Meteo i Serveis
Peatges
Foto: Peatges | Jordi Pujolar / ACN
Peatges

Govern espanyol i DGT es contradiuen sobre la tornada dels peatges el 2024

Temps de lectura: 2 minuts
Peatges
Foto: Peatges | Jordi Pujolar / ACN

La ministra de Transports, Raquel Sánchez, i el director de la DGT, Pere Navarro, es contradiuen sobre si el 2024 s'haurà d'imposar o no el cobrament de peatges a les autopistes.

Per què és important? Aquest va ser un dels temes que va sortir al debat cara a cara entre Pedro Sánchez i Alberto Núñez Feijóo

  • El popular va acusar el socialista d'haver-se compromès amb Brussel·les a aplicar la mesura, fet que l'actual president del govern espanyol va negar.

Què en sabem? Raquel Sánchez ha desmentit "categòricament" que el govern espanyol "estigui pensant en la imposició de peatges per l'ús de carreteres".

  • Sánchez contradiu, d'aquesta manera, el director general de la DGT que entrevistat aquest dijous a TV3 ha afirmat que les vides espanyoles hauran d'incorporar peatges el 2024 per exigència de la Unió Europea. 

Què diu la DGT? A l'entrevista a TV3, Navarro ha demanat treure els peatges del debat electoral i ha afirmat que l'any vinent s'hauran de posar peatges "per imposició de Brussel·les", un fet que ha augurat que requerirà "un gran acord" entre els partits.

  • "Brussel·les ens exigeix posar peatges", ha resumit fent referència a la forma de garantir la conservació i el manteniment i bon estat de les carreteres.

Què diu el govern espanyol? Per la seva banda, la ministra ho ha desmentit i s'ha 'ha remès "als fets" i ha recordat que el govern del qual participa "ha alliberat" 1.000 quilòmetres de peatge aquesta legislatura, "4 de cada 10" dels existents.

  • "Sorprèn moltíssim la hipocresia del PP que va ser qui va encarregar estudis per implantar el pagament per ús, els peatges, a partir del 2021", ha assegurat la titular de la cartera de Transports, tot retraient a Feijóo que utilitzes aquest tema com a arma llancívola contra Pedro Sánchez.
  • A més, la ministra ha subratllat que "en privat" molts líders del PP "reconeixen que estan a favor d'un sistema com aquest", però que "en públic, i ara en campanya, aprofiten per dir el contrari".
Categoria: Meteo i Serveis
Etiquetes: Mobilitat Trànsit