La Jungla
Roda de premsa Benidorm Fest 2023
Foto: Roda de premsa Benidorm Fest 2023 | RTVE
Televisió

Positiva repercussió de les cançons que formaran el Benidorm Fest 2023: escolta-les

Barcelona.
Roda de premsa Benidorm Fest 2023
Foto: Roda de premsa Benidorm Fest 2023 | RTVE

RTVE Play i la web oficial d’Eurovisió ja ha estrenat les 18 cançons que participaran al Benidorm Fest 2023, la preselecció espanyola que se celebrarà entre el 31 de gener i el 4 de febrer. El guanyador o guanyadora es convertirà en el representant de la 67a edició del certamen. A més, a partir d’aquest dilluns, a les 13:00 hores, les cançons estaran disponibles en totes les plataformes. 

La rebuda de les cançons ha estat espectacular a les xarxes socials, que han assenyalat els temes de l’edició, fins i tot, amb més nivell que a la primera temporada. L’audiència té moltes ganes i els participants estan carregats d’il·lusió... només queda respectar i gaudir de la música. Escolta-les!

Les cançons del Benidorm Fest 2023: 

  • «Quiero Arder», de Agoney: Una arriscada i explosiva cançó amb què el canari vol exhibir tot el seu malbaratament vocal. Aquest electropop es construeix sobre un joc de violins que es fusionen en una base electrònica multisensorial.
  • «Desde que tú estás», de Alfred García: Alfred vol tornar a Eurovisió. Un pop rock amb què vol abraçar el cel i l'infern que tots portem a dins. Per a Alfred, la cançó amb què participarà al Benidorm Fest és la millor que ha escrit fins ara.
  • «Yo quisiera», de Alice Wonder: Un tema indie, alternative i dance pop amb què pretén tocar-nos el cor. En paraules de l'artista, és la tempesta interior que passa dins d'algú que desisteix d'intentar entendre el món, simplement hi viu. La pròpia Alice Wonder és la compositora del tema.
  • «Flamenco», de Aritz Arén: El cantant porta al certamen alacantí el pop més internacional amb el sabor dels arranjaments i les influències del pop espanyol. El tema està compost per Carlos Marco, Frida Amundsen, Kaci Brown, Sam Gray i Tonino Speciale.
  • «Eaea», de Blanca Paloma: La cantant repeteix al Benidorm Fest. La il·licitana ens porta una història d'amor que va més enllà de la mort. En paraules de l'artista, el tema amb què tornarà a intentar representar Espanya a Eurovisió "exalça el llegat d'amor i saber transferit de generació en generació a través de la cançó de bressol".
  • «Uff!», de E’FEMME: Sandy, Melania, BUBU i Lottie són E'FEMME. La girlband participa al Benidorm Fest 2023 amb una cançó plena de força, perquè qualsevol persona que l'escolti sàpiga treure la seva urpa. El pop, compost per Antonio Escobar, Barei, representant d'Espanya a Eurovisió 2016 i les noies d'E'FEMME, parla també de l'apoderament femení.
  • «La Lola», de Famous: El guanyador d'Operación Triunfo 2018 es presenta amb un pop/urbà que neix a partir d'una base rítmica potent, la qual convida a cantar una melodia enganxosa amb vocals obertes i poderoses.
  • «Mi familia», de Fusa Nocta: El tema, en paraules de la cantant, compta amb diversos gèneres musicals per reflectir les moltes facetes de la família, des de la més bonica fins a la part més fosca. El trap/flamenc de Fusa Nocta barreja sons electrònics amb el rap.
  • «Inviernos en Marte», de José Otero: Una power ballad amb què pretén emocionar tot el públic. la cançó parla d'un amor impossible i de l'acció de rendir-se davant de saber què has perdut algú. En paraules de l'artista, la cançó és un exemple clar de l'apoderament davant del desamor.
  • «Quiero y duelo», de Karmento: Una expressió local d'una zona de La Manxa que serveix per expressar la sensació de voler alguna cosa i bregar amb el dolor i la dificultat que comporta aconseguir-ho. La manxega porta al certamen alacantí el folklore més autòcton de la seva terra dedicat a totes les persones que en algun moment han hagut de desprendre's de les seves arrels per transitar el seu camí a la vida. La pròpia Karmento és la compositora del tema.
  • «Arcadia», de Megara: En paraules del grup, 'el fucksia rock' amb què concursen s'endinsa en una història virtual en què dues noies de carn i ossos donaran curs al seu amor a través d'un videojoc.
  • «No nos moverán», de Meler: Un tema pop bon roller que anima a ballar, saltar i gaudir dels bons moments. "Sentiem també que era moment d'arriscar i ens hem atrevit a provar amb una producció més electrònica", expliquen Jonathan, Javier i Lorenzo, tots tres membres de la banda.
  • «Tracción», de Rakky Ripper: El hardcore també serà present al Benidorm Fest 2023. Rakky Ripper participa a la segona edició del certamen alacantí amb "Tracción", un tema que parla sobre els sentiments no expressats.
  • «Aire», de Sharonne: El tema dance intenta obrir-se i alliberar-se, agafar aire i tirar endavant. La proposta musical de la drag queen té tints èpics, ja que el tema explica com vivim les nostres vides, de manera cinematogràfica.
  • «Que esclati tot», de Siderland: Uri Plana (veu i guitarra), Albert Sort (baix) i Andreu Manyós (bateria) són Siderland. Aquests tres amics de Barcelona podrien fer història el proper mes de maig en ser els primers representants d'Espanya a cantar en català. "Que esclati tot" explica la història de dues persones que es volen però que reaccionen de manera oposada davant un món que col·lapsa. El tema està compost per Siderland en col·laboració amb Roger Argemí.
  • «Tuki», de Sofía Martín: La cantant i compositora hispanoalemanya Sofia Martín lluitarà per representar Espanya a Eurovisió amb "Tuki", un tema amb ritme electrònic que recull sons i vibracions del pop espanyol contemporani i de la música urbana.
  • «Sayonara», de Twin Melody: Les bessones més famoses d'Espanya intentaran conquerir Europa amb "Sayonara". Les Twin Melody porten un cant a l'apoderament i a l'amor propi, a deixar enrere i dir adéu a les coses que no ens omplen o representen i les persones que no ens valoren. Les influencers barregen a "Sayonara" idiomes com el francès, l'anglès amb el castellà i el basc.
  • «Nochentera», de Vicco: El tema amb què la de Barcelona intentarà representar Espanya a Liverpool és un himne a la felicitat i les ganes de gaudir de la vida. En paraules de l'artista, la cançó té melodies molt enganxoses perquè no se't pugui anar del cap.