Meteo i Serveis
Barcelona des de l'Observatori Fabra
Foto: Barcelona des de l'Observatori Fabra
Temperatures

Torna la calor com a cirereta a un estiu de rècords

Barcelona des de l'Observatori Fabra
Foto: Barcelona des de l'Observatori Fabra

Les temperatures seguiran escalant aquest cap de setmana per posar el colofó a un estiu de rècord quant a temperatures.

Perquè és important: Les temperatures que s'espera que es registrin són poc habituals per a l'època de l'any en què ens trobem i van en consonància amb les temperatures de rècord patides aquest estiu.

Què esperem: S'espera que els termòmetres s'enfilin fins a almenys 30 graus a la major part del territori. Sembla que se'n deslliurarà el Pirineu i, cap a la tarda, al sud de Tarragona, on s'esperen tempestes.

En profunditat:

  • L'estiu del 2022 ha estat el més càlid des que es disposa de registres a gran part de Catalunya.
  • El juny i l'agost han estat en el conjunt de Catalunya els més càlids d'ençà de 2003 i en algunes zones des que es tenen registres. El juliol es troba entre els tres juliols més càlids i va tenir una onada de calor que es va allargar més de dues setmanes.
  • En alguns punts del centre i nord de Catalunya la temperatura mitjana ha estat més de 4 graus superior a l'usual. El màxim ha estat de cinc graus de més al massís del Montseny.

Temperatures estiu

A partir d'ara: L'AEMET anticipa que la setmana que ve ja es notaran a la península Ibèrica els efectes de la tempesta tropical Danielle. Malgrat que arribarà molt debilitada, es percebrà un canvi de temps: les temperatures baixaran i hi haurà precipitacions, especialment al Pirineu.

Categoria: Meteo i Serveis
Etiquetes: Pluja Temps