La Jungla
Jordi Basté, al lliurament del premi Ofici de Periodista 2022
Foto: Jordi Basté, al lliurament del premi Ofici de Periodista 2022 | David Zorrakino / Europa Press
Mitjans comunicació

Basté carrega amb tot contra TV3 per "maltractar" RAC1: "És una decisió política"

Jordi Basté, al lliurament del premi Ofici de Periodista 2022
Foto: Jordi Basté, al lliurament del premi Ofici de Periodista 2022 | David Zorrakino / Europa Press

El periodista Jordi Basté ha carregat amb tot contra TV3 pel "mal tracte" que té amb RAC1, l'emissora on ell treballa. Basté ha lamentat que la televisió pública catalana hagi ignorat l'increment d'audiències que ha tingut l'emissora del Grup Godó menystenint "l'esforç que això significa".

Context: RAC1 continua sent la ràdio més escoltada pels catalans, segons l'anàlisi de l'EGM fet públic aquest dijous passat. Una notícia que ha estat celebrada obertament per l'emissora del Grup Godó. Catalunya Ràdio, pel seu costat, ha celebrat també haver crescut en audiència, ignorant el lideratge de RAC1. Això ha obert una guerra entre les dues emissores: la pública i la privada.

Què ha passat? Basté ha entrat en la batalla per reclamar un reconeixement dels resultats d'audiències i ha apuntat directament a la direcció de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA). El locutor de RAC1, en la seva columna a La Vanguardia, ha lamentat que TV3 no hagi explicat en el seu telenotícies que l'emissora de can Godó hagi sigut la líder.

  • Ha assegurat que li "sorprèn" i l'"entristeix" el "maltractament" de TV3 cap a RAC1.
  • No content amb aquesta crítica oberta, ha acusat la direcció de la CCMA de no parlar de RAC1, i ho atribueix a la política. "Han dit: "A RAC1, ni aigua"".

D'on venim? RAC1 no es va amagar del seu malestar amb Catalunya Ràdio i la CCMA i va publicar piulades on volaven els punyals contra els mitjans públics catalans.

  • RAC1 en una piulada a @infoRAC1, el compte de la redacció d'informatius, l'equip de la privada assenyala que amb 636.000 oients El món a RAC1 fa "més audiència que tot Catalunya Ràdio". Aquest és el missatge que ha encès la polèmica a la xarxa:

Reaccions: Periodistes de Catalunya Ràdio com Quim Morales o Jordi Ramoneda, tots dos del programa L'última hora, van acusar els companys de RAC1 d'haver "perdut l'elegància". També a Twitter, assenyalen que "s'ha de saber perdre, però també guanyar".

Categoria: La Jungla
Etiquetes: TV3 RAC1