La Jungla
Foto: | Europa Press
Famosos

Chanel, cançó en català? Respon a RAC1 amb el candidat a Eurovisió

Barcelona.
Foto: | Europa Press

Matí frenètic d'entrevistes per Chanel, tot just l'endemà de sumar un milió de reproduccions de YouTube amb Toke, la cançó que acompanyarà la Selecció Espanyola al Mundial de Futbol de Qatar. Polèmica pels Drets Humans, feminisme, el Barça... i el català. Tot això és el que ha explicat la cantant d'Olesa de Montserrat a Catalunya Ràdio i RAC1.

Al detall: La setmana de Chanel ha començat amb una entrevista amb Laura Rosel a El matí de Catalunya Ràdio. Menys d'una hora més tard era als estudis de RAC1 per parlar amb Albert Sort, el periodista i cantant que serà candidat a Eurovisió al Benidorm Fest zmb una cançó en català. Una entrevista amb tot el morbo, entre una eurovisiva i un aspirant a succeir-la.

Chanel i el català: Immersa de ple en els treballs del seu nou àlbum, que veurà la llum el 2023, Chanel ha explicat que no descarta fer una cançó en català, tot i que no sembla que hagi de ser dins del disc que prepara.

  • "Canto molt Boig per tu. Per què no? Mai em tanco a aquestes coses. Sona molt bé el català, precisament l'altre dia cantàvem alguns temes de dibuixos animats en català".
  • "Em sembla preciós i meravellós [que l'Albert Sort vulgui dur un tema en català a Eurovisió]. No soc qui per jutjar en quina llengua ha de ser la cançó que vagi a Eurovisió".

Una carrera amb polèmiques. Des que a començaments del 2022 esclatés el fenomen Chanel al Benidorm Fest, la seva trajectòria ha anat acompanyada de controvèrsies. La primera, amb la tria de SloMo per anar a Eurovisió. I ara fa poques setmanes, després de conèixer que interpretarà el tema del Mundial.

  • "No és agradable. Darrere d'un compte d'Instagram i d'una portada d'un single hi ha una persona amb sentiments i emocions".
  • "Tinc sort de tenir gent al meu voltant que em fa tocar de peus a terra. Quan arribo a casa cada dia tinc la consciència molt tranquil·la".
  • "Te n'adones que hi ha molt poca empatia. M'agradaria que la gent que em critica segués amb mi i parléssim".

De fet, la polèmica pel Mundial ha estat un altre dels temes de conversa a Catalunya Ràdio, com no podia ser d'una altra manera. A la ràdio pública, Chanel ha assegurat sentir-se "incòmoda" amb el fet que la competició es faci a Qatar, tot i que ha plantejat Toke com una oportunitat per transmetre els seus valors.

  • "Òbviament que em sento incòmoda. No només m'incomoda sinó que m'enfada. Estem parlant de Drets Humans".
  • "No sé si hi aniré, depèn de mi. Hi va haver molta crítica quan va sortir el videoclip, però al meu equip hi ha gent del col·lectiu LGTBI, al vídeo apareixen dues dones fent-se un petó, ballo amb un body...".
  • "Continuaré sent la mateixa, i si amb el meu art puc transmetre valors, ho seguiré fent".

Comparacions amb Rosalía. Preguntada sobre les influències de Toke, i si beu de les mateixes fonts que Rosalía i algun dels seus temes com A Palé, Chanel s'ha mostrat contundent.

  • "M'afalaga moltíssim que comparin les dues cançons. Rosalía està obrint moltes portes. Però Toke no té res a veure".
  • "Per què als homes no els comparen entre ells, i a nosaltres sí? Això només passa entre dones, no entre homes".

Per últim, Chanel ha explicat també que és fervent seguidora del Barça, com el seu pare. "No segueixo tots els partits, però quan els veig soc la més futbolera", ha explicat. I ha confessat que, si Laporta li demanés cantar l'himne al Camp Nou, ho faria. Si és així, potser aviat es deixa veure cantant català a l'estadi.

Categoria: La Jungla