Meteo i Serveis
Una dona ventant-se de la calor
Foto: Una dona ventant-se de la calor | EFE
El temps

Alerta per una nova onada de calor que arribarà dilluns i batrà tots els rècords

Temps de lectura: 2 minuts
Una dona ventant-se de la calor
Foto: Una dona ventant-se de la calor | EFE

L'AEMET ha alertat de l'arribada d'una nova onada de calor que dilluns farà pujar tots els termòmetres i batrà tots els rècords.

Al detall: Espanya travessarà una onada de calor que farà pujar les temperatures entre cinc o deu graus per sobre dels nivells habituals.

  • Aquest episodi de calor extrem s'estendrà per tota la península Ibèrica i les illes balears i durarà fins al pròxim cap de setmana.

En graus: La pujada de les temperatures s'iniciarà el dilluns. Afectarà la part nord de la península –amb més de 35 °C a Galícia–, però també en el centre (Comunitat de Madrid o Castella-la Manxa) i en els barris del Guadiana i el Guadalquivir on el termòmetre s'anirà més enllà dels 42 °C.

  • Dimarts i el dimecres se superaran 35 °C de forma generalitzada i els 38 o 40 no sols del centre i sud, sinó també en el nord. Algunes zones de sud podria arribar a 44 °C. 

Què diuen? "Tindrà molta incidència a la meitat nord", explica el portaveu de l'AEMET, Rubén del Camp. "Seran temperatures molt molt caloroses. Amb valors diürns entre cinc i deu graus per sobre del normal", narra Del Camp.

  • "I el normal ja per si mateix és molta calor", assegura el meteoròleg. 

D'on venim? Aquesta serà la tercera onada de calor extrema, després que el passat mes es convertís en el més calorós de tota la història.

  • La temperatura mitjana del planeta va escalar els 1,5 graus extres sobre el nivell preindustrial tant la primera com la tercera setmana de juliol.