Fanzone
Ansu Fati, jugador del FC Barcelona, durant un partit de la Champions League 2022/2023
Foto: Ansu Fati, jugador del FC Barcelona, durant un partit de la Champions League 2022/2023 | Europa Press
Futbol

La UEFA vol emportar-se la final de la Champions fora d'Europa

Temps de lectura: 1 minut
Ansu Fati, jugador del FC Barcelona, durant un partit de la Champions League 2022/2023
Foto: Ansu Fati, jugador del FC Barcelona, durant un partit de la Champions League 2022/2023 | Europa Press

La UEFA, l'organisme organitzador de les competicions de futbol europees, valora la possibilitat d'emportar-se la final de la Champions League fora del continent, concretament als Estats Units.

Per què és important? El futur del torneig més important del futbol europeu està en l'aire. De fet, podria seguir els criticats passos de la Reial Federació Espanyola de Futbol (RFEF), que des de fa diversos anys organitza la final de la Supercopa d'Espanya a l'Aràbia Saudita.

Què en sabem? Aleksander Ceferin, president de la UEFA, ha reconegut la possibilitat que l'organisme que presideix s'emporti la final de la Champions als Estats Units.

  • El país nord-americà podria acollir així el partit més important de la temporada, tot i que hauria de ser a partir de la campanya 2025-2026. Això és perquè les edicions fins llavors ja tenen una seu adjudicada.
  • En aquest sentit, la UEFA ja ha començat a temptejar aquesta opció, tot i que l'ha deixat en suspens durant un temps. 

Què ha dit? Ceferin ho ha explicat aquest dimarts 25 d'abril al podcast 'Men in Blazers', on li han preguntat si existeix la possibilitat que es juguin partits importants de futbol europeu als Estats Units.

  • "Sí, és possible. Ja hem començat a parlar sobre això, però després va arribar el Mundial, el 2024 hi ha Eurocopa...".

Previsions: La final de la Champions d'aquesta temporada serà a Istanbul (Turquia), la de la propera temporada es jugarà a Londres (Regne Unit) i la del 2025, a Munic (Alemanya).

Categoria: Fanzone