La Jungla
Foto: | Europa Press
Famosos

Ruth Jiménez revela per què va tancar el seu famós restaurant de l'Eixample

Barcelona.
Foto: | Europa Press

Ja fa mesos que els barcelonins que passen habitualment pel carrer París hauran vist que el restaurant Haha, el conegut japonès de les germanes Ruth Jiménez i Rebeka Brown, ha baixat la persiana. Al seu lloc hi ha un altre local de cuina nipona, amb uns amos també diferents. Principal ha parlat amb la Ruth Jiménez, que ha explicat el que ha passat.

 
 
 
 
 
Ver esta publicación en Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Una publicación compartida de HaHa (@haha_bcn)

El motiu: Era el mes de febrer de 2019 quan Ruth Jiménez i Rebeka Brown van inaugurar el seu nou restaurant de l'Eixample. De nom Haha —una de les formes de dir "mare" en japonès—, la intenció de les propietàries era implantar un format que fes que el client se sentís com a casa. Però un any després, les mesures sanitàries contra la pandèmia van posar contra les cordes el negoci, que va tancar portes de forma definitiva el 2021.

Què diu la Ruth Jiménez? 

  • "El primer any cal posar benzina i més benzina, créixer cada mes. Però la pandèmia ens va matar".
  • "Teníem un concepte molt xulo, volíem obrir-ne més. Estàvem molt il·lusionades. Ens vam reunir el 10 de març per decidir l'obertura d'un altre a Eivissa, i el dia 15 ja ens confinaven".
  • "En un local tan petit com el nostre, les mesures anticovid ens deixaven només amb tres taules, de 15 que teníem. Era insostenible".
  • "A més, el menjar japonès va de compartir, explicar... era impossible. Els cambrers, al principi de la pandèmia, ni se t'acostaven".
  • "El vam traspassar. Ara es diu Shido i se l'han quedat la Bàrbara Mengual —germana de la Gemma Mengual— i el seu marit, Saulo Meireles".

Al detall: La participació a Joc de cartes de TV3, l'estiu del 2019, va donar a conèixer el restaurant al gran públic i va fer créixer la clientela de forma exponencial, fins el punt que els caps de setmana feia sempre ple. Per cert, el programa el va guanyar un altre japonès, el Sugoi de Sant Cugat del Vallès, propietat de les germanes Mengual. Va ser allà on es van conèixer.

El somni eivissenc: Ruth Jiménez i Rebeka Brown ja havien decidit obrir a l'illa pitiusa, que és on viu la germana cantant, i fins i tot havien trobat inversor. Segons el que afirma la Ruth, es tracta d'un "financer amb molta experiència al món gastronòmic, que s'havia enamorat del Haha". Plans ensorrats pel coronavirus però que no descarten recuperar en algun moment.

Adéu a un gran amic: La pandèmia no es va endur per davant només el Haha, sinó que va acabar també amb la vida d'una de les persones al darrere de la idea del negoci. Es tracta d'en Miquel Àngel Vaquer, mort el març del 2020 als 36 anys.

  • "Ell era l'ànima del projecte".
  • "Amb el Miquel Àngel vam pensar el nom, idear la decoració, decidir la vaixella...".
  • "Que ja no hi fos va fer que el Haha perdés part del sentit que tenia".
 
 
 
 
 
Ver esta publicación en Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Una publicación compartida de HaHa (@haha_bcn)

Per últim: El tendríssim sukiyaki de wagyu en una cassoleta, els saborosos nigiris de toro amb tòfona, calamar, salmonet i anguila o la deliciosa matcha catalana, fusió catalano-japonesa, per les postres, són alguns dels plats estrella que la Ruth encara recorda. Caldrà estar atent a qualsevol novetat de la periodista. Potser algun dia torna a encendre els fogons per delectar els comensals amb aquestes delícies.

Categoria: La Jungla
Etiqueta: 8TV