Meteo i Serveis
Imatge d'arxiu d'agricultura
Foto: Imatge d'arxiu d'agricultura | Pexels
Mobilitzacions

Agricultors catalans se sumen a les mobilitzacions europees i tallaran les carreteres

Temps de lectura: 1 minut
Imatge d'arxiu d'agricultura
Foto: Imatge d'arxiu d'agricultura | Pexels

Diferents organitzacions agràries de Catalunya preveuen convocar talls a les principals carreteres del país la setmana vinent per la crisi de preus. 

Per què és important? Les protestes d'aquesta setmana de pagesos a França han estat marcades per bloquejos a nombroses carreteres i autopistes, principalment a causa de preocupacions sobre l'augment dels costos de producció i la competència estrangera. Ara, el sector català se sumaria a aquestes mobilitzacions i també a la d'altres països europeus com Alemanya, Romania o Polònia.

En profunditat: Es preveu que els pagesos comencin les mobilitzacions a partir del 5 de febrer. 

  • Els agricultors pretenen "parar el país" amb talls a autopistes, autovies i accessos a les capitals de demarcació perquè la gent visualitzi "un problema no només europeu, sinó també governamental" amb relació a uns preus justos. 
  • El sector també ha lamentat una "desídia" per part de l'Estat i el Govern i considera una "desmesura" el fet de "no voler negociar" els salaris dels treballadors de la pròxima campanya o una pujada d'impostos "que haurien d'estar bonificats".
  • També denuncien "l'odissea" de productes importats de tercers països o una normativa burocràtica "extensa".  

Què esperar? A França, dissabte hi va haver una quarantena de bloquejos amb la participació de 700 agricultors que van aixecar barricades i col·locar els seus camions i tractors com a barreres.

  • A Catalunya, es preveu organitzar les protestes en una assemblea prevista aquest dimarts a Fondarella, al Pla d'Urgell.