Fanzone
Fotografia d'arxiu del president de la RFEF, Luis Rubiales
Foto: Fotografia d'arxiu del president de la RFEF, Luis Rubiales
Corrupció

Rubiales, en llibertat després que li hagin notificat que l'investiguen per corrupció

Actualitzat: Dimecres, 3 d'abril de 2024. 15:50
Temps de lectura: 2 minuts
Fotografia d'arxiu del president de la RFEF, Luis Rubiales
Foto: Fotografia d'arxiu del president de la RFEF, Luis Rubiales

L'expresident de la RFEF, Luis Rubiales, ha estat finalment detingut un cop ha aterrat a l'aeroport de Barajas, Madrid.

Per què és important? La Guàrdia Civil l'ha detingut en el marc de la investigació sobre possibles irregularitats en els contractes per jugar la Supercopa d'Espanya de futbol a Aràbia Saudita.

Què en sabem? L'expresident de la Reial Federació Espanyola de Futbol (RFEF) Luis Rubiales ha arribat aquest dimecres al matí a Espanya en un vol procedent de la República Dominicana.

  • A la seva arribada a l'aeroport l'esperaven agents de la Unitat Central Operativa de la Guàrdia Civil.
  • Un membre de la Guàrdia Civil ha pujat a l'avió i se l'ha emportat una furgoneta sota custòdia policial.

El més nou: L'expresident de la Reial Federació Espanyola de Futbol (RFEF) Luis Rubiales ha quedat en llibertat a última hora del matí després d'arribar a Espanya en un vol procedent de República Dominicana i ser detingut a l'aeroport d'Adolfo Suárez Madrid-Barajas.

  • La jutgessa del cas li ha embargat a Rubiales un cotxe Mercedes GLB i també ha bloquejat una cinquantena de comptes bancaris, entre els quals n'hi ha tres a nom de l'expresident de la Federació Espanyola de Futbol.

D'on venim? Rubiales ha avançat la tornada a Espanya, prevista per al 6 d'abril, i ha aterrat a l'aeroport madrileny d'Adolfo Suárez Madrid-Barajas passades les deu del matí després d'haver fet un viatge al país caribeny per "qüestions laborals".

  • La defensa de l'expresident de la RFEF va informar que Rubiales tenia previst tornar a Espanya des de República Dominicana el 6 d'abril, però que es trobava "a plena i total disposició" del Jutjat i que podria "tornar amb anterioritat a aquesta data si així s'estimés necessari i si fos requerit per fer-ho".

A més. La tornada es produeix després que aquest dilluns agents de l'UCO portessin a terme un registre a l'allotjament de Rubiales a Punta Cana per ordre de la jutgessa, i en què es va confiscar el telèfon mòbil i una tauleta del mateix expresident de la RFEF.

Context: La investigació amb un total de set detinguts es va desenvolupar per part de l'UCO per presumptes delictes associats a la corrupció en els negocis, administració deslleial i blanqueig de capitals entre el 2018 i el 2023, quan Rubiales estava al capdavant de la RFEF.