà per les seves botes. El resultat molt eloqüent: Joc previsible, ritme lent, passis horitzontals i alentiment de les accions en fase ofensiva.
  • Sense imaginació, ni capacitat de generar perill, amb una falta alarmant de solucions a la teranyina teixida per la defensa rival: O sigui, un altre dia a l'oficina per Busi.
  • A la segona part el seu físic ha tornat a decaure de forma notòria, i ha perdut pilotes en zones compromeses. Tot i això, l'àrbitre ha tingut pietat del de Badia i les ha xiulat totes.

Gavi: represaliat.

• Condicionat per la tempranera targeta groga, Gavi no ha pogut oferir el seu recital d'intensitat que ens té habituats.

Kessié: Tractor

• Adaptat al ritme del partit: lent, pastós, va passar pel partit sense oferir pràcticament res, tant en atac com en defensa. Avui no té gaires arguments per a la queixa.
  • Sempre és dels primers a ser canviat, tant se val si el seu joc sigui espectacular o mediocre, com avui.

Raphinha. Rebel

• El millor del partit: Molt incisiu i actiu, ha estat el protagonista de les millors accions del partit.
  • Rebel amb causa: Avui s'ha emprenyat de valent en ser substituït i tenia raó. El partit necessitava desbordament per banda i perill a les centrades, el que ell estava oferint.

Lewandowski: Somnolent

• Un altre partit horrorós del davanter polonès: A la primera part, semblava immers en una becaina al Coliseum: Sense velocitat, ni desmarcades. Només ha aparegut a l'últim minut, amb un bon cop de cap, resolt pel porter Soria.
  • A la segona part sel ha vist irritat, com un s'aixeca de la migdiada, però no s'ha traduït en res de profit pels blaugranes.
    Lewy és el jugador que més està patint la baixa interminable de Pedri, però les seves xifres postmundial, i el que és pitjor, les seves sensacions, són impròpies d'un jugador franquícia.

Balde: Experimental.

• Xavi ha sofert un atac d'entrenador i ha decidit col·locar Balde d'extrem. Una altra decisió errònia
  • L'experiment com a extrem ha estat fallit, però avui ha estat bon dia per demostrar que Balde ha de millorar la gestió de l'espai/temps en fase ofensiva i que actua molt més còmode de lateral amb projecció que d'extrem sense tants metres ni el factor sorpresa.

Eric García: Descol·locat

• Un dels altres damnificats per l'atac d'entrenador de Xavi. Un error no soluciona un altre error, però Xavi ha decidit substituir Sergi Roberto per Eric Garcia al lateral. El defensa català no ha estat còmode en tot el partit.
  • L'acció del final del partit el deixa retratat. Va tard a una pilota dividida, entra tou i decideix no embrutar-se i no fer falta: En conseqüència, perd la posició i cedeix tot el seu lateral per al Getafe que té una autopista per generar un perill extrem. Afortunadament, l'acció no ha acabat en gol, més per falta d'encert aliè, que encert propi.

Ansu Fati: Actiu

• Tot i la seva cara d'enuig evident durant el partit, s'ha mostrat actiu els minuts que ha participat.
  • Ho ha intentat tot, sempre de forma individual, però no ha pogut marcar les diferències.
  • Avui és un bon dia perquè Bori Fati truqui a l'oficina del Camp Nou: la decisió de Xavi de no comptar amb Fati d'inici el deixa ben marcat pel que queda de temporada.

Ferran Torres: Invisible

• Una altra actuació irrellevant del jugador valencià. Ja no val la pena insistir que quan surt de la banqueta és un jugador invisible.

Torre: Incomprensible

• És incomprensible que el jugador càntabre compti amb tan pocs minuts al primer equip, donada l'alarmant falta de creativitat culer.
  • També ha estat incomprensible que sortís al camp al minut 86 d'un partit que volia creació i ruptura.