Meteo i Serveis
Passatgers fent cua acumulant-se a les estacions de Rodalies.
Foto: Passatgers fent cua acumulant-se a les estacions de Rodalies. | Twitter
Rodalies

Sis línies de Rodalies afectades pel descarrilament a Sitges, que trigarà a resoldre's

Temps de lectura: 2 minuts
Passatgers fent cua acumulant-se a les estacions de Rodalies.
Foto: Passatgers fent cua acumulant-se a les estacions de Rodalies. | Twitter

Dimarts va descarrilar un tren a Sitges i va provocar cues llarguíssimes a ple sol que es van mantenir fins a la mitjanit. Hi ha sis línies de tren afectades per aquesta incidència i encara no es preveu solució.

Per què és important? La via afectada és una de les més utilitzades per anar a la platja. Dimarts dia 15 d'agost, dia festiu, les línies anaven molt ocupades i l'afectació va ser greu. A més, el servei alternatiu per carretera no donava l'abast per la quantitat de gent.

La situació actual: S'ha restablert la circulació a una de les vies entre Vilanova i la Geltrú i el Garraf, però els trens només poden circular a 30 km / h.

  • Continuen les cues a les estacions, els retards i el col·lapse.

Què sabem? Tot i que els operaris de Renfe i Adif han treballat tota la nit per retirar el tren descarrilat de les vies, es tracta d'una operació complicada que es podria allargar.

  • S'ha habilitat un servei alternatiu d'autobusos entre Castelldefels i Vilanova i la Geltrú que consisteix en 14 vehicles.
  • Les línies afectades són l'R2 Sud, l'R13, l'R14, l'R15, l'R16 i l'R17. També línies de llarga distància.

Què va passar? La Creu Roja va repartir aigua entre les persones que esperaven sota el sol i amb calor per poder-se desplaçar, sobretot a les estacions de Castelldefels i Vilanova i la Geltrú.

  • Molts viatgers que eren al Garraf van criticar que els autobusos no hi paraven i que havien d'agafar el tren a Castelldefels, i d'allà un autocar cap a Sitges o Vilanova.

Els fets: El tren va descarrilar al matí i no hi va haver cap ferit, ja que era un tren sense passatgers i els dos maquinistes van quedar il·lesos.

Previsions: Aquest dimecres, ja dia laborable, però en plena jornada estival amb molts ciutadans de vacances, caldrà veure si es manté l'afectació, es reforcen els serveis, i si el caos es redueix.

Categoria: Meteo i Serveis
Etiqueta: Rodalies