Meteo i Serveis
Una persona camina amb un paraigua, a 17 de gener de 2023, a Barcelona
Foto: Una persona camina amb un paraigua, a 17 de gener de 2023, a Barcelona | Kike Rincón / Europa Press
Nevades

Catalunya, en alerta per neu i vent: aquestes seran les zones més afectades

Una persona camina amb un paraigua, a 17 de gener de 2023, a Barcelona
Foto: Una persona camina amb un paraigua, a 17 de gener de 2023, a Barcelona | Kike Rincón / Europa Press

Catalunya es prepara per afrontar en les pròximes hores episodis intensos de vent i neu. 

El motiu: Aquest fenomen meteorològic està generat per la borrasca Gerard que des de dilluns colpeja diverses comunitats de l'Estat. 

A la pràctica: Protecció civil ha activat el pla per alerta de vent i neu. El Servei Meteorològic de Catalunya preveu que pugui nevar a partir dels 500 metres, tot i que les fortes nevades segurament es localitzaran al Pirineu. De manera més feble també caurà neu al Prepirineu i altres punts.

A quines comarques nevarà més? Serà a partir de les 18:00 i fins a les 00:00 quan les nevades poden guanyar intensitat i no només als Pirineus.

  • El Pirineu de Lleida és una de les zones més afectades. El meteocat avisa que existeix "perill alt"  5 comarques: Vall d'Aran, Pallars Sobirà, Alta Ribagorça, Pallars Jussà i Alt Urgell.
  • També hi ha perill alt a la Cerdanya i al Ripollès.
  • Des de l'Alt Empordà fins a la Noguera, i en totes les comarques d'interior que les separen, es preveu un "perill moderat".

En detall: La punta de neu més intensa tindrà lloc aquest vespre fins a la 1 de la matinada.

  • Pel que fa al vent, les fortes ratxes afectaran el litoral i prelitoral central i sud amb  episodis que podrien superar els 90 km/h.

Consells: Protecció Civil recomana viatjar amb cadenes pels vehicles, una manta i un telèfon de mòbil carregat. 

Tot i això, les previsions de nevades contrasten amb el perill per incendi forestal a 21 comarques del litoral barceloní i de Tarragona, que preocupa als bombers i els serveis d'emergència. 

  • A 11 comarques el perill de foc és "molt alt a causa de les condicions meteorològiques", segons adverteix Protecció civil.
Categoria: Meteo i Serveis
Etiquetes: Temps Neu