Selecció femenina aixecant la copa del món
Futbol

Espanya venç 1-0 a Anglaterra i es proclama campiona del mundial femení

Temps de lectura: 2 minuts

La selecció espanyola femenina s'ha proclamat campiona del món després de derrotar Anglaterra a Sídney per 1-0 amb un gol d'Olga Carmona als 29 minuts.

El resum: Espanya va tenir la gran oportunitat de situar-se amb dos golscd'avantatge amb un penal per mà de Keira Walsh que va senyalitzar la nord-americana Tori Penso després d'anar al VAR, però el llançament de Jenni Hermoso el va aturar la portera Mary Earps als 69 minuts.

• Després va saber aguantar bé la pressió del seu rival i fins i tot va tenir alguna ocasió més per incrementar el seu avantatge.

Per què és important? Espanya es converteix en el cinquè conjunt que assoleix la corona global i accedeixen a un palmarès que encapçala els Estats Units amb quatre títols, dos més que Alemanya, mentre que el Japó i Noruega són les altres dues seleccions premiades.

Què han dit? El seleccionador d'Espanya, Jorge Vilda, va dir després de la victòria a la final del Mundial que aquesta “immensa alegria” el fa sentir-se “orgullosíssim” de les seves jugadores.

• “Estic orgullosíssim d'aquest equip, molt feliç per tota la gent que està veient-nos, que els hem fet feliços. Hem demostrat que sabrem patir, aquest equip ha cregut i som campions del món”, va dir.
  • “Quan ha xiulat l'àrbitre he pogut veure la meva filla i la meva dona, el meu fill i els meus pares són a casa i molt feliç per tot el món. Ara els diem al país que celebrin, m'imagino com a eta Espanya, celebrarem aquí i no sé com acabarà”, va explicar a RTVE.
Categoria: Fanzone
Etiqueta: Futbol