Meteo i Serveis
Foto: | Bombers
Temps

Un ferit a Alcanar a causa del fort vent

Foto: | Bombers

Una persona ha resultat ferida a la cama per la caiguda de la paret d'un edifici en construcció a Alcanar a causa del fort vent.

Per què és important? Protecció Civil de la Generalitat ha activat la fase d'alerta pel risc de vent a Catalunya a partir de la matinada d'aquest divendres i fins dissabte. 

Què sabem? Els Bombers també han informat de la caiguda d'una làmina metàl·lica d'un balcó a Lleida. Els Bombers han enviat dues dotacions al lloc dels fets per evitar que caiguin més trossos del balcó a la via pública. Cap persona ha resultat ferida.

Situació actual: Fins a les 21:00 d'aquest divendres el 112 ha rebut un total de 190 trucades per incidències relacionades amb el fort vent.

  • Les trucades s'han rebut sobretot des del Barcelonès (73), Baix Camp (23), Tarragonès (16) i Baix Llobregat (14).
  • Els Bombers per la seva banda, han atès entre les 10 i les 14 hores un total de 58 avisos. Entre les 13 i les 14 n’han registrat 15, dels quals set han estat a la regió d’emergències de Tarragona, tres a la regió metropolitana nord i 2 a Lleida i a les Terres de l’Ebre.

Previsions: El pla per fortes ventades, Ventcat, està activat en fase d’alerta des de la matinada de divendres fins a dissabte.

  • A partir de la tarda de divendres les ventades seran generalitzades a tot Catalunya.

A la pràctica: Protecció Civil ha demanat extremar especialment les precaucions en la conducció i també en totes les activitats que es realitzin a l’aire lliure, evitant sobretot les zones boscoses on podrien caure branques o arbres.

  • També ha sol·licitat precaució amb elements que hi puguin haver a façanes i balcons i no protegir-se darrere de murs o cartells publicitaris si no són estables.
Categoria: Meteo i Serveis
Etiquetes: Temps Medi ambient