La Jungla
Una imatge del programa 'Eufòria'
Foto: Una imatge del programa 'Eufòria' | ACN
MÚSICA I XARXES

Crítiques a La Marató per incloure una cançó en castellà en el nou disc

Una imatge del programa 'Eufòria'
Foto: Una imatge del programa 'Eufòria' | ACN

Els integrants de la primera edició d’Eufòria interpreten “Vivir mi vida”, de Marc Anthony. És la primera cançó d’un disc de La Marató en castellà, fet que ha provocat moltes crítiques per part de la ciutadania.

Per què és important? La Marató és, des de fa 31 anys, un esdeveniment solidari únic i molt característic de la televisió pública de Catalunya. El seu disc és un dels elements més representatiu i una important font de recaptació de donacions de cada edició.

Què diuen? Després que el compte oficial de Twitter de TV3 anunciés la versió dels concursants d’Eufòria, molts usuaris de la xarxa social s’han mostrat indignats amb la decisió d’incloure una cançó en castellà.

  • “No tinc cap intenció de comprar el disc de la Marató; l'he comprat cada any”.
  • “No té cap sentit. És que és rebuscat i tot, no ho acabo d’entendre”.
  • “Encara no m’ho crec”.

Al detall: El disc té un total de 21 cançons: 19 en català, una en castellà i una en anglès.

  • Un dels participants, Cesc Triquell, ha fet un tuit explicant que els participants d'Eufòria no van participar en el procés creatiu de la cançó.

Background: El disc de La Marató està format cada any per versions, principalment en català, de cançons que són en altres llengües. 

  • Precisament la incorporació de versions en català d’artistes que no són catalanoparlants és el que més caracteritza el disc cada any.

D’on venim? El disc ja va ser polèmic des del dia que es va anunciar el llistat complet d’artistes col·laboradors, especialment per la cançó de Pol Granch.

  • El cantant madrileny va ser acusat de fer declaracions misògines i homòfobes i de ridiculitzar a la seva exparella Natalia Lacunza durant un dels seus concerts.

A partir d’ara: El diumenge 18 de desembre La Marató dedicarà la 31a edició a les malalties cardiovasculars, la principal causa de mort als països desenvolupats i un dels problemes actuals de salut pública més rellevants. 

  • Caldrà veure si la polèmica causada pel disc de l’edició d’enguany es veu reflectida en les vendes.

Amb xifres: Durant el 2021, la Fundació va administrar 12.279.927​ euros, procedents dels donatius recaptats a La Marató 2021, així com d'aportacions d'empreses i entitats col·laboradores i interessos bancaris. 

 

Categoria: La Jungla
Etiquetes: TV3 Música