La Jungla
Foto: | TV3
Famosos

Àngel Casas, el periodista que va obrir TV3 a la faràndula internacional

Barcelona.
Foto: | TV3

Àngel Casas ha mort la matinada d’aquest dissabte als 76 anys. Periodista i presentador de televisió, nascut al barri de Sants el 1946, amb l’Àngel Casas Show (1984-1988) va portar als platós de TV3 artistes de renom internacional, molts d’ells arribats de Hollywood.

Per què és important? Al capdavant de l’Àngel Casas Show, el presentador va fer mans i mànigues per apartar la televisió pública de l’àmbit estrictament català i va aconseguir que hi apareguessin superfamosos de la talla de Rock Hudson, Lauren Bacall, Alain Delon o Mel Gibson.

Al detall: L’Àngel Casas Show, que es va començar a emetre des de la discoteca Studio 34 abans de fer el salt als platós de TV3, també va rebre personalitats com Anthony Quinn, Robert Mitchum, Richard Gere o la Cicciolina. Durant els quatre anys que va estar en emissió va guanyar un Ondas, dos TP d’Or i una Antena d’Or.

  • Casas també va conduir espais com Trotadiscos a Ràdio Barcelona, pel qual va guanyar un altre Ondas (el primer de la seva trajectòria), Un día es un día i Tal cual a TVE i Senyores i senyors a TVE Catalunya. Entre els anys 2008 i 2014, Casas va ser director de BTV, actual betevé, la televisió local de Barcelona.

Background: L’any 2013, Casas va ser diagnosticat d’un cáncer de pàncrees. Set anys més tard, el 2020, els seus problemes de salut van empitjorar i va necessitar un transplantament de ronyó. Amb pocs mesos de diferència, una calcifilaxi li va provocar l’amputació de les dues cames, tal i com va explicar ell mateix al diari Ara l’any 2021.

Categoria: La Jungla
Etiquetes: Televisió TV3
Notícies relacionades