Fanzone
El jugador de bàsquet Ricky Rubio
Foto: El jugador de bàsquet Ricky Rubio | Viquipèdia
Premis

Ricky Rubio, premi a la Gran Creu al Mèrit Esportiu

Temps de lectura: 2 minuts
El jugador de bàsquet Ricky Rubio
Foto: El jugador de bàsquet Ricky Rubio | Viquipèdia

El govern espanyol atorga la Gran Creu al Mèrit Esportiu al jugador català de bàsquet Ricky Rubio, que fa uns dies ha anunciat que es retira de l'NBA per problemes de salut mental. 

Per què és important? La Gran Creu al Mèrit Esportiu és la més alta distinció que s'atorga a l'esport a Espanya. S'entrega anualment per l'executiu espanyol a través del Consell Superior d'Esports. 

Què en sabem? La ministra d'Educació, Esports i portaveu del govern espanyol, Pilar Alegría, ha anunciat aquest dimarts que l'executiu atorgarà la Gran Creu al Mèrit Esportiu al català Ricky Rubio. 

El motiu: La ministra ha assegurat que s'ha escollit al jugador de bàsquet pel seu "brillant palmares, on destaquen dues medalles olímpiques, una de plata i una de bronze". 

  • A més, el govern espanyol no només ha volgut ressaltar la faceta esportiva de Rubio, sinó també la feina social que fa. 
  • Ricky Rubio presideix una fundació que porta el seu nom que treballa per la prevenció del càncer i per generar la inclusió de totes aquelles persones amb altres capacitats en l'àmbit de l'esport. 

En detall: La Gran Creu al Mèrit Esportiu ha estat entregada en anys anteriors a esportistes com el jugador de bàsquet Pau Gasol, els tenistes Rafa Nadal i Conchita Martínez, la nedadora Teresa Perales, al pilot Carlos Sainz o al gimnasta Gervasio de Fer. 

D'on venim: Ricky Rubio va anunciar en una publicació a les xarxes socials a principis d'any que deixava l'NBA per motius de salut.

  • "El 30 de juliol va ser una de les nits més dures de la meva vida. La meva ment se'n va anar a un lloc fosc. En certa manera sabia que anava en aquesta direcció, però mai vaig pensar que no estava sota control de la situació. L'endemà vaig decidir deixar la meva carrera professional", explica l'esportista. 
  • El base no ha detallat els motius que l'han portat a prendre aquesta dura decisió, però ha expressat que "quan sigui el moment adequat" estarà encantat de compartir la seva experiència per poder ajudar a qui ho necessiti. 
  • "Fins llavors, m'agradaria mantenir-ho en privat per respecte a la meva família i a mi mateix, ja que encara estic treballant en la meva salut mental. Però estic orgullós de dir que ho estic fent molt millor i millorant cada dia".

Categoria: Fanzone