Meteo i Serveis
Una persona fent servir la T-Mobilitat al transport
Foto: Una persona fent servir la T-Mobilitat al transport | ATM
Mobilitat

Desapareix la targeta de cartró: La T-Mobilitat integrarà tots els títols abans de finals d'any

Temps de lectura: 2 minuts
Una persona fent servir la T-Mobilitat al transport
Foto: Una persona fent servir la T-Mobilitat al transport | ATM

La fi dels bitllets de cartró és cada vegada més a prop. L'Autoritat del Transport Metropolità (ATM) ha anunciat que "pròximament es deixaran de vendre els títols integrats T-usual, T-casual, T-grup i T-familiar en cartró banda magnètica" i s'afegiran al format T-Mobilitat sense contacte.

Què esperar? El canvi principal es produirà a les màquines d’autovenda, que deixaran d’imprimir els bitllets en aquest format antic, i només emetran un nou format de targetes T-mobilitat.

  • Per tant, les màquines canviaran els títols magnètics per un nou format, el de la T-Mobilitat, que també serà en cartró per evitar que cap usuari que no estigui assabentat es quedi sense poder viatjar per no haver-se registrat al nou sistema.
  • Tot i això, la nova T-Mobilitat es podrà adquirir amb el registre en format de plàstic i també en format cartró.
  • Les dues targetes, però, funcionaran amb contactless i són recarregables, és a dir, es poden reutilitzar.

D'altra banda, les targetes de cartró de T-Usual no permetran recarregar un nou títol, ja que són unipersonals i es demanarà el DNI o el passaport en el moment de la compra.

A la pràctica: Els usuaris podran continuar viatjant amb les targetes de cartró antigues que tinguin fins que aquestes s’esgotin o fins a la seva caducitat el pròxim 15 de gener donat que les màquines de validació encara admetran aquest tipus de bitllets.

Com funciona? Per a les persones usuàries que vulguin viatjar amb targeta personalitzada de plàstic es recomana que es donin d’alta a través d’una de les tres plataformes disponibles: T-mobilitat, TMB i FGC.

  • Un cop sol·licitada, la rebran al domicili que s’indiqui en un termini d’entre 5 i 10 dies.
  • En el cas d’optar per la validació amb un mòbil Android amb NFC, la disponibilitat del títol serà immediata a través de les aplicacions T-mobilitat, TMB App i FGC T-mobilitat.

Categoria: Meteo i Serveis
Etiquetes: Mobilitat Metro