Meteo i Serveis
La borrasca, vista des de Sant Andreu de la Barca
Foto: La borrasca, vista des de Sant Andreu de la Barca | Principal
Temps

Canvi de temps a Catalunya: arriben pluges generals i neu

Actualitzat: Dijous, 7 de març de 2024. 16:23
Temps de lectura: 2 minuts
La borrasca, vista des de Sant Andreu de la Barca
Foto: La borrasca, vista des de Sant Andreu de la Barca | Principal

Aquest dijous al vespre arriba un canvi de temps a Catalunya que estarà marcat per pluges arreu del territori i nevades a la cara sud del Pirineu, segons el Servei Meteorològic de Catalunya.

Què en sabem? Dos fronts actius travessaran Catalunya i provocaran dues tongades de precipitacions generals. Tot i que els episodis de pluja són benvinguts, no faran canviar gaire la situació de sequera que travessa el territori. 

Canvi de temps aquest dijous

El canvi de temps es començarà a notar aquest dijous al vespre amb els primers ruixats que arribaran a les Terres de l'Ebre.

  • Els núvols viatjaran de sud-oest a nord-est, és a dir, del pla de Lleida cap al Pirineu o des del delta de l'Ebre cap a la Costa Brava.
  • No serà fins a la matinada d'aquest dijous a divendres quan les pluges arribin a tot Catalunya.
  • A més, de matinada anirà acompanyada de tempesta i no es descarta pedra tova.

En detall: Pel que fa a la pluja, estaran en alerta l'Anoia, l'Alt i el Baix Penedès, el Garraf, la Conca de Barberà, l'Alt Camp, el Tarragonès, el Baix Camp, el Priorat, la Ribera d'Ebre, Terra Alta, el Baix Ebre i el Montsià, on s'esperen acumulacions de fins a 20 mil·límetres en 30 minuts durant les primeres hores del dia.

Pel que fa a la neu, serà a la Vall d'Aran, els Pallars Sobirà i Jussà i l'Alta Ribagorça on caldrà extremar les precaucions, amb gruixos de fins a 20 centímetres a cotes de 1.400 metres.

  • La cota se situarà entorn dels 1.200 metres, si bé puntualment podrà baixar fins als 800 metres.
  • En el cas de la Vall d'Aran i del Pallars Jussà el llindar d'avís és possible que se superi al seu extrem sud i nord respectivament.
  • A la zona del Montseny i en punts de la cara sud del Pirineu i el Prepirineu es poden assolir o superar els 50 l/m².

El temps del cap de setmana

La tònica de pluges sembla que es repetirà durant el cap de setmana, especialment dissabte.

  • S'espera un dia plujós, especialment al nord del país i a les Balears, amb nevades destacades a tota la cara sud del Pirineu a partir d'uns 1.200 metres. A la tarda s'aniran obrint clarianes pel sud i la precipitació anirà a menys.