Fanzone
Irene Paredes i Alexia Putellas
Foto: Irene Paredes i Alexia Putellas | Captura @SEFutbolFem
Selecció

Putellas i Paredes trenquen el silenci: "La llum al final del túnel encara no es veu"

Temps de lectura: 3 minuts
Irene Paredes i Alexia Putellas
Foto: Irene Paredes i Alexia Putellas | Captura @SEFutbolFem

Després de tot el caos amb la primera convocatòria de Montse Tomé per a la Nations League i la posterior reunió entre la Real Federació Espanyola de Futbol (RFEF), Consell Esportiu Superior (CDS) i les jugadores, les futbolistes es troben a Göteborg on tindrà lloc el partit contra Suècia.

Per què és important? Les jugadores de la selecció femenina convocades per la seleccionadora Montse Tomé han arribat a un acord amb la RFEF i el CDS per seguir jugant amb la selecció, obrir una nova etapa amb els canvis que demanaven. 

En detall: En l'habitual roda de premsa abans del partit, Alexia Putellas i Irene Paredes han trencat el seu silenci després de la reunió mantinguda.

Què ha dit Putellas?

  • "Nosaltres veníem reclamant que ens escoltessin durant força temps perquè estàvem detectant que estava havent-hi durant moltes dècades una discriminació sistemàtica amb el femení".
  • "Cal tenir clar que hi ha un procés judicial obert, que hi ha una víctima que és Jenni, que és l'única persona que no ha consentit ni provocat res del que ha passat".
  • "A partir d'aquí passa una convocatòria, hi ha una reunió fins a les 5 del matí, creiem que és necessària, però sense oblidar que som esportistes professionals. Fa una setmana que dormim quatre hores".
  • "Confio que els acords que ens van portar fins a les tantes de la matinada faran que el nostre esport, i crec que també el femení, i en conseqüència la societat, sigui molt millor”.
  • "No posem ni traiem res. Simplement denunciem. Demanem que a la Federació de tots hi hagi una tolerància zero a les persones que hagin amagat, aplaudit o incitat un abús".

Què ha dit Paredes?

  • "Vam ser obligades a venir. Vam venir enfadades, però vam venir. Acceptem tenir unes reunions. I a partir d'aquí prenem la decisions de quedar-nos".
  • "Prenem la decisió de quedar-nos perquè creiem que és el que hem de fer perquè els acords es tirin endavant i perquè això vagi avançant".
  • “La reunió entre RFEF, CSD i jugadores va ser constructiva. S'han arribat a acords que creiem que són importants per avançar. A partir d'aquí sabem que són coses que prenen un temps, però els prenem la paraula".
  • "La llum al final del túnel encara no es veu. Això és molt llarg. Tenim l'altaveu per poder-ho fer, tenim molta gent darrere. A dones que a les seves feines i a les seves vides estan passant per coses similars. Volem que sigui un punt d'inflexió perquè alcin la veu i diguin: 'A mi també m'ha passat'".

Previsions: Les jugadores tenen ara un entrenament a Göteborg, a Suècia, on aquest divendres jugaran el primer partit de la Nations League. 

  • Espanya intentarà aconseguir un bon resultat contra la selecció sueca per intentar obtenir dues de les places olímpiques per jugar a París 2024.