La Jungla
Fotogramas de Plata 2023
Foto: Fotogramas de Plata 2023 | Fotogramas
Premis

Dos catalans, els grans guanyadors dels Fotogramas de Plata 2023

Temps de lectura: 1 minut
Fotogramas de Plata 2023
Foto: Fotogramas de Plata 2023 | Fotogramas

Els Fotogramas de Plata d'aquest 2023 es van celebrar el dilluns 26 de febrer al Teatre Barceló de Madrid en una gala en què, com cada any, es premia el millor del cinema, la televisió i el teatre.

David Verdaguer, el gran guanyador: Un dels grans premis del cinema se l'ha emportat el protagonista de 'Saben Aquell', la pel·lícula amb la qual David Trueba retrata els anys de carrera de l'humorista català Eugenio. 

  • Després d'obtenir el Goya a Millor Actor Protagonista, David Verdaguer, ha guanyat ara el premi a Millor Actor de Cine. 
  • Laia Costa també va aconseguir el premi a Millor Actriu per 'Un Amor'. 

Úrsula Corberó, reina de la televisió espanyola: La catalana s'ha coronat com a Millor Actriu de Televisió per 'El cuerpo en llamas', el true crime original de Netflix inspirat en un dels casos més mediàtics de la història recent d'Espanya. 

  • "Estic zero acostumada a això, el meu primer Fotogramas de Plata!", va dir sobre l'escenari. 
  • El seu company de feina, Quim Gutiérrez, que protagonitza a l'Albert a 'El cuerpo en llamas', també va ser guardonat amb el premi a Millor Actor de Televisió. 

Altres premis: La mallorquina Vicky Luengo i el català Miki Esparbé van guanyar el premi a millor actriu i actor de teatre per 'Prima Facie' i 'Los Pálidos', respectivament. 

 

Categoria: La Jungla